Petrol ve gazda kalite güvencesi ve kalite kontrol, bir projenin her öğesi için endüstri standartlarının, düzenlemelerinin ve yönergelerinin karşılanmasını sağlar. Saha denetimleri de bu amaçla gerçekleştirilir. Tüm malzeme, ekipman, bileşen ve yapılar, zorunlu düzenlemeler, sözleşmelerdeki teknik şartnameler ve kalite standartları ile yönlendirilen denetimlere tabidir.
Bir projede yer almak isteyen herhangi bir tedarikçi, muhtemelen son müşterinin kalite ve düzenleyici standartlarını karşıladığını kanıtlamak zorundadır. Tasarım ve mühendislik aşamaları boyunca, şartnameler, çizimler ve standartlar, yönetmeliklere uygun olduklarından emin olmak için değerlendirilir. Gözetim kuruluşu denetçileri, saha denetimleri kapsamında, üretim ve tesislerin hazırlanması aşaması öncesinde ve sırasında denetimler yaparak, üretim araçları testleri, malzeme testleri ve kaynak muayeneleri gerçekleştirir.
Petrol ve gaz endüstrisindeki denetimler, işletmelere olası kazalara veya tehlikeli durumlara karşı bir kalkan sağlar ve saha ekibini ve şirketin itibarını korur. Her projenin, endüstri standartlarını, düzenleyici kurum kriterlerini ve ilgili yasal düzenleme esaslarını karşıladığından emin olmak için kalite kontrol denetimleri yapılır. Dolayısıyla muayene yapıları, bileşenleri, malzemeleri ve ekipmanı içerir. Genellikle petrol, yakıtlar, diğer rafine ürünler, petrokimyasallar, gazlar, kömür ve diğer hidrokarbonlar gibi bir dizi madde test edilir ve bu testlerle Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM), Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO), Avrupa Standartları (EN) ve diğer uluslararası endüstri standartlarına uygunluk sağlanır.
Petrol ve gaz endüstrisinde kullanılan çeşitli denetim teknikleri vardır. Genel olarak proje yaşam döngüsünün çeşitli aşamalarında, bu denetimler yapılır. Kalite kontrol sürecine yardımcı olmak için uygulanan temel beş uygulama şunlardır:
Özellikle tesis ve ekipman denetimleri, tüm ekipmanların hatasız olduğundan emin olmak için tesisteki ekipmanların titiz bir şekilde test edilmesini içerir. Nihai rastgele denetimler, tüm fiziksel ve kimyasal testlere tanık olmak ve bunları değerlendirmek için gereklidir. Akustik emisyonlar, bir boru hattındaki sızıntılarla ilgili seyrekleşme dalgalarını tespit eden tahribatsız bir test yöntemidir. Yöntem, malzemelerdeki herhangi bir kusuru belirlemek için ultrasonik dalgalar yayar.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen enerji gözetim hizmetleri arasında, alternatif yakıtlar için saha denetimi hizmetleri de bulunmaktadır.
Enerji yönetimi risklerini etkili bir şekilde azaltarak, enerji tedarikinde yaşanacak olası krizlere karşı daha hazırlıklı olunur.
Enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik politikaları, uluslararası pazarda firmanın tanınırlığını ve itibarı artırır.
Enerji kaynakları yönetimi, sistematik bir kalite yönetimi yaklaşımıyla daha verimli hale gelir, süreçlerdeki hatalar minimize edilir.
Enerji kaynaklarının yönetimi, ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak için gereklidir ve hukuki sorunları önler.
Enerji kaynaklarının doğru yönetimi, enerji tedarikindeki kesintileri azaltarak müşteri memnuniyetini artırır.
Enerji kaynaklarının etkin kullanımı, firmaların daha düşük maliyetle üretim yapmalarını sağlar, bu da rekabet avantajı sunar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu