Dizel ve biyodizel gibi yakıtların özellikleri, genel olarak Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından yayınlanan standartlara göre test edilir. Bu testlerin her biri, yakıtın önemli bir özelliğini ölçer. Bu özellikle, endüstri tarafından, yakıtın yapması gerekeni yapmasıyla ilgili olarak tanımlanan bir özelliktir.
“ASTM D93-20 Pensky-Martens kapalı kap test cihazı ile parlama noktası için standart test yöntemleri” standardında, 40 ila 370 derece sıcaklık aralığında petrol ürünlerinin parlama noktasının manuel veya otomatik bir Pensky-Martens kapalı kap aparatı ile belirlenmesine yönelik test yöntemleri tanımlanmaktadır. Ayrıca otomatik bir Pensky-Martens kapalı kap aparatı ile 60 ila 190 sıcaklık aralığında biyodizelin parlama noktasının belirlenmesine yönelik test yöntemleri içermektedir.
“ASTM D5773-17e1 Petrol ürünleri ve sıvı yakıtların bulutlanma noktası için standart test yöntemi (sabit soğutma hızı yöntemi)” standardında, 40 mm kalınlığındaki katmanlar halinde şeffaf olan petrol ürünleri ve biyodizel yakıtların otomatik bir cihazla sabit bir soğutma hızı kullanılarak bulutlanma noktasının belirlenmesine yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır.
“ASTM D2709 Santrifüj ile orta damıtılmış yakıtlarda su ve tortu için standart test yöntemi” standardında viskoziteleri belirli bir aralıkta olan orta distilat yakıtlarda dökme yakıtta asılı kalan serbest su ve tortu hacminin (numunenin yüzdesi olarak) belirlenmesine yönelik bir test yöntemi açıklanır.
Mikrobiyal kirlenmeyi (mikrop sayısını) belirlemek amacı ile gibi, özellikle yakıt birimi başına mikrop sayısını değerlendirebilen çeşitli testler uygulanır. İyi bir yakıt parlatıcı işleminde bir biyosit kullanır, bu nedenle biyositin gerektiği gibi çalıştığını doğrulamak için bu test bitmiş yakıt üzerinde yapılır.
Depolanan dizel yakıtın dizel motorlarda düzgün çalışması için yeterli setan derecesine ihtiyacı vardır. Setan sayısı testi yanı sıra ayrıca yakıtın yoğunluğu veya API indeksi ile birlikte damıtma değerine dayanan bir hesaplama olan setan indeksi hesaplanır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemlerini uygulamaktadır. İşletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, akaryakıt testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji yönetimi sürecindeki iyileştirmeler, operasyonel verimliliği artırarak tüm iş süreçlerini optimize eder.
Enerji yönetimi risklerini etkili bir şekilde azaltarak, enerji tedarikinde yaşanacak olası krizlere karşı daha hazırlıklı olunur.
Enerji kaynaklarının etkin kullanımı, firmaların daha düşük maliyetle üretim yapmalarını sağlar, bu da rekabet avantajı sunar.
Enerji kaynaklarının doğru yönetimi, enerji tedarikindeki kesintileri azaltarak müşteri memnuniyetini artırır.
Enerji kaynaklarının güvenli ve düzenli kullanımı, işletmelerin güvenilirliğini artırır ve müşteri güvenini kazanır.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu