Cilt bakımındaki en yaygın içerik yüzey aktif maddelerdir. Temizleyicilerden makyaj ürünlerine ve nemlendiricilere kadar yüzey aktif maddeler, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin çoğunda bulunmaktadır.
Yüzey aktif maddeler bir çözeltiye yeterli konsantrasyonlarda eklendiği zaman hidrofilik başları suya doğru döner, hidrofobik kuyruklar yağı veya kiri yakalayarak damlacıklar oluşturur. Bu kimyasal özellik ile yüzey aktif maddeler mükemmel deterjanlar, emülgatörler veya köpürtücü maddeler olabilir.
Sentetik yüzey aktif maddeler genelde petrokimyasallar gibi başlangıç malzemeleri kullanılarak üretilir. Bunlar ayrıca kükürt ilavesi veya etilen oksit ilavesi gibi kimyasal reaksiyonlara maruz kalır. Doğaları gereği sentetik oldukları için, istenilen şekilde tasarlanabilir veya diğer kimyasallar ile karıştırılabilir.
Ancak sentetik yüzey aktif maddelere göre çevre dostu bir alternatif olarak büyük avantajlara sahip olan bir dizi biyo-yüzey aktif madde de vardır. Bunlar mikroorganizmalar tarafından üretilen ancak açıkça tanımlanmış hidrofilik ve hidrofobik gruplara sahip kimyasallardır.
Anyonik yüzey aktif maddeler, cildin yüzeyindeki yağı ve kiri temizlemede iyi olan negatif yüklü yüzey aktif maddelerdir. Anyonik yüzey aktif maddeler, güçlü temizleme etkilerine sahip sabun, şampuan ve kozmetiklerde birincil deterjan olarak en yaygın kullanılan maddelerdir. Bununla birlikte, bazı ciltler için sert ve tahriş edici olabilir. Bu tür yüzey aktif maddeler, sertliği azaltmak için genellikle amfoterik veya iyonik olmayan ikincil deterjanlarla birleştirilir.
Anyonik yüzey aktif maddeler, negatif yüklü bir baş grubu taşıyan tüm yüzey aktif maddelerdir. Prensip olarak, bir karşı iyon ile kompleks oluşturabilen herhangi bir negatif yüklü fonksiyonel grup, katyonik bir yüzey aktif madde olabilir.
En yaygın kullanılan anyonik yüzey aktif maddeler karboksilik asitlerdir. Bunlar, doğal olarak oluşan hayvan ve bitki yağlarından türetilebilen alifatik karboksilik asitlere dayalıdır. Doğada bulunan yağlar genellikle karboksilik asitlerin ve gliserolün triesterleridir. Bu yağlar, genellikle sabunlaştırma olarak adlandırılan bir işlem olan potasyum hidroksit veya sodyum hidroksit kullanılarak hidrolize edilebilir.
Karboksilik asitler, onları anyonik yüzey aktif maddeler yapan sodyum veya potasyum tuzları olarak alınır. Sabunun ana maddesidirler. Yağlardan elde edilebildikleri için bu alifatik karboksilik asitlere genellikle yağ asitleri denir.
Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen kozmetik testleri arasında, anyonik yüzey aktif madde testi de bulunmaktadır.
Çevre dostu testler ve ürünler, sürdürülebilirlik ilkelerine katkıda bulunur.
Kozmetik testleri, ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu sağlar ve kaliteyi artırır.
Gıda ile temas edebilecek kozmetik ürünlerde güvenlik standartlarının sağlanmasına katkıda bulunur.
Test süreçleri, üretim sürecindeki eksiklikleri belirleyerek daha verimli bir akış sağlar.
Önceden yapılan güvenlik testleri, geri çağırma veya telafi maliyetlerini düşürür.
Kozmetik ürünlerde uluslararası güvenlik standartlarına uyum, firmanın global pazarda tanınırlığını artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu