Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM B117-19 Tuz püskürtme (sis) aparatının çalıştırılmasına ilişkin standart uygulama” standardında, tuz spreyi (sis) test ortamını oluşturmak ve sürdürmek için gereken aparat, prosedür ve koşullar açıklanmaktadır. Kullanılabilecek uygun aparat standart ekinde tanımlanmıştır (Ek X1). Ancak bu standart, belirli bir ürün için kullanılacak test numunesi tipini veya maruz kalma sürelerini veya sonuçlara verilecek yorumu belirlemez.
Bu standartta açıklanan standart uygulama, belirli bir test odasında maruz kalan metal ve kaplanmış metal numuneleri için göreceli korozyon direnci bilgileri üretmek amacıyla kullanılan kontrollü bir korozif (aşındırıcı) ortam sağlar. Doğal ortamlardaki performans tahmini, tek başına veri olarak kullanıldığında nadiren tuz spreyi sonuçlarıyla ilişkilendirilir.
Tuz spreyine maruz kalma durumunda sonuçların tekrarlanabilirliği, test edilen numunelerin türüne ve seçilen değerlendirme kriterlerinin yanı sıra çalışma değişkenlerinin kontrolüne büyük ölçüde bağlıdır. Herhangi bir test programında, sonuçların değişkenliğini belirlemek için yeterli sayıda tekrar bulunmalıdır. Test koşulları nominal olarak benzer olsa bile ve bu uygulamada belirtilen aralıklar dahilinde olsa bile, benzer numuneler farklı sis odalarında test edildiğinde değişkenlik gözlemlenir.
Tuz püskürtme testi, malzemelerin ve yüzey kaplamalarının korozyon (aşınma) direncini kontrol etmek için kullanılan standart ve popüler bir korozyon test yöntemidir. Genellikle, test edilecek malzemeler metaliktir ve alttaki metale bir derece korozyon koruması sağlaması amaçlanan bir yüzey kaplaması ile kaplıdır.
Tuz sisi yöntemi, özellikle tarama amacıyla kullanılır. Bu yöntem, malzeme üzerindeki koruyucu kaplamaların ve son katların etkinliğini ve kalitesini değerlendirir. Ayrıca potansiyel sorunlu alanların, kalite kontrol eksikliklerinin, tasarım kusurlarının ve benzer durumların nispeten kısa sürede tespit edilmesi için de kullanılır.
Genel olarak bu test yöntemi, sadece atmosferdeki yüksek düzeyde tuza maruz kalacak malzemelere uygulanır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevre testleri kapsamında “ASTM B117-19 Tuz püskürtme (sis) aparatının çalıştırılmasına ilişkin standart uygulama” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Çevresel sorumluluk bilinci, çalışanların işletmeye olan bağlılıklarını artırır ve motivasyonlarını yükseltir.
Çevre dostu üretim süreçlerinin benimsenmesi, enerji ve kaynak tasarrufu sağlayarak işletme maliyetlerini düşürür.
Çevre dostu ve sürdürülebilir ürünler, müşterilerin güvenini kazanır, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Çevre testleri, çevresel sürdürülebilirliği destekler ve kaynakların verimli kullanılmasına yardımcı olur.
Çevre testleri, yerel ve uluslararası çevre mevzuatlarına uyumu garanti eder ve hukuki sorunları engeller.
Çevre testlerinin uygulanması, enerji tasarrufu ve kaynakların etkin kullanımı ile verimliliği artırır, maliyetleri azaltır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu