Amerika BirleÅŸik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliÅŸtirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-202 Yöntem 110 Kum ve toz testi” standardında, ekipmanların geliÅŸtirilmesi, test edilmesi ve deÄŸerlendirilmesi sırasında, ekipmanların kuru toz (ince kum) yüklü atmosferin etkilerine direnme yeteneklerini belirlemek amacı ile kullanılan bir test yöntemi açıklanmaktadır.
Bu test yöntemi, çatlaklara, çatlaklara, yataklara ve baÄŸlantı noktalarına nüfuz eden ve hareketli parçaların kirlenmesi veya rölelerin çalışmaz hale getirilmesi, elektriksel olarak iletken köprüler oluÅŸturarak kısa devreler oluÅŸması ve su buharının toplanması için çekirdek görevi görmesi gibi çeÅŸitli hasarlara neden olan ve dolayısıyla ekipmanda olası bir korozyon ve arıza kaynağı olan, boyutu 150 mikrona kadar olan keskin kenarlı toz (ince kum) parçacıklarının etkisini simüle eder.
Bu test yöntemi, kuru toz (ince kum) yüklü atmosferin etkilerine maruz kalması beklenen tüm mekanik, elektrikli, elektronik, elektrokimyasal ve elektromekanik cihazlara uygulanabilir.
GeliÅŸmiÅŸ laboratuvarlarda toz konsantrasyonunu, hızını, sıcaklığı ve nemi kontrol etmek için bir oda ve aksesuarlar bulunmaktadır. Toz yüklü havanın yeterli sirkülasyonu saÄŸlanır. Bu nedenle, test öÄŸesi, bölmenin kesit alanının yüzde 50’sinden ve hacminin yüzde 30’undan fazlasını iÅŸgal etmez.
Hazne, dolaşımdaki toz konsantrasyonunu muhafaza eder ve doÄŸrular. Bunu yapmanın kabul edilebilir minimum yolu, uygun ÅŸekilde kalibre edilmiÅŸ bir duman ölçerin ve standart ışık kaynağının kullanılmasıdır. Toz yüklü hava, test maddesine çarpmadan önce akışta yaklaşık olarak laminer hale gelmesini saÄŸlayacak ÅŸekilde test alanına verilir.
GiriÅŸ koruma testi için kullanılan toz, köÅŸeli yapıya sahip ince bir kum olmalıdır. Bu yüzden toz, ağırlığa göre belirlenen ÅŸu boyut dağılımına sahip olmalıdır:
KuruluÅŸumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaÅŸanan geliÅŸmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliÅŸtiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Ä°ÅŸletmelere verilen çeÅŸitli endüstriyel testler kapsamında, “MIL-STD-202 Yöntem 110 Kum ve toz testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevre dostu üretim teknikleri, ürünlerin çevresel etkilerini minimize eder ve sürdürülebilirliğe katkı sağlar.
Yüksek standartlara sahip ürünler, markanın değerini artırır ve pazar payını genişletir.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Güvenli ve verimli üretim süreçleri, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını artırır.
Ürünlerdeki potansiyel riskler erken dönemde tespit edilerek, sorunlar büyümeden önlenir.
Güvenilir ve sağlam ürünler, müşteri memnuniyetini artırır ve markaya olan güveni güçlendirir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika BaÅŸvurusu