Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen, “ASTM D642-20 Nakliye konteynerlerinin, bileşenlerinin ve birim yüklerinin basınç direncinin belirlenmesine yönelik standart test yöntemi” standardında, nakliye konteynerleri (örneğin kutular ve variller) veya bileşenler veya her ikisi üzerinde uygulanan sıkıştırma testleri açıklanmaktadır. Nakliye konteynerleri içerikli veya içeriksiz olarak test edilebilir. Prosedür, kabın yüzlerine, çapraz olarak zıt kenarlara veya köşelere uygulanan dış sıkıştırıcı yüklere direnme kabiliyetinin ölçülmesi için kullanılır. Bu test yöntemi, tek tek nakliye konteynerleri, bileşenleri, malzemeleri veya bunların kombinasyonuna ek olarak birden fazla konteynerin veya birim yükün testini kapsamaktadır.
Yük uygulama test yöntemi, belirli bir konteyner tasarımının özelliklerini bir standart ile karşılaştırmak veya yapı bakımından farklılık gösteren konteynerlerin özelliklerini karşılaştırmak için kullanılmaktadır.
Bu test yöntemi, Kağıt Hamuru, Kağıt ve Dönüştürme Sanayii Teknik Derneği (TAPPI) tarafından geliştirilen “TAPPI T 804 Sunta nakliye konteynerlerinin sıkıştırma testi” standardı ile ilgilidir. Bu standartta, oluklu veya katı elyaf nakliye konteynerlerinin dış basınç kuvvetlerine direnme yeteneğini ölçmek için kullanılan bir test yöntemi açıklanmaktadır. Bu test yöntemi çeşitli şekillerde uygulanabilir. Kalite çalışmaları için genellikle boş kabın test edilmesi tercih edilir. İç salmastranın (köşe direkleri vb) söz konusu olduğu durumlarda sıkıştırma direncinin incelenmesi için, iç salmastra yerindeyken testler yapılır.
Eğer paketin tamamının genel performansı incelenecekse, test, kap içindekiler ve tüm iç ambalajlar yüklenmiş haldeyken yapılır. Pek çok pakette içeriğin ve iç ambalajın, yükün bir kısmını taşıma payı vardır.
Bu test yöntemi, “ISO 12048 Ambalajlama - Eksiksiz, dolu taşıma paketleri - Sıkıştırma test cihazı kullanılarak sıkıştırma ve istifleme testleri” standardı gerekliliklerini karşılar.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çevresel test türleri kapsamında, “ASTM D642-20 Nakliye konteynerlerinin, bileşenlerinin ve birim yüklerinin basınç direncinin belirlenmesine yönelik standart test yöntemi” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Paketleme testleri, yenilikçi ambalaj çözümleri geliştirilmesini teşvik eder ve rekabet avantajı sağlar.
Gıda ürünleri için uygun paketleme testleri, hijyen ve güvenlik standartlarına uyumu sağlayarak gıda güvenliğini artırır.
Paketleme testleri, ürünlerin güvenli bir şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlayarak güvenilirliği artırır.
Paketleme testleri, endüstriyel standartların belirlenmesinde önemli bir rol oynar, güvenlik ve kaliteyi sağlamak için temel oluşturur.
Sağlam ve uygun maliyetli paketleme çözümleri, taşıma ve depolama maliyetlerini düşürür.
Paketleme testleri, ürünlerin doğru şekilde hedef kitleye sunulmasına yardımcı olur.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu