Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM D4935-10 Düzlemsel malzemelerin elektromanyetik ekranlama etkinliğini ölçmek için standart test yöntemi” standardında, düzlemsel bir malzemenin, uzak alan elektromanyetik dalgası için elektromanyetik koruma etkinliğini ölçmeye yönelik bir test yöntemi açıklanmaktadır. Ölçülen verilerden, elektriksel olarak ince numunelere yönelik manyetik kaynaklar için yakın alan koruma etkinliği değerleri hesaplanmaktadır. Elektrik alanı koruma etkinliği değerleri de aynı uzak alan verilerinden hesaplanır ancak bunların geçerliliği ve uygulanabilirliği henüz belirlenmiş değildir.
Ölçüm yöntemi 30 MHz ila 1,5 GHz frekans aralığında geçerlidir. Bu sınırlar kesin değildir ancak açıklanan numune tutucunun boyutu için düşük frekanslarda kapasitif kuplajın azalmasına dayanmaktadır. Bu aralık içerisinde herhangi bir sayıda ayrı frekans seçilebilir. İletkenlik, geçirgenlik ve geçirgenlik gibi frekanstan bağımsız elektriksel özelliklere sahip elektriksel olarak ince, izotropik malzemeler için, uzak alan koruma etkinliği değerleri frekanstan bağımsız olduğu için sadece birkaç frekansta ölçümlere ihtiyaç duyulur. Malzeme elektriksel olarak ince değilse veya parametrelerden herhangi biri frekansa göre değişiyorsa, ölçümler ilgilenilen bant içindeki birçok frekansta yapılır.
Ancak bu test yöntemi kablolara veya konektörlere uygulanamaz.
Kısaca ASTM D 4935-10 standardı, malzemelerin koruma etkinliğini ölçme prosedürlerini ana hatları ile belirtir ve ürünlerin gerekli performans ve güvenlik gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanmasını sağlamak için elektrik ve elektronik endüstrilerinde yaygın olarak kullanılır.
Ekranlama etkinliği test sürecindeki ilk adım, ekranlama malzemesini teste hazırlamaktır. Bu genellikle malzemenin temsili bir örneğinin seçilmesini, fiziksel özelliklerinin ölçülmesini ve malzemenin kontrollü bir ortamda değerlendirilmesine olanak tanıyan bir test kurulumunun oluşturulmasını içerir. Bir sonraki adım, malzemenin koruma etkinliğini değerlendirmek için bir dizi test yapmaktır. Bu testler genellikle şunları içerir: gerçekleştirilen emisyon testi, yayılan emisyon testi ve bağışıklık testi.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen elektromanyetik uyumluluk (EMC) test türleri kapsamında ASTM D 4935-10 Düzlemsel malzemelerin elektromanyetik ekranlama etkinliğinin ölçülmesine yönelik standart test hizmetleri de bulunmaktadır.
Elektronik cihazların gıda üretim alanlarında güvenli şekilde kullanılmasını sağlayarak gıda güvenliğini artırır.
Elektronik cihazların uyumlu olması, doğru hedef kitleye hitap eden güvenli çözümler sunar.
Uyumluluk testleri, endüstri standartlarına uygunluğu garanti eder ve sektördeki en iyi uygulamaları destekler.
Cihazların çevresel elektromanyetik etkilerden kaynaklanan riskleri azaltarak güvenli kullanım sağlar.
Ürünlerin elektromanyetik etkilerden korunması sağlanarak kalite yönetimi ve güvenlik artırılır.
Elektronik cihazların çevreyle uyumlu olmasını sağlayarak ürünlerin güvenilirliğini artırır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu