Yakıt katkı maddeleri, motorlu taşıtlarda kullanılan yakıtların kalitesini ve verimliliğini artırmak için formüle edilmiş bileşiklerdir. Bu yoldan bir yakıtın oktan derecesi arttırılır veya yakıt korozyon önleyici veya yağlayıcı olarak hareket eder. Bu şekilde daha yüksek verimlilik ve güç için daha yüksek sıkıştırma oranlarının kullanılmasına izin verilir. Yakıt katkı maddeleri, kaba rölanti, zayıf hızlanma ve tekleme gibi sorunların önlenmesine yardımcı olur.
Yakıt katkı maddeleri, yakıt kirliliğini temizlemek, kurumu kontrol etmek, yanmayı iyileştirmek veya biyosit olarak davranmak gibi birkaç farklı şekilde çalışır.
Araçların yakıt beslemesine eklenen herhangi bir sıvı yakıt, katkı maddesi olarak sınıflandırılır. Yakıt katkı maddeleri, mevcut yakıt ile mümkün olandan daha fazla seyahat etmeyi sağlayan motor performansını artırır. Motor bakımı, yakıt katkı maddelerinin bir başka yaygın faydasıdır. Motorun farklı alanlarında kir ve diğer tortuların birikmesini önleyerek aracın ömrünü etkin bir şekilde uzatır. Yakıt katkı maddeleri aynı zamanda, çalışan bileşenlerin uygun şekilde yağlanmasını da iyileştirir. Bu avantaj, hareketli parçalarda daha az aşınma ve yıpranma anlamına gelir.
Yakıt katkı maddeleri, dizel yakıtların yanı sıra kurşunsuz benzinle çalışacak şekilde de formüle edilmektedir. Dizel yakıt katkı maddeleri genellikle motor içindeki korozyonu en aza indirmeye yardımcı olan bir antioksidan işlevi görür ve motor pistonları üzerindeki baskıyı hafifletmek için vuruntu önleyici maddeler olarak işlev görme avantajını sunar.
Başlıca yakıt katkı maddeleri, uygulama noktalarına göre şu şekilde gruplandırılır:
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, akaryakıtlar için yakıt katkısı hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Enerji yönetimi sürecindeki iyileştirmeler, operasyonel verimliliği artırarak tüm iş süreçlerini optimize eder.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Enerji kaynaklarının güvenli ve düzenli kullanımı, işletmelerin güvenilirliğini artırır ve müşteri güvenini kazanır.
Enerji kaynaklarının etkin kullanımı, firmaların daha düşük maliyetle üretim yapmalarını sağlar, bu da rekabet avantajı sunar.
Enerji verimliliği artırıldıkça işletmeler daha az enerji harcayarak maliyetleri düşürür ve kârlılığını artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu