Terminal, petrol veya petrokimya ürünlerini depolamak için kullanılan endüstriyel bir tesistir. Terminaller, ürünü almak ve ürünü son kullanıcıya veya diğer depolama tesislerine taşımak için kullanılan yer altı depolama tankları, yer üstü depolama tankları veya her ikisinden ve boru hatlarından oluşur. Genel olarak terminal ve tesis incelemeleri, kara ve raylı tank araba yükleme ve boşaltma alanlarını, iskeleleri, tank çiftliğini, pompa istasyonları ve transfer hatlarını, karıştırma sistemlerini, depoları ve binaları içerir. Terminal ve tesis tetkikleri sırasında aynı zamanda örneğin yangın söndürme sistemleri ile ilgili olarak güç dağıtımı, araç sirkülasyonu, acil müdahale, tank temizliği, kanalizasyon, atık ve atık su arıtma sistemleri, buhar emisyon kontrolü, hortumlar ve güvenlik önlemleri incelenir.
Kapsamlı terminal denetimi, varlık sahiplerinin gelecekteki trend belirleme, analiz ve planlama için ekipman ve bileşenleri hakkında bilgi toplamasına olanak tanıyarak bakım programlarının daha iyi tasarlanmasına ve hazırlanmasına olanak tanır.
Terminal denetimleri, terminal alanındaki her bileşeni kapsar. Bu tetkiklerde Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından geliştirilen şu standartlara uyulmaktadır:
Bu şekilde özellikle borular ve kaplarda uzun ve kısa vadeli korozyon oranları belirlenir. İncelenen terminal bileşenleri genelde şunları içerir: emiciler, rıhtım yükleme kolları, filtreler, manifoltlar, boru tesisatı, süzgeçler ve vanalar.
Kapsamlı terminal denetimlerinde genelde şu tahribatsız muayene denetim teknikleri uygulanır:
Bu arada bir deniz terminali, petrol rafinerisi ve petrokimya tesislerinde en yüksek riskli alanlardan biridir. Petrol tankerleri veya kimyasal gemiler elleçlenirken yüksek risk seviyesine sahip bir dizi faktör vardır. Bir deniz terminali tetkiki genelde şunları içerir: kargo transferi, etkili gemi demirleme, acil durum hazırlık, çevresel koruma, bakım onarım, yönetim ve organizasyon, denizde yükleme tehlikelerini azaltma prosedürleri ve güvenlik, sağlık ve yangından korunma.
Kuruluşumuz tarafındna işletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, akaryakıtlar için terminal ve tesis tetkik hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji verimliliği artırıldıkça işletmeler daha az enerji harcayarak maliyetleri düşürür ve kârlılığını artırır.
Enerji kaynaklarının etkin kullanımı, firmaların daha düşük maliyetle üretim yapmalarını sağlar, bu da rekabet avantajı sunar.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Enerji kaynaklarının güvenli ve düzenli kullanımı, işletmelerin güvenilirliğini artırır ve müşteri güvenini kazanır.
Enerji yönetimi risklerini etkili bir şekilde azaltarak, enerji tedarikinde yaşanacak olası krizlere karşı daha hazırlıklı olunur.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu