EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama

Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM B117-19 Tuz püskürtme (sis) aparatının çalıştırılmasına ilişkin standart uygulama” standardında, tuz spreyi (sis) test ortamını oluşturmak ve sürdürmek için gereken aparat, prosedür ve koşullar açıklanmaktadır. Kullanılabilecek uygun aparat standart ekinde tanımlanmıştır (Ek X1). Ancak bu standart, belirli bir ürün için kullanılacak test numunesi tipini veya maruz kalma sürelerini veya sonuçlara verilecek yorumu belirlemez.

Bu standartta açıklanan standart uygulama, belirli bir test odasında maruz kalan metal ve kaplanmış metal numuneleri için göreceli korozyon direnci bilgileri üretmek amacıyla kullanılan kontrollü bir korozif (aşındırıcı) ortam sağlar. Doğal ortamlardaki performans tahmini, tek başına veri olarak kullanıldığında nadiren tuz spreyi sonuçlarıyla ilişkilendirilir.

Tuz spreyine maruz kalma durumunda sonuçların tekrarlanabilirliği, test edilen numunelerin türüne ve seçilen değerlendirme kriterlerinin yanı sıra çalışma değişkenlerinin kontrolüne büyük ölçüde bağlıdır. Herhangi bir test programında, sonuçların değişkenliğini belirlemek için yeterli sayıda tekrar bulunmalıdır. Test koşulları nominal olarak benzer olsa bile ve bu uygulamada belirtilen aralıklar dahilinde olsa bile, benzer numuneler farklı sis odalarında test edildiğinde değişkenlik gözlemlenir.

Tuz püskürtme testi, malzemelerin ve yüzey kaplamalarının korozyon (aşınma) direncini kontrol etmek için kullanılan standart ve popüler bir korozyon test yöntemidir. Genellikle, test edilecek malzemeler metaliktir ve alttaki metale bir derece korozyon koruması sağlaması amaçlanan bir yüzey kaplaması ile kaplıdır.

Tuz sisi yöntemi, özellikle tarama amacıyla kullanılır. Bu yöntem, malzeme üzerindeki koruyucu kaplamaların ve son katların etkinliğini ve kalitesini değerlendirir. Ayrıca potansiyel sorunlu alanların, kalite kontrol eksikliklerinin, tasarım kusurlarının ve benzer durumların nispeten kısa sürede tespit edilmesi için de kullanılır.

Genel olarak bu test yöntemi, sadece atmosferdeki yüksek düzeyde tuza maruz kalacak malzemelere uygulanır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında çevre testleri kapsamında “ASTM B117-19 Tuz püskürtme (sis) aparatının çalıştırılmasına ilişkin standart uygulama” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Termal Şok Testi Tuz Püskürtme Testi Soğuk ve Kuru Isı Testleri Nemli Isı (Döngüsel) Testi Toz Testi Giriş Koruması Testi (IP Testi) Termal Yaşlandırma Testi Nem Şartlandırma IS 9000-8 Elektronik ve Elektrikli Öğeler İçin Temel Çevresel Test Prosedürleri - Bölüm 8: Titreşim (Sinüzoidal) Testi MIL-STD-810H Çevre Mühendisliği Hususları ve Laboratuvar Testleri JSS 55555 Antifungal Test - Elektronik ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 9227 Yapay Atmosferlerde Korozyon Testleri - Tuz Püskürtme Testleri DIN 50021 Farklı Sodyum Klorür Çözeltileriyle Püskürtme Testleri QM 333 Telekomünikasyon Cihazlarının Çevresel Test Standardı JIS Z2371 Nötr Tuz Püskürtme Testi Yöntemleri ISO 16750-3 Karayolu Araçları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 3: Mekanik Yükler ISO 16750-4 Karayolu Taşıtları - Çevresel Koşullar ve Elektrikli ve Elektronik Ekipmanlar İçin Testler - Bölüm 4: İklimsel Yükler JIS D0203 Otomobil Parçaları İçin Nem, Yağmur ve Püskürtme Testi Yöntemi ASTM G154-23 Malzemelerin Maruz Kalması İçin Floresan Ultraviyole (UV) Lamba Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar ISO 16474-3 Boyalar ve Vernikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar DIN 75220 Güneş Enerjisi Simülasyon Sistemlerinde Araç Bileşenlerinin Eskitilmesi DIN 67530 Boya Kaplamaların ve Plastiklerin Düz Yüzeylerinin Parlaklık Değerlendirmesi İçin Bir Araç Olarak Reflektometre FORD FLTM BO 116-01 İç Hava Şartlarına Dayanıklılık ve FORD FLTM BO 116-03 İç Döşeme Sisleme Özellikleri Testleri
ISO 22716 Kozmetikte İyi Üretim Uygulamaları İyi Tarım Uygulamaları Belgelendirmesi GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgelendirmesi Dikey Yerleştirilmiş Kumaş ve Kumaş Kombinasyonlarında Küçük Bir Alev Uygulaması İle Yanmazlık Testi Herbisitler - İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP) Kalıntı Çalışmaları Yardımcı Farmasötik Maddeler - Farmasötik Sanayine Yönelik İyi Üretim Uygulamaları (GMP) Yardımcı Farmasötik Maddeler - Farmasötik Sanayine Yönelik İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP) Aktif Farmasötik Bileşenler - Farmasötik Sanayine Yönelik İyi Üretim Uygulamaları (GMP) Aktif Farmasötik Bileşenler - Farmasötik Sanayine Yönelik İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP) ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ASTM G154-23 Malzemelerin Maruz Kalması İçin Floresan Ultraviyole (UV) Lamba Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama IEC 61373 Demiryolu Uygulamaları - Demiryolu Araçları Ekipmanları - Şok ve Titreşim Testleri ASTM E1252-98 Niteliksel Analiz İçin Kızılötesi Spektrumun Elde Edilmesine Yönelik Genel Tekniklere İlişkin Standart Uygulama ASTM E340-15 Metallerin ve Alaşımların Makro Aşındırılması İçin Standart Uygulama IEC 62133 Alkali veya Diğer Asit Olmayan Elektrolitler İçeren İkincil Hücreler ve Piller - Taşınabilir Uygulamalarda Kullanılmak Üzere Taşınabilir, Sızdırmaz İkincil Hücreler ve Bunlardan Yapılan Piller İçin Güvenlik Kuralları

ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama Yararları


Çalışan Motivasyonunu Yükseltir

Çevresel sorumluluk bilinci, çalışanların işletmeye olan bağlılıklarını artırır ve motivasyonlarını yükseltir.

Maliyetleri Azaltır

Çevre dostu üretim süreçlerinin benimsenmesi, enerji ve kaynak tasarrufu sağlayarak işletme maliyetlerini düşürür.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Çevre dostu ve sürdürülebilir ürünler, müşterilerin güvenini kazanır, bu da müşteri memnuniyetini artırır.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre testleri, çevresel sürdürülebilirliği destekler ve kaynakların verimli kullanılmasına yardımcı olur.

Hukuki Uyum Sağlar

Çevre testleri, yerel ve uluslararası çevre mevzuatlarına uyumu garanti eder ve hukuki sorunları engeller.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Çevre testlerinin uygulanması, enerji tasarrufu ve kaynakların etkin kullanımı ile verimliliği artırır, maliyetleri azaltır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu