Benzinin test edilmesi rafineriler, karıştırıcılar, distribütörler, kargo emanet transferleri ve benzin istasyonları için çok önemlidir. Bu testler genel olarak Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından yayınlanan standartlara göre gerçekleştirilir.
Benzin testleri yanı sıra harmanlanmış benzin için seçenekler ve düzenleyici özellikler, Avrupa standartları, ASTM standartları, uluslararası standart test yöntemleri (IP test yöntemleri) ve boru hattı özellikleri içerir. Benzin testleri ayrıca benzin depolarına veya içindeki yakıta zararlı olabilecek mikrop, su veya diğer kirleticilerin olup olmadığı tespit edilir ve ASTM D4814 spesifikasyonlarının tüm gereklilikleri karşılanır.
“ASTM D4814-09b Otomotiv kıvılcım ateşlemeli motor yakıtı için standart şartname”, kıvılcım ateşlemeli motorlarla donatılmış kara taşıtları için otomotiv yakıtlarının gereksinimlerinin belirlenmesine yönelik bir şartname içermektedir. Bu spesifikasyon, çok çeşitli çalışma koşullarında kullanım için otomotiv yakıtlarının çeşitli özelliklerini açıklar. Yakıtın kullanıldığı yöredeki mevsimsel iklim değişikliklerine göre otomotiv yakıtının uçuculuk ve su toleransında değişiklik sağlar.
Benzin, oldukça uçucu sıvı bileşiklerin bir karışımından oluşur. Düzenleyici gereklilikler nedeniyle, rafineriler, yakıt karıştırıcıları, yakıt dağıtıcıları, kargo saklama transferleri ve benzin istasyonları, mevcut standartları karşıladıklarından emin olmak için yakıtlarını düzenli olarak test etmek zorundadır. Gerçekleştirilen başlıca benzin testleri şunlardır: benzin için ASTM damıtma testi, oktan sayısı, benzin için gümüş şerit korozyon testi, merkaptan kükürt, sülfürlü içerik, oksidasyon kararlılığı, benzen içeriği, sürülebilirlik endeksi, oksijen içeriği, mevcut sakız, buhar-sıvı oranı, Reid buhar basıncı ve talep edilen başka testler.
Benzin için kullanılan standart yöntemlerden biri de damıtma testidir. “ASTM D86-16a Petrol ürünleri ve sıvı yakıtların atmosfer basıncında damıtılması için standart test yöntemi” standardında tanımlanan bu test ile kaynama noktası profili ölçülmekte ve atmosferik basınçta bir yakıt partisi için bir sıcaklık aralığı tablosu oluşturulmaktadır. Bu yöntem ayrıca, benzinin uygun ve güvenli olup olmadığını görmek için uçuculuk özelliklerini belirlemek için kullanılır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, benzin testi hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji yönetimi sürecindeki iyileştirmeler, operasyonel verimliliği artırarak tüm iş süreçlerini optimize eder.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Enerji yönetimi risklerini etkili bir şekilde azaltarak, enerji tedarikinde yaşanacak olası krizlere karşı daha hazırlıklı olunur.
Enerji kaynaklarının güvenli ve düzenli kullanımı, işletmelerin güvenilirliğini artırır ve müşteri güvenini kazanır.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu