Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen bir askeri standart olan, “MIL-STD-883 Yöntem 2001 Sabit hızlanma testi” standardında, sabit ivmenin mikroelektronik cihazlar üzerindeki etkilerini belirlemeye yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır.
Bu test yöntemi, şok ve titreşim testlerinde mutlaka tespit edilemeyen yapısal ve mekanik zayıflık türlerini belirtmek için tasarlanmış hızlandırılmış bir yöntemdir. Bu test yöntemi, paketin, iç metalizasyonun ve kurşun sisteminin, kalıp veya alt tabaka bağlantısının ve mikroelektronik cihazın diğer elemanlarının mekanik sınırlarını belirlemek için yüksek stres testi olarak kullanılmaktadır. Uygun gerilim seviyelerinin oluşturulması ile, yapısal elemanların herhangi birinde nominal mekanik mukavemetin altında olan cihazları tespit etmek ve ortadan kaldırmak amacı ile hat içi yüzde 100 ekran olarak da kullanılmaktadır.
Sabit ivme testleri, gerekli süre boyunca belirtilen ivmeyi uygulayan bir aparat üzerinde gerçekleştirilmektedir.
Bu test yöntemi uygulanırken cihaz, kasası ile veya normal şekilde montajlanır ve kablolar sabitlenir. Aksi belirtilmedikçe, cihaza farklı yönlerden her birinde 1 dakika boyunca belirtilen değerde sabit bir ivme uygulanır. Ana oturma düzlemi Y eksenine dik olacak şekilde monte edilen iç elemanlara sahip cihazlar için Y1 yönü, elemanın yuvasından çıkarılma eğiliminde olduğu yön olarak tanımlanır. Aksi belirtilmedikçe, test koşulu E uygulanır.
Sabit ivme, hızın her saniye aynı miktarda arttığı hareketi ifade eder. Sıfır ivme, hızda herhangi bir değişiklik olmadığı anlamına gelir. Yani vücut aynı hızla hareket eder, ancak sabit ivme, bir cismin hızının aynı oranda, yani aynı zamanda aynı miktarda artması veya azalması anlamına gelir, yani sıfır hızlanma ve sabit ivme aynı değildir. En dikkate değer ve önemli örnek serbest düşüştür. Bir nesne fırlatıldığında veya düşürüldüğünde, yerçekimi nedeniyle yaklaşık olarak saniyede 10 metre karelik sabit bir değere sahip olan sabit bir ivmeye maruz kalır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “MIL-STD-883 Yöntem 2001 Sabit hızlanma testi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Testler, üretim sektöründe kalite ve güvenlik standartlarını belirlemeye yardımcı olur.
Güvenli ve verimli üretim süreçleri, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını artırır.
Yüksek standartlara sahip ürünler, markanın değerini artırır ve pazar payını genişletir.
Hataların erken tespiti, üretim süreçlerinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı yükseltir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu