Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından yayınlanan “IEC 60068-2-13 Çevresel testler - Bölüm 2-13: Testler - Test M: Düşük hava basıncı” standardında, taşıma, depolama veya hizmet sırasında düşük hava basıncına maruz kalabilecek numunelere uygulanan test yöntemleri açıklanmaktadır.
Düşük hava basıncı testinin amacı, bileşenlerin, ekipmanların veya diğer nesnelerin düşük hava basıncında kullanılma, taşınma veya depolanma yeteneğini belirlemektir.
Yüksek veya düşük sıcaklık ve düşük hava basıncının eş zamanlı kombinasyonu altında kullanılacak, taşınacak veya depolanacak bileşenler, ekipman veya diğer nesneler, bu kombinasyonun nesnelere uygulanan gerilimler veya arıza mekanizmaları açısından önemli olduğu durumlarda, daha sonra “IEC 60068-2-39 Çevresel testler - Bölüm 2-39: Testler - Testler ve rehberlik: Birleşik sıcaklık veya sıcaklık ve nem ile düşük hava basıncı testleri” standardına uygun olarak test edilir.
Bu standardın son güncellemesinde önemli teknik değişiklikler yapılmıştır. Örneğin,
Mekanik ortamda düzgün çalışabilecek her türlü ekipman ve cihazın uyarlanabilirliğinin doğrulanması ve ilgili parametrelerin bu ortamda elde edilmesi amacı ile mekanik ortam testleri önemli bulunmaktadır. Mekanik çevre testi sırasında, düşük hava basıncı testinin ana işlevi, testten önce durumun belirlenmesi, testte çalışmama ve testten sonra durumun gözden geçirilmesidir.
Çevresel testlere duyulan ihtiyaç ve gerçekleştirilecek testlerin özel niteliği ve performans sınırları, bir projenin konsept aşamasında önem taşımaktadır. Belirli projelerde doğru elektronik bileşen seçimi için çalışma ve saklama sıcaklığı aralıkları gibi çevresel gereksinimleri bilmek gerekir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “IEC 60068-2-13 Çevresel testler - Bölüm 2-13: Testler - Test M: Düşük hava basıncı” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Yüksek standartlara sahip ürünler, markanın değerini artırır ve pazar payını genişletir.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Güvenli ve verimli üretim süreçleri, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını artırır.
Çevre dostu üretim teknikleri, ürünlerin çevresel etkilerini minimize eder ve sürdürülebilirliğe katkı sağlar.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu