EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
ASTM E112-13 Ortalama Tane Boyutunun Belirlenmesine Yönelik Standart Test Yöntemleri

Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM E112-13 Ortalama tane boyutunun belirlenmesine yönelik standart test yöntemleri” standardında, ortalama tane büyüklüğünün ölçümüne yönelik karşılaştırma prosedürü, planimetrik (veya Jeffries) prosedürü ve kesişme prosedürleri açıklanmaktadır. Bu test yöntemleri aynı zamanda karşılaştırma tablolarında gösterilen metalik yapılara benzer görünüme sahip metalik olmayan malzemelere de uygulanabilir. Bu test yöntemleri esas olarak tek fazlı tanecik yapılarına uygulanır ancak çok fazlı veya çok bileşenli bir numunedeki belirli bir tanecik yapısı tipinin ortalama boyutunu belirlemek için de kullanılmaktadır.

Açıklanan test yöntemleri, tane alanları, çapları veya kesişme uzunluklarının tek modlu dağılımına sahip numunelerin ortalama tane boyutunu belirlemek için kullanılır. Bu test yöntemleri, bu dağılımların doğasını karakterize etmeye yönelik yöntemleri kapsamaz. Çift yönlü tane boyutu dağılımlarına sahip numunelerde tane boyutunun karakterizasyonu, “ASTM E1181-02 Dubleks tane boyutlarını karakterize etmek için standart test yöntemleri” standardında açıklanmaktadır. İnce taneli bir matristeki tek tek, çok iri tanelerin ölçümü ise ASTM E930-18 standardında açıklanmaktadır.

Bu test yöntemleri sadece düzlemsel tane boyutunun belirlenmesiyle, yani kesit düzlemi tarafından ortaya çıkan iki boyutlu tane kesitlerinin karakterizasyonu ile ilgilidir. Uzaysal tane boyutunun belirlenmesi, yani numune hacmindeki üç boyutlu tanelerin boyutunun ölçülmesi, bu test yöntemlerinin kapsamı dışındadır.

Bu test yöntemleri, karşılaştırma yöntemi için standart bir derecelendirilmiş grafik görüntüleri serisi veya manuel sayma yöntemleri için basit şablonlar kullanılarak manuel olarak gerçekleştirilen teknikleri açıklar. Tane boyutunu ölçmek için yarı otomatik dijitalleştirme tabletlerinin veya otomatik görüntü analizörlerinin kullanılması ASTM E1382-97 standardında açıklanmaktadır.

Bu test yöntemleri sadece önerilen test yöntemleriyle ilgilidir ve bunların içindeki hiçbir şey, test edilen malzemelerin kabul edilebilirlik veya amaca uygunluk sınırlarını tanımladığı veya belirlediği şeklinde yorumlanmamalıdır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında metalografi ve metal testleri kapsamında, “ASTM E112-13 Ortalama tane boyutunun belirlenmesine yönelik standart test yöntemleri” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Mikroskopla Kaplama Kalınlığı Belirleme Çeliğin Dekarbürize Edilmiş Derinliğinin Ölçülmesi Zararlı İntermetalik Fazların Varlığının Tespit Edilmesi Ortalama Tane Büyüklüğünün Belirlenmesi Çeliğin İnklüzyon İçeriğinin Belirlenmesi Makro Yapı Analizi Çelik Kasa Derinliği Belirleme ASTM B487-20 Kesitin Mikroskobik İncelenmesiyle Metal ve Oksit Kaplama Kalınlığının Ölçülmesine Yönelik Standart Test Yöntemi ISO 1463 Metalik ve Oksit Kaplamalar - Kaplama Kalınlığının Ölçümü - Mikroskobik Yöntem ASTM E1077-14 Çelik Numunelerin Dekarbürizasyon Derinliğini Tahmin Etmek İçin Standart Test Yöntemleri ASTM E112-13 Ortalama Tane Boyutunun Belirlenmesine Yönelik Standart Test Yöntemleri IS 4748 Çelikler - Görünür Tane Büyüklüğünün Mikrografik Tayini ISO 643 Çelikler - Görünür Tane Boyutunun Mikrografik Olarak Belirlenmesi ASTM E45-18 Çeliğin Katkı İçeriğinin Belirlenmesine Yönelik Standart Test Yöntemleri EN 10247 Standart Resimler Kullanılarak Çeliklerin Metalik Olmayan İçeriğinin Mikrografik İncelenmesi ASTM E562-19e1 Sistematik Manuel Nokta Sayımı İle Hacim Fraksiyonunu Belirlemeye Yönelik Standart Test Yöntemi ASTM E340-15 Metallerin ve Alaşımların Makro Aşındırılması İçin Standart Uygulama IS 6416 Çeliğin Kasa Derinliğinin Ölçülmesi İçin Yöntemler IS 7754 Dökme Demirde Grafitin Mikro Yapısının Tasarım Yöntemi ASTM A247-19 Demir Dökümlerdeki Grafitin Mikro Yapısını Değerlendirmek İçin Standart Test Yöntemi ISO 945-1 Dökme Demirlerin Mikro Yapısı - Bölüm 1: Görsel Analizle Grafit Sınıflandırması
Dökümsüz Kumaşlar İçin Deney Yöntemleri (Döküm Katsayısının Belirlenmesi) Karbürizasyon ve Dekarbürizasyon Test Yöntemleri JIS Z2371 Nötr Tuz Püskürtme Testi Yöntemleri ISO 4892-3 Plastikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar ISO 16474-3 Boyalar ve Vernikler - Laboratuvar Işık Kaynaklarına Maruz Kalma Yöntemleri - Bölüm 3: Floresan UV Lambalar ASTM A370 Çelik Ürünlerinin Mekanik Testi İçin Standart Test Yöntemleri ve Tanımlar ASTM E8/E8M-13a Metalik Malzemelerin Gerilim Testi İçin Standart Test Yöntemleri IS 443 Kauçuk Hortumlar İçin Numune Alma ve Test Yöntemleri IEC 61800-3 Ayarlanabilir Hızlı Elektrik Güç Tahrik Sistemleri - Bölüm 3: EMC Gereksinimleri ve PDS ve Takım Tezgahları İçin Özel Test Yöntemleri CISPR 15 Elektrikli Aydınlatma ve Benzeri Ekipmanların Radyo Parazit Özelliklerinin Sınırları ve Ölçüm Yöntemleri ISO 11452-2 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 2: Emici Astarlı Korumalı Muhafaza ISO 11452-4 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 4: Donanım Uyarma Yöntemleri JIS D1601 Otomobil Parçaları İçin Titreşim Test Yöntemleri JASO D001 Otomotiv Elektronik Ekipmanları İçin Çevresel Test Yöntemlerinin Genel Kuralları IS 3025 Su ve Atıksu İçin Numune Alma ve Test Yöntemleri (Fiziksel ve Kimyasal)

ASTM E112-13 Ortalama Tane Boyutunun Belirlenmesine Yönelik Standart Test Yöntemleri Yararları


Maliyetleri Azaltır

Malzeme hatalarının erkenden tespit edilmesi, üretimdeki israfı önler ve maliyetleri düşürür.

Güvenilirlik Artışı

Ürünlerin metalik bileşenlerinin doğru analizi, dayanıklılıklarını artırır ve güvenilirliklerini güçlendirir.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Dayanıklı ve çevre dostu metal malzemelerin kullanılması, sürdürülebilir üretim süreçlerini destekler.

Marka Değerini Artırır

Kaliteli metal ürünler, markanın güvenilirliğini ve itibarını artırır, sektörde güçlü bir konum elde etmesini sağlar.

Standartların Belirlenmesi

Metal malzemelerin test edilmesi, sektördeki kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesine yardımcı olur.

Hukuki Uyum Sağlar

Metal malzeme standartlarına uygunluk testi, yasal düzenlemelere uyum sağlar ve sertifikasyon gereksinimlerini karşılar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu