EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
AS/NZS 60950-1 Bilgi Teknolojisi Ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel Gereksinimler

Avustralya Standartlar Konseyi tarafından yayınlanan ortak bir Avustralya / Yeni Zelanda standardı olan “AS/NZS 60950-1 Bilgi teknolojisi ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel gereksinimler” standardında, anma gerilimi 600 V’u aşmayan ve ulusal elektrik kodu standardına uygun olarak kurulmak üzere tasarlanmış, elektrikli iş ekipmanı ve ilgili ekipmanlar dahil olmak üzere, şebeke elektriği ile veya batarya ile çalışan bilgi teknolojisi ekipmanlarına yönelik gereklilikler açıklanmaktadır.

Bu standarda göre güvenliğinin dikkate alınması gereken iki tür kişi bulunmaktadır: kullanıcılar (veya operatörler) ve hizmet personelleri.

  • Kullanıcı, hizmet personeli dışındaki tüm kişiler için kullanılan bir kavramdır. Koruma gereklilikleri, kullanıcıların tehlikeleri tanımlamak için eğitilmediğini ancak kasıtlı olarak tehlikeli bir durum yaratmayacaklarını varsayar. Sonuç olarak, gereksinimler temizlikçiler ve sıradan ziyaretçilerin yanı sıra atanmış kullanıcılar için de koruma sağlar. Genel olarak kullanıcıların tehlikeli parçalara erişimi olmamalıdır ve bu amaçla bu tür parçalar sadece servis erişim alanlarında veya kısıtlı erişim konumlarında bulunan ekipmanlarda bulunur.
  • Hizmet personellerinin, ekipmanın servis erişim alanlarında veya kısıtlı erişim konumlarında bulunan ekipman üzerinde mevcut olan bariz tehlikeler nedeniyle kendilerinin ve başkalarının olası yaralanmalarını önlemek için eğitim ve becerilerini kullanmaları beklenir. Ancak servis personeli beklenmedik tehlikelere karşı korunmalıdır. Örneğin servis için erişilebilir olması gereken parçalar, elektriksel ve mekanik tehlikelerden uzağa yerleştirilir ve tehlikeli parçalarla kazara teması önlemek için koruma sağlanır.

Bu güvenlik standardının uygulanması, şu sayılan durumlardan kaynaklanan yaralanma veya hasar riskini azaltmayı amaçlamaktadır: elektrik şoku, enerjiyle ilgili tehlikeler, yangın, ısıya bağlı tehlikeler, mekanik tehlikeler, radyasyon ve kimyasal tehlikeler.

Kısaca bu standardın amacı, elektrik şebekesi veya pille çalışan bilgi teknolojisi ekipmanlarının tasarımı, yapımı ve işletimi için asgari güvenlik standartlarını belirleyen şartları sağlamaktır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında cihaz testi ve sertifikasyonu hizmetleri kapsamında, “AS/NZS 60950-1 Bilgi teknolojisi ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel gereksinimler” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

IEC 61851-21-2 Elektrikli Araç İletken Şarj Sistemi - Bölüm 21-2: Bir AC/DC Kaynağına İletken Bağlantı İçin Elektrikli Araç Gereksinimleri - Araç Dışı Elektrikli Araç Şarj Sistemleri İçin EMC Gereksinimleri IEC 62040-2 Kesintisiz Güç Sistemleri (UPS) - Bölüm 2: Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) Gereksinimleri IEC 62612 Besleme Gerilimi 50V’tan Yüksek Olan Genel Aydınlatma Hizmetleri İçin Kendinden Balastlı LED Lambalar - Performans Gereksinimleri IEC 62717 Genel Aydınlatma İçin LED Modülleri - Performans Gereksinimleri IEC 60255-1 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 1: Ortak Gereksinimler IEC 60255-26 Ölçme Röleleri ve Koruma Ekipmanı - Bölüm 26: Elektromanyetik Uyumluluk Gereksinimleri IEC 61131-2 Endüstriyel Proses Ölçümü ve Kontrolü - Programlanabilir Kontrolörler - Bölüm 2: Ekipman Gereksinimleri ve Testler IEC 61800-3 Ayarlanabilir Hızlı Elektrik Güç Tahrik Sistemleri - Bölüm 3: EMC Gereksinimleri ve PDS ve Takım Tezgahları İçin Özel Test Yöntemleri CSA C22.2 No 60335-2-36 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-36: Ticari Elektrikli Pişirme Ocakları, Fırınlar, Ocaklar ve Ocak Elemanları İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-38 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-38: Ticari Elektrikli Izgaralar ve Izgaralar İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-39 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-39: Ticari Elektrikli Çok Amaçlı Pişirme Tavaları İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-76 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-76: Elektrikli Çit Enerji vericileri İçin Özel Gereksinimler CSA C22.2 No 60335-2-82 Ev ve Benzeri Elektrikli Cihazların Güvenliği - Bölüm 2-82: Eğlence Makineleri ve Kişisel Hizmet Makineleri İçin Özel Gereksinimler UL 60950-1 Bilgi Teknolojisi Ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel Gereksinimler IEC 60950-1 Bilgi Teknolojisi Ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel Gereksinimler

AS/NZS 60950-1 Bilgi Teknolojisi Ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel Gereksinimler Yararları


Hukuki Uyum Sağlar

Ürün güvenliği sertifikaları, yasal düzenlemelere uyumu garanti eder ve hukuki sorunları engeller.

Kalite Yönetimi İyileşir

Ekipmanların güvenlik testlerinden geçmesi, kalite yönetim sistemlerini güçlendirir ve ürün güvenliğini artırır.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Güvenlik sertifikasına sahip ürünler, kullanıcılara güven sağlar ve müşteri memnuniyetini yükseltir.

Güvenilirlik Artışı

Sertifikalı ürünler, güvenlik açısından yüksek standartlara sahip olduklarından daha güvenilir çalışır ve uzun ömürlüdür.

Rekabet Avantajı Sunar

Güvenlik sertifikası, ürünlerin pazarda daha güvenilir ve kaliteli algılanmasına yol açar, bu da rekabet avantajı yaratır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Sertifikalı ürünler, global pazarda tanınan ve kabul gören standartları karşılayarak uluslararası ticarete olanak tanır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu