Aktif farmasötik bileşen içeriği, bir ilacın kasıtlı etkiler yaratan kısmıdır. Aktif farmasötik bileşenler, hastalıkların önlenmesi ve iyileştirilmesinde doğrudan etkili olan ilaçların biyolojik ve kimyasal olarak aktif bileşenleridir. İlaçların bir kısmı, birden fazla semptomları tedavi etmek ve bunlar üzerinde etkili olmak için birçok aktif bileşene sahiptir. Üretici firmalar ilaç aktif maddesinin gücünü düzenlemek için belli ilkelere uymaktadır. Aktif farmasötik bileşenler üreten firmalar genelde Hindistan ve Çin’de faaliyet göstermektedir. Günümüzde büyük ilaç firmaları, çalışan, ekipman ve altyapı maliyetlerini düşürmek amacı ile dış kaynak kullanmaktadır.
Sürekli olarak artan kronik hastalık prevalansı (yani hasta sayısının, risk altındaki nüfusun sayısına oranı), jenerik ilaçların gittikçe önemi kazanması ve biyofarmasötiklerin kümülatif alımı, küresel boyutta aktif farmasötik bileşen pazarının büyümesini teşvik etmektedir. Buna karşılık, uygulanan kritik ilaç fiyat kontrol politikaları ve sahte ilaçların yaygınlaşması, ilaç aktif maddesi pazarının büyümesini engellemektedir.
Pazarın büyümesini tetikleyen başlıca faktörler, gelişmekte olan ülkelerde artan kalp veya damar hastalıkları, kanser vakaları, şeker hastalıkları, yaşam tarzı değişiklikleri, hastanelerin sayısının artması ve yaşlı nüfusun artmasıdır.
Bu noktada ortaya çıkan bir problem de, üretilen ilaç ve aktif farmasötik bileşenleri dağıtımında yaşanan sıkıntılardır. Farmasötik sanayine yönelik iyi dağıtım uygulamaları (GDP) bu nedenle önemli bir boşluğu doldurmaktadır.
İyi dağıtım uygulamaları (GDP), ilaçların ve aktif farmasötik bileşenlerin, tedarik zinciri boyunca kalite ve bütünlüğünün korunmasını sağlayan minimum standartları içermektedir. Bu uygulama ile birlikte, ilaç ve aktif farmasötik bileşenler, nakliye süreci dahil her zaman uygun koşullarda saklanmakta, ürünlerle kontaminasyon önlenmekte, yeterli miktarda depolanmış ilaç devri gerçekleşmekte, doğru ürünler, doğru alıcıya zamanında ulaşmakta, dağıtıcı firma, hatalı ürünleri bulmak amacı ile bir izleme sistemi kurmaktadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, aktif farmasötik maddeler, farmasötik sanayine yönelik iyi dağıtım uygulamaları (GDP) hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal testler, üretim süreçlerinin daha güvenli ve verimli hale gelmesine katkı sağlar.
Kimyasal bileşenlerin doğru test edilmesi, markaların hedef kitlesine güvenli ve kaliteli ürünler sunmasına yardımcı olur.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Global test standartlarına uygunluk, ürünlerin dünya çapında kabul görmesini sağlar ve markanın uluslararası tanınırlığını artırır.
Kimyasal maddelerin doğru şekilde test edilmesi, gıda ürünlerinin güvenliğini artırarak tüketicilere sağlıklı ürünler sunar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu