EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
2014/33/EU Sayılı Asansör Yönetmeliğine Uygun Muayene

Üye devletlerin asansörler ve asansör güvenlik bileşenleri ile ilgili yasalarının uyumlaştırılmasına yönelik 2014/33/EU sayılı Avrupa Parlamentosu ve Konsey direktifi, binalara ve yapılara sürekli olarak hizmet veren ve aşağıda sayılanların taşınması için tasarlanan asansörlere uygulanır:

  • Kişiler
  • Kişiler ve mallar
  • Taşıyıcının erişilebilir olması, yani bir kişinin zorluk çekmeden girebilmesi ve taşıyıcının içinde veya taşıyıcının içindeki bir kişinin erişebileceği yerde bulunan kontrollerle donatılmış olması durumunda, tek başına eşya

Bu direktif aynı zamanda, bu asansörlerde kullanılmak üzere direktif ekinde listelenen asansörlere yönelik güvenlik aksamlarına da uygulanır (Ek III).

Ancak bu direktif şu sayılanlara uygulanmaz:

  • Hızı 0,15 m/s’den fazla olmayan kaldırma donanımları
  • Şantiye vinçleri
  • Füniküler demiryolları dahil teleferikler
  • Askeri veya polis amaçları için özel olarak tasarlanmış ve inşa edilmiş asansörler
  • İşin yapılabileceği kaldırma cihazları
  • Maden sarma dişlisi
  • Sanatsal gösteriler sırasında sanatçıları kaldırmaya yönelik kaldırma cihazları
  • Taşıma araçlarına takılan kaldırma donanımları
  • Makinelere bağlanan ve makine üzerindeki bakım ve muayene noktaları da dahil olmak üzere sadece iş istasyonlarına erişim amaçlı kaldırma donanımları
  • Kremayer ve pinyonlu trenler
  • Yürüyen merdivenler ve mekanik yürüyüş yolları

Kısaca bu direktifin kapsamına giren asansörler, belirli seviyelere hizmet veren, esnek olmayan ve yatayla 15 dereceden fazla açı yapan kılavuzlar boyunca hareket eden bir taşıyıcısı olan kaldırma tertibatını veya sabit bir seyir yolu üzerinde esnek olmayan kılavuzlar üzerinde olmasa da hareket eden kaldırma tertibatını ifade eder.

Bu direktifin amacı, asansörlerin ve güvenlik bileşenlerinin uyması gereken temel sağlık ve güvenlik gerekliliklerini tam olarak uyumlu hale getirerek, Avrupa Birliği pazarında asansörlerin serbest dolaşımını (ticaretini) sağlamaktır. Güvenli ürünlerin AB pazarında serbestçe dolaşabilmesi için CE uygunluk işareti taşıması gerekirken, güvenli olmayan ürünlerin ithalatı engellenir.

Kısaca bu direktif, asansör ve aksam imalatçıları için bir uygunluk değerlendirme prosedürü ve bunların pazara erişimini denetlemekle görevli ulusal otoriteler için kurallar içermektedir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli muayene hizmetleri kapsamında, 2014/33/EU sayılı asansör yönetmeliğine uygun muayene hizmetleri de bulunmaktadır.

 

2014/33/EU Sayılı Asansör Yönetmeliğine Uygun Muayene Yararları


Sürdürülebilirlik Sağlar

Spesifik muayeneler, çevresel etkilerin değerlendirilmesine yardımcı olur ve sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesini destekler.

Kalite Yönetimi İyileşir

Spesifik muayeneler, ürün ve hizmetlerin kalite standartlarına uygunluğunu sağlar, böylece kalite yönetim süreçlerini geliştirir.

Hukuki Uyum Sağlar

Spesifik muayeneler, yasal gerekliliklere uyum sağlamak için gerekli olan kontrol ve denetimleri gerçekleştirir.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Uluslararası standartlara uygun muayeneler, firmanızın uluslararası alanda tanınmasını sağlar.

Riskleri Azaltır

Spesifik muayeneler, olası riskleri belirler ve minimize eder, böylece iş sağlığı ve güvenliği standartlarını artırır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Muayeneler sayesinde sorunlar erken tespit edilir, bu da operasyonel verimliliği artırarak kârlılığı yükseltir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu