Endüstriyel testler kapsamında titreşim testleri, bir ürünün kullanım ömrü boyunca karşı karşıya kalacağı koşullara dayanma yeteneğini tespit etmek amacı ile uygulanmaktadır. Bu testlere, otomotiv sektörü yanı sıra birçok sektörde gereksinim duyulmaktadır. Bu testler sayesinde potansiyel sorunlar, ortaya çıkmadan önce bulunmaktadır. Örneğin araba koltukları yoldaki her bozuklukta gıcırdamamakta, uçaklar her uçuştan sonra ciddi onarımlara ihtiyaç duymamakta, hatta tüketici elektroniği daha uzun ömürlü olmaktadır.
İki temel titreşim testi türü bulunmaktadır. Rastgele titreşimler aynı anda birden fazla frekansı içeren titreşimlerdir. Sinüs titreşimleri her seferinde bir frekansta iletilir. Bu iki türü esas alan birçok özel test yöntemi bulunmaktadır.
Rastgele titreşim testi, tüm frekansları aynı anda sağlar. Bunun gerçek dünyadaki hareketi simüle ettiği kabul edilir ve iki temel titreşim türünden daha gerçekçi olanıdır. Rastgele titreşim testleri, çalışma, nakliye ve sismik gibi farklı olayların neden olduğu titreşimi simüle eder.
Sinüs titreşim testi, bir frekans spektrumunu kapsar. Bu test ile ürünün rezonans frekansları belirlenir ve tanımlanır. Sinüs taramalarına sinüzoidal taramalar da denir. Yasal düzenlemelere uygunluk test laboratuvarları, titreşimleri ve sabitleyicileri doğrulamak için sinüs taramaları kullanmaktadır.
Sadece rastgele titreşim ve sinüs titreşime ek olarak kombinasyon titreşim profilleri de kullanılmaktadır (karışık mod titreşim testler). Bu testler, bir ürünün hayatta kalma yeteneği hakkında daha fazla bilgi sağlar. Test, rastgele bir titreşim testinin temel enerjisini sinüs testinin rezonans durakları ile birleştirir. Karma modlu bir olayın mükemmel bir örneği helikopterdir.
Titreşim testi gerektiren başlıca endüstriler şunlardır: havacılık ve uzay, otomotiv, havacılık, tüketici ürünleri ve askeri. Bu endüstrilerde test yapılırken, doğru şok ve titreşim test tesisini seçmek önemlidir. Ayrıca titreşim testi dinamik test hizmetlerinden sadece bir tanesidir. Buna ek olarak elektromanyetik uyumluluk (EMC) testi ve ürün güvenliği testlerinin de yapılması gerekmektedir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, çeşitli standartlarda tanımlanan titreşim sabitleme ve uyarlama test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevre dostu üretim teknikleri, ürünlerin çevresel etkilerini minimize eder ve sürdürülebilirliğe katkı sağlar.
Testler, üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, bu da verimliliği artırır.
Hataların erken tespiti, üretim süreçlerinde verimliliği artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı yükseltir.
Yapılan testler, yenilikçi üretim yöntemlerinin geliştirilmesine olanak tanır.
Güvenli ve verimli üretim süreçleri, çalışanların işlerine olan bağlılıklarını artırır.
Ürünlerdeki potansiyel riskler erken dönemde tespit edilerek, sorunlar büyümeden önlenir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu