EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Açık Devre Testi

Açık devre ve kısa devre testi, transformatörün verimliliği, voltaj regülasyonu, devre sabiti gibi parametrelerin belirlenmesi için gerçekleştirilir. Bu testler gerçek yükleme olmadan yapılır ve bu nedenle test için çok daha az güç gerekir. Açık devre ve kısa devre testi, tam yük testiyle karşılaştırıldığında çok doğru sonuç verir.

Açık devre testinin amacı, yüksüz parametrelerin belirlendiği transformatörün yüksüz akımını ve kayıplarını tespit etmektir. Bu test, transformatörün şu parametresini belirlemek için yapılır:

  • Tam yükte meydana gelen bakır kaybını belirlemek (bakır kaybı transformatörün verimliliğini bulmak için kullanılır).
  • Eşdeğer direnç, empedans ve kaçak reaktansını belirlemek.

Bir transformatör, dönüş oranını, düzenlemesini ve verimliliğini belirlemek için yüksüz ve tam yük koşulları altında test edilebilir. Ancak transformatörü tam olarak yüklemeden, tüm önemli verilerin elde edilebileceği iki test yöntemi bulunmaktadır: açık devre testi ve kısa devre testi. Kısaca transformatördeki çekirdek ve bakır kayıplarını belirlemek için açık devre ve kısa devre testleri yapılır. Bu kayıplar ayrıca transformatörün verimliliğini hesaplamak için de kullanılır.

Transformatörün çekirdeği ile ilgili tüm kayıplar doğası gereği manyetiktir ve nispeten sabittir. Bir transformatör tıpkı herhangi bir elektrik devresi veya cihazı gibidir. Akım aktığında daima bir manyetik alan ve ısı yaratır. Bir transformatördeki akım akışı tarafından üretilen ısıya bobin veya bakır kaybı denir. Bobin kaybı miktarı transformatörden geçen akım akışıyla doğrudan ilişkilidir ve ısı olarak kendini gösterir. Bu ısı kaybını azaltmak için transformatör bobinleri, aynı boyuttaki alüminyum iletkenlere göre daha az dirence sahip bakır iletkenlerle sarılabilir.

Kısaca açık devre, akım akış yolundaki bir kesintidir. Devreye güç verilirse, devrenin hala güç kaynağına bağlı olan kısmında bir voltaj potansiyeli mevcut olur. Paralel devrelerde, bir daldaki açık devre o daldaki çalışmayı durdurur ancak diğer dallar çalışmaya devam eder. Bir ommetre testi, bir devrenin açık olup olmadığını belirleyebilir. Açık devreyi belirlemek için bir voltmetre de kullanılabilir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında elektromanyetik girişim (EMI) ve elektromanyetik uyumluluk (EMC) testleri kapsamında, açık devre testi hizmetleri de bulunmaktadır.

 

İletilen Emisyon Ölçümleri Yayılan Emisyon Ölçümleri İletilen Duyarlılık Ölçümleri Elektrostatik Boşaltma (ESD) Testi Elektriksel Hızlı Geçiş Testi Güç Frekansı Manyetik Alanı (PFMF) Testi Akım Harmonikleri Testi Geçici Bağışıklık Testi Gerilim Düşüşü Testi Gerilim Değişimi Testi Bindirilmiş Gerilim Testi Gerilim Yükselişi ve Düşüşü Testi Kısa Devre Koruması Testi Açık Devre Testi Aşırı Gerilim Testi Dalgalanma Testi Darbe Gerilimi Testi IEC 61851-21-2 Elektrikli Araç İletken Şarj Sistemi - Bölüm 21-2: Bir AC/DC Kaynağına İletken Bağlantı İçin Elektrikli Araç Gereksinimleri - Araç Dışı Elektrikli Araç Şarj Sistemleri İçin EMC Gereksinimleri IEC 62040-2 Kesintisiz Güç Sistemleri (UPS) - Bölüm 2: Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) Gereksinimleri IEC 60730 Otomatik Elektrik Kontrolleri IEC 62612 Besleme Gerilimi 50V’tan Yüksek Olan Genel Aydınlatma Hizmetleri İçin Kendinden Balastlı LED Lambalar - Performans Gereksinimleri IEC 62717 Genel Aydınlatma İçin LED Modülleri - Performans Gereksinimleri IEC 60255-1 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 1: Ortak Gereksinimler IEC 60255-26 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 26: Elektromanyetik Uyumluluk Gereksinimleri IEC 61131-2 Endüstriyel Proses Ölçümü ve Kontrolü - Programlanabilir Kontrolörler - Bölüm 2: Ekipman Gereksinimleri ve Testler IEC 61800-3 Ayarlanabilir Hızlı Elektrik Güç Tahrik Sistemleri - Bölüm 3: EMC Gereksinimleri ve PDS ve Takım Tezgahları İçin Özel Test Yöntemleri EN 50293 Karayolu Trafik Sinyal Sistemleri - Elektromanyetik Uyumluluk IEC 60669-2-1 Ev ve Benzeri Sabit Elektrik Tesisatları İçin Anahtarlar - Bölüm 2-1: Özel Kurallar - Elektronik Kontrol Cihazları CISPR 15 Elektrikli Aydınlatma ve Benzeri Ekipmanların Radyo Parazit Özelliklerinin Sınırları ve Ölçüm Yöntemleri ISO 11452-2 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 2: Emici Astarlı Korumalı Muhafaza ISO 11452-4 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 4: Donanım Uyarma Yöntemleri ISO 7637-2 Karayolu Taşıtları - İletim ve Bağlantıdan Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar - Bölüm 2: Yalnızca Besleme Hatları Boyunca Elektriksel Geçici İletim

Açık Devre Testi Yararları


Standartların Belirlenmesi

Elektronik ürünlerin uyumluluğu, sektördeki kalite standartlarının belirlenmesinde büyük rol oynar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Elektronik cihazların küresel standartlara uygunluğu, uluslararası pazarda tanınırlık kazandırır.

Hedef Kitleyi Belirler

Yüksek performanslı cihazlar, doğru hedef kitleye ulaşmayı sağlar ve müşteri bağlılığını güçlendirir.

Süreç İyileştirmesi

Elektronik cihazların uyumlu çalışması, üretim süreçlerinde verimlilik sağlar ve süreç iyileştirmelerini destekler.

Kalite Yönetimi İyileşir

Elektronik cihazların dış ortamdan gelen parazitlere karşı dayanıklı olması, kalite yönetimi süreçlerini güçlendirir.

Rekabet Avantajı Sunar

Elektronik ürünlerin yüksek performansı, pazarda rekabetçi bir avantaj elde edilmesini sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu