NATO üyelerinin savunma sanayisi ürünlerinde, Müttefik Çevre Koşulları ve Test Yayınları’na uygunluk sağlamak amacı ile geliştirilen “AECTP 300 Yöntem 314 Sıvılarla kirlenme testi” standardında, malzemenin kirletici sıvılara kısa süreli maruz kalmaktan etkilenip etkilenmediğini belirlemek amacı ile kullanılan bir test yöntemi açıklanmaktadır. İster ara sıra ister aralıklı isterse uzun süreli olsun, ünitenin kullanım ömrü boyunca herhangi bir zamanda bu sıvılarla karşılaşılabilir.
Bu test yöntemi, sıvı kirliliğinin yüksek etkisi olduğunda seçilir. Kontaminasyon şunlara maruz kalma sonucu ortaya çıkabilir: yakıtlar, hidrolik sıvılar, yağlama yağları, çözücüler, temizleme sıvıları, buz çözücü ve donma önleyici sıvılar, pist buz çözücüler, böcek öldürücüler, dezenfektanlar, soğutma sıvısı dielektrik sıvısı ve yangın söndürücüler.
AECTP 300 Yöntem 314 standardının, bir akışkanla sürekli temas halinde kullanılması amaçlanmamıştır. Kirletici sıvılara maruz kalmanın bir sonucu olarak ortaya çıkan sorunlara örnekler şunlardır: paketleme hatası, plastik ve kauçukların çatlaması veya şişmesi, antioksidanların ve diğer çözünür materyallerin sülüklenmesi, conta arızaları, yapıştırıcı arızaları, boya kaldırma ve aşınma.
Sıvılarla kirlenme testi için en önemli parametreler, kullanılacak akışkan, sıcaklık ve maruz kalma süresidir.
Bu test yöntemi uygulanırken ilk olarak bir test sıvısı seçilir. Bu sıvı, malzemenin yaşam döngüsü boyunca yaygın olarak karşılaşılan sıvıyı temsil etmelidir. Her akışkan, bir akışkan grubunun en kötü durum temsilcisidir. Bu nedenle sıvının malzemenin performansını etkileme olasılığı yüksektir. Bu test için birden fazla sıvı kullanılabilir. Durum böyle olunca her akışkan için daha fazla faktörün dikkate alınması gerekir.
Ara sıra kirlenme için, test edilen ünitenin tüm yüzeyine bir sıvı uygulanır. Aralıklı kirlenme için sıvı tüm yüzeye uygulanır. Daha sonra, numunen tüm yüzeylerinin ıslak durumda kalmasını sağlamak için bu prosedür gerektiği kadar tekrarlanır. Uzun süreli kirlenme için numune sıvıya batırılır. Daldırma en az 24 saat sürdürülür. Testin ardından operasyonel kontrol gerçekleştirilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli paketleme test standartları kapsamında, “AECTP 300 Yöntem 314 Sıvılarla kirlenme testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Ambalajlama standartlarının belirlenmesinde testler önemli rol oynar, kaliteyi ve güvenliği sağlar.
Testler, doğru ambalaj çözümleriyle ürünlerin hedef pazara uygun hale gelmesini sağlar.
Testler, ürünlerin güvenli ve doğru ambalajlanmasını sağlayarak kalite yönetim süreçlerini güçlendirir.
Ambalajlar, yerel ve uluslararası düzenlemelere uyum sağlayacak şekilde test edilerek yasal gereklilikleri karşılar.
Dayanıklı ambalajlar, taşıma ve depolama sırasında iş güvenliğini artırarak çalışan motivasyonunu yükseltir.
Güvenilir ambalajlama, ürünleri rakiplerden ayırarak pazarda öne çıkmayı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu