Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-202 Yöntem 213 Şok (belirtilen darbe) testi” standardında, elektrikli ve elektronik bileşenlerin bileşen parçalarının ve alt gruplarının kaba taşıma, nakliye ve askeri operasyonlar sonucunda beklenen darbelere maruz kaldığı zaman uygunluğunu belirlemek amacı ile kullanılan bir test yöntemi açıklanmaktadır. Bu test yöntemi, şok makinesinin tasarımının belirtilmemesi, ancak yarım sinüs ve testere dişi şok darbe dalga formlarının toleranslarla belirtilmesi açısından bu standarttaki diğer şok testlerinden farklıdır.
Mekanik şoklar, yaşam döngüsü boyunca kaba taşıma, nakliye ve askeri operasyonların bir sonucu olarak ortaya çıkar.
Mekanik şok, test malzemelerinin fiziksel ve işlevsel bütünlüğü üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Genel olarak hasar potansiyeli şokun genliğinin, hızının ve süresinin bir fonksiyonudur. Şok frekans içeriği malzemenin doğal frekanslarına karşılık geldiğinde malzemenin genel bütünlüğü üzerindeki olumsuz etkiler daha da artar.
Malzemenin mekanik şok ortamına tepkisi genellikle oldukça salınımlıdır. Kısa bir süreye ve önemli bir başlangıç yükselme süresine sahiptir. Büyük pozitif ve negatif tepe genliklerini içerir.
Genellikle karmaşık çok modlu bir malzeme sistemine uygulanan mekanik şok, malzemenin iki şeye tepki vermesine neden olur. Birincisi dış uyarılma ortamından malzemeye uygulanan geçici nitelikteki zorlanmış frekanslar, ikincisi dış uyarılma ortamının uygulanması sırasında veya sonrasında malzemenin rezonans doğal frekansları.
Böyle bir yanıt, çeşitli sorunlara yol açabilir. Örneğin,
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “MIL-STD-202 Yöntem 213 Şok (belirtilen darbe) testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Güvenli ve verimli üretim süreçleri, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını artırır.
Yüksek standartlara sahip ürünler, markanın değerini artırır ve pazar payını genişletir.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Hataların erken tespiti, üretim süreçlerinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı yükseltir.
Testler, üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, bu da verimliliği artırır.
Güvenilir ve sağlam ürünler, müşteri memnuniyetini artırır ve markaya olan güveni güçlendirir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu