Envanter, bir işletmede kullanılan herhangi bir varlığın veya kaynağın stoğudur. İyi yönetilmedikleri takdirde, işletmeler tarafından büyük bir yatırımın yanı sıra potansiyel bir atık kaynağını ifade eder. Bu nedenle, bir ürünü envanterde tutmak, firmanın bir kontrol stratejisi şekli olarak kullanımına ve girdi ve çıktı akışını dengelemeye dayalı, hem düzenleyici hem de işletme fonksiyonları için dönüştürücüdür. Bu nedenle envanter ciddi bir fonksiyondur ve işletme yönetiminin sıkı bir şekilde ilgilenmesini gerektirir.
Özellikle petrol endüstrisinde her işletme, bir tür envanter sistemi tutar. Petrol endüstrisi, verimli envanter politikasını garanti altına almak için ekonomi açısından kritik öneme sahiptir ve yukarı ve aşağı sektörler olmak üzere iki akıştan oluşur. Yukarı akış sektörü, ham petrolün kuyulardan rafinerilere alınması ve teslimi ile ilgilenir. Aşağı akış sektöründe rafineriler petrol ürünlerinin üretimi ve onaylanmış kanallar aracılığıyla son kullanıcı müşterilere dağıtılması ile ilgilenir. Dağıtım kanalları rafinerileri, depoları, tank çiftliklerini ve servis istasyonlarını içerir.
Rafineri, petrolün birinci sınıf motorudur ve dizel gibi çeşitli enerji ürünlerine dönüştürülmesi için bir yol sağlar. Depo, özellikle ürünlerin dağıtımı boru hattı ağı ile yapılıyorsa, rafineri ve satıcı arasında bir aracı depolama birimi olarak hizmet eder. Bir tank çiftliği, bir depoya veya diğer kalıcı depolama tesislerine giden hatlardan taşınan petrol ürünlerinin geçici olarak depolanması için kullanılan bir alandır. Bir depolama birimi olarak servis istasyonu ise ürünleri doğrudan son müşterilere dağıtır. Bunların tamamı bir arada, son müşterilere ticarette yakıtın verimli bir şekilde teslim edilmesini garanti eder.
Bu amaç ışığında, servis istasyonları, petrol ürünlerinin tüketicilere doğrudan perakende satışı için alt sektördeki ayrıştırıcı envanter ve son katman bileşeni olarak hareket eder.
Stok sahası envanter ölçümleri, aslında hem aşağı sektör hem de yukarı sektördeki işletmeler için önemli kararların dayanağını teşkil eder.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, akaryakıtlar için stok sahası envanter ölçümü hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Enerji verimliliği artırıldıkça işletmeler daha az enerji harcayarak maliyetleri düşürür ve kârlılığını artırır.
Enerji kaynaklarının etkin kullanımı, firmaların daha düşük maliyetle üretim yapmalarını sağlar, bu da rekabet avantajı sunar.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Enerji tasarrufu sağlayan çözümler, iş yerinde çalışanların daha sağlıklı bir ortamda çalışmasını sağlar, bu da motivasyonu artırır.
Enerji kaynaklarının doğru yönetimi, enerji tedarikindeki kesintileri azaltarak müşteri memnuniyetini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu