Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-202 Yöntem 208 Lehimlenebilirlik testi” standardında, normalde bir lehimleme işlemi ile birleştirilen tüm bağlantı uçlarının lehimlenebilirlik kabiliyetini belirlemeye yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır. Bu test yöntemi bu uçların lehimle ıslatılma kabiliyeti ve lehim uygulamasından kaynaklanan uygun dolgunun öngörülebilirliği temel alınarak uygulanmaktadır. Bu prosedürler, montaj öncesi kurşun kaplamanın, tatmin edici lehimleme sağlamak için yeterli kalitede lehimlenebilir bir yüzey sağladığını doğrular.
Lehimlenebilirlik testi, Ulusal Standartlar Enstitüsü (ANSI) tarafından geliştirilen “ANSI J-STD-002 Bileşen uçları, sonlandırmalar, pabuçlar, terminaller ve teller için lehimlenebilirlik testleri” standardına ve burada belirtilen gerekliliklere uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.
Bu standart, elektronik bileşen kablolarının, bağlantı uçlarının, katı kabloların, çok damarlı kabloların, pabuçların ve tırnakların lehimlenebilirliğini değerlendirmek için test yöntemleri, kusur tanımları, kabul kriterleri ve çizimler içermektedir. Bu standart aynı zamanda metalizasyonun çözünmesine / ıslanmasına karşı direnci için bir test yöntemini içermektedir.
Lehimlenebilirlik değerlendirmeleri, bileşen kablolarının ve uçlarının lehimlenebilirliğinin bu standartta belirlenen gereksinimleri karşıladığını doğrulamak ve depolamanın, bileşenleri bir ara bağlantı alt tabakasına lehimleme yeteneği üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını belirlemek için yapılmaktadır. Lehimlenebilirliğin belirlenmesi üretim sırasında, bileşenlerin kullanıcı tarafından teslim alınması sırasında veya montaj ve lehimlemeden hemen önce yapılabilir.
Metalizasyonun çözünmeye karşı direncinin belirlenmesi, metalize sonlandırmaların montaj lehimleme işlemleri boyunca sağlam kalacağını doğrulamak için yapılır.
Bileşen giriş ve çıkış yüzeylerinin (uçlar ve sonlandırmalar) ve devre kartı topraklarının veya deliklerinin zayıf lehimlenebilirliği, devre kartı kusurlarının başında gelir.
Genelde kullanılan niteliksel lehimlenebilirlik testi, lehim banyosuna daldırma ve görünüm testidir. Bu test bir daldırma mekanizması, bir lehim kabı, düşük güçlü bir mikroskop kullanır ve test numunelerinin buharla yaşlandırılmasına yönelik gereklilikleri içerebilir. MIL-STD 202 Yöntem 208 standardında bu yöntem tanımlanmıştır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “MIL-STD-202 Yöntem 208 Lehimlenebilirlik testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Yüksek standartlara sahip ürünler, markanın değerini artırır ve pazar payını genişletir.
Güvenilir ve sağlam ürünler, müşteri memnuniyetini artırır ve markaya olan güveni güçlendirir.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Ürünlerdeki potansiyel riskler erken dönemde tespit edilerek, sorunlar büyümeden önlenir.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Hataların erken tespiti, üretim süreçlerinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu