Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-810 Yöntem 509 Tuz sisi testi” standardında, koruyucu kaplamaların malzemeler üzerindeki etkinliğini belirlemeye yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır. Tuz birikintilerinin malzemenin fiziksel ve elektriksel yönleri üzerindeki etkilerini belirlemek için de bu test yöntemi kullanılmaktadır.
Bu test yöntemi sadece malzeme ve malzeme kuponları üzerindeki koruyucu kaplamaların etkinliğini ve kalitesini değerlendirmek ve potansiyel sorunlu alanları, kalite kontrol eksikliklerini ve tasarım kusurlarını nispeten kısa bir süre içinde tespit etmek için tarama amacı ile kullanılmaktadır. Doğal çevreyi temsil etmese de bu test, tuz (deniz) ortamıyla ilişkili potansiyel sorunlu alanların bir göstergesini sağlamak için kullanılmıştır. Genel olarak, bu test yöntemi sadece atmosferdeki yüksek düzeyde tuza önemli ölçüde maruz kalacak malzemeye uygulanır.
Tuz, dünyadaki en yaygın kimyasal bileşiklerden biridir. Okyanuslarda ve denizlerde, atmosferde, yer yüzeylerinde, göllerde ve nehirlerde bulunur. Tuza maruz kalmaktan kaçınmak imkansızdır. En kötü etkiler genel olarak kıyı bölgelerinde görülür. Malzemenin aşındırıcı bir atmosferin bulunduğu bir ortama maruz bırakılmasının etkileri üç geniş kategoriye ayrılabilir:
Testlerde kullanılan tuz solüsyonu, aksi belirtilmedikçe yüzde 5 artı/eksi 1 tuz solüsyonu konsantrasyonudur. Bunun amacı, test sonuçlarını etkileyebilecek kirletici maddeleri veya asidik/alkali koşulları ortaya çıkarmamaktır.
Aksi belirtilmediği sürece test öğesi, depolama, nakliye veya kullanım sırasında beklendiği gibi yönlendirilir. Örnekler arasında bir nakliye konteynerinin içinde, konteynerinin dışında ve normal çalışma modunda kurulumu yer alır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “MIL-STD-810 Yöntem 509 Tuz sisi testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevre dostu üretim teknikleri, ürünlerin çevresel etkilerini minimize eder ve sürdürülebilirliğe katkı sağlar.
Testler, üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, bu da verimliliği artırır.
Güvenilir ve sağlam ürünler, müşteri memnuniyetini artırır ve markaya olan güveni güçlendirir.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu