EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Askeri IP Test Standartları

IP derecesi giriş koruması anlamına gelir ve elektronik bir cihazın katı cisimlere ve suya karşı korunmasını ölçen uluslararası bir standarttır. IP derecesi iki haneli bir sayıdır, ilk rakam katı nesnelere karşı koruma seviyesini, ikinci rakam ise suya karşı koruma seviyesini gösterir.

Askeri sınıf, ABD ordusunun belirlediği standartları karşıladığı test edilmiş ve belgelendirilmiş ürünleri tanımlamak için kullanılan bir ifadedir. ABD ordusunun sağlamlık için bir dizi farklı standardı vardır, ancak en yaygın olanı “MIL-STD-810 Savunma bölümü test yöntemi standardı - Çevre mühendisliği hususları ve laboratuvar testleri” standardıdır. Bu standart, elektrikli ve elektronik ürünleri toz, su, aşırı sıcaklıklar, titreşim ve şok gibi çok çeşitli çevresel koşullar açısından test eden kapsamlı bir standarttır.

MIL-STD-810 standardını karşılayan ürünler çok dayanıklı olarak değerlendirilmektedir. Örneğin bu standarda uygun telefonlar zorlu koşullara dayanacak kadar dayanıklıdır. IP derecesi ve askeri sınıf, dayanıklı telefonlar için önemli standartlardır. IP derecesi toza ve suya karşı korumayı ölçerken, askeri sınıf daha geniş bir çevre koşullarına karşı korumayı ölçer. Genel olarak IP derecesi, toza ve suya karşı korumanın daha iyi bir ölçüsüdür. Ancak askeri sınıf, genel sağlamlığın daha iyi bir ölçüsüdür. Toza ve suya karşı tamamen korumalı bir telefon için IP68 derecesi iyi bir seçenektir. “6”, telefona toz girişi olmadığını ve temasa karşı tam koruma (toz geçirmez) sağladığını ifade eder. “8” üretici firmanın belirleyeceği koşullar altında telefonun sürekli olarak suya batırılmaya uygun olduğunu ifade eder. Belirli ekipman türlerinde su içeri girse de hiçbir zararlı etki yaratmaz. Çok dayanıklı ve çok çeşitli çevre koşullarına dayanabilecek bir telefon içinde askeri sınıf bir telefon iyi bir seçenektir.

Kısaca IP ve MIL-STD standartlar, cihazların güvenilirliğini garanti eden ve standart telefonlara göre çok daha uzun süre dayanabilmelerini sağlayan standartlardır. Bu standartlara uymak amacıyla telefonlar zorlu koşullarda performans gösterecek şekilde özel olarak üretilmektedir. Güvenilirliklerini ve performanslarını sağlamak için tüm cihazlar hem IP hem de MIL-STD-810 standartlarına uygunluk açısından sıkı bir şekilde test edilir.

Su geçirmez ve kırılmaz olarak pazarlanan birçok mobil cihaz bulunmaktadır. Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) tarafından yayınlanan “IEC 60529 Muhafazalar tarafından sağlanan koruma dereceleri (IP kodu)” standardı, kullanıcılara bir cihazın suya ve kir, toz ve kum gibi katı maddelere karşı tam olarak ne kadar dayanıklı olduğu konusunda bilgi sağlamak için tasarlanmıştır.

MIL-STD-810 standardı ise ABD ordusu tarafından ekipmanın askeri uygulamalarda kullanıma uygun olup olmadığını belirlemek için kullanılan bir standarttır.

Başlıca askeri IP test standartları şunları içerir:

  • MIL-STD-810 Savunma bölümü test yöntemi standardı - Çevre mühendisliği hususları ve laboratuvar testleri
  • MIL-STD-202 Yöntem 104 Daldırma testi
  • MIL-STD-750 Yöntem 1011 Daldırma testi
  • MIL-STD-883 Yöntem 1002 Daldırma testi
  • RTCA DO 160 Havadaki ekipmanlar için çevre koşulları ve test prosedürleri

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Çeşitli sektörlerdeki işletmeler için, yukarıda sayılanlar dışında başka askeri IP test hizmetleri de verilmektedir.

 

Bio Suisse Standartlarına Göre Belgelendirme AWS ve ASME Kodları ve Standartları İle Uyumluluk Orijinal Ekipman Üreticisi (OEM) Standartları 21 CFR Bölüm 1040 Işık Yayan Ürünler İçin Performans Standartları TS 900-1 EN ISO 3170 ve TS 900-2 EN ISO 3171 Standartlarına Uygun Numune Alımı Numune Alımı (Fosfa, Gafta, TSE Standartlarına Göre) Ticari Test Standartları IEC 61347-2 Lamba Kontrol Donanımı Standartları Demiryolu Çevre Standartları - EN 50125-3 Demiryolu Uygulamaları - Ekipman İçin Çevresel Koşullar - Bölüm 3: Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon İçin Ekipman Demiryolu Çevre Standartları - IEC 61010-1 Ölçüm, Kontrol ve Laboratuvar Kullanımına Yönelik Elektrikli Ekipman İçin Güvenlik Gereksinimleri - Bölüm 1: Genel Gereksinimler Demiryolu Çevre Standartları - IEC 60068-2-5 Çevresel Testler - Bölüm 2-5: Testler - Test S: Zemin Seviyesinde Simüle Edilmiş Güneş Radyasyonu ve Güneş Radyasyonu Testi ve Hava Koşullarına Yönelik Rehberlik Demiryolu Çevre Standartları - IEC 62262 Elektrikli Ekipmanlar İçin Muhafazaların Harici Mekanik Darbelere Karşı Sağladığı Koruma Dereceleri (IK Kodu) Demiryolu Çevre Standartları - UL 1105 Güvenlik Standardı - Denizde Kullanım Filtreleri, Süzgeçler ve Ayırıcılar Demiryolu EMC Standartları - ANSI C136.2 Yol ve Alan Aydınlatma Ekipmanları - Dielektrik Dayanım ve Elektriksel Geçici Bağışıklık Gereksinimleri Demiryolu EMC Standartları - AREMA 11.3.3 Sinyal Sistemleri İçin Elektronik Sinyal Ekipmanının Dalgalanma Dayanımı Yeteneğine İlişkin Önerilen Tasarım Kriterleri

Askeri IP Test Standartları Yararları


Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu