Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-202 Yöntem 311 Ömür, düşük seviye anahtarlama” standardında, kontakların çalıştığı ortamda düşük seviyeli anahtarlama koşullarında elektriksel kontak güvenilirliğinin belirlenmesi amacıyla uygulanan bir test yöntemi açıklanmaktadır.
Düşük seviyeli bir anahtarlama devresi, voltajın ve depolanan enerjinin yeterince küçük olduğu ve böylece bir kontak çiftinin direncinin, elektrik akımı akışı veya anahtarlama ile ilişkili elektriksel olaylardan etkilenmediği bir devredir. Böyle bir devre aynı zamanda voltajın veya akımın kontaklarda herhangi bir fiziksel değişikliğe neden olamayacak kadar düşük olduğu bir devredir. Kontak direnci sadece kontaklar üzerindeki mekanik etkinin neden olduğu kontaklardaki değişikliklerden etkilenebilir.
Elektrik kontakları arasında ark oluşmasına neden olan elektrik yükleri, temas yüzeylerini birçok yönden etkiler. Genelde temas direncinin azaltılmasına olumlu etki eder. Çünkü yalıtım filmleri ve temas noktalarındaki küçük pürüzlü yükseltilmiş alanlar, daha düzgün ve daha geniş bir temas yüzeyi elde etmek için yakılır veya eritilir. Düşük seviyeli koşullar altında, bu arkın avantajları ve ara sıra ortaya çıkan dezavantajları ortadan kalkar
Aynı bileşen parçası üzerindeki farklı kontak çiftlerine aynı anda düşük seviyeli yükler ve ara veya güç yükleri uygulanacaksa, çevredeki buharlaşmadan kaynaklanan yabancı maddelerin birikmesi nedeniyle düşük seviye koşullarının güvenilirliği bozulabilir. Bu gerçek nedeniyle ve düşük seviyeli temaslar, filmleri çevrelerinin bir fonksiyonu olarak geliştirebileceğinden, temaslar kullanıldıkları ortama benzer bir ortamda test edilir.
Test uygulanırken her bir kontak çifti, gerekli test yükü uygulanarak, belirtilen çevrim hızında belirtilen çevrim sayısı boyunca çalıştırılır. Temas direnci, standartta tanımlanan aparat kullanılarak sürekli olarak izlenir.
Düşük seviye anahtarlamanın temel avantajı, anahtarın kontrolünün daha kolay olmasıdır. Bunun nedeni, anahtarın açık veya kapalı olması gerektiğine karar veren mantık genellikle anahtar girişi ile aynı toprağa referans verir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “MIL-STD-202 Yöntem 311 Ömür, düşük seviye anahtarlama testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Ürünlerdeki potansiyel riskler erken dönemde tespit edilerek, sorunlar büyümeden önlenir.
Testler, üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, bu da verimliliği artırır.
Güvenli ve verimli üretim süreçleri, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını artırır.
Hataların erken tespiti, üretim süreçlerinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu