Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM E1252-98 Niteliksel analiz için kızılötesi spektrumun elde edilmesine yönelik genel tekniklere ilişkin standart uygulama” standardı, 4000 cm−1 ile 50 cm−1 arasındaki spektral aralığı kapsar ve analiz için mevcut numune miktarının sınırlayıcı bir faktör olmadığı kızılötesi spektrometrik tekniklerle sıvı, katı ve buhar fazındaki numunelerin kalitatif analizi için yararlı olan teknikleri içerir. Bu teknikler genellikle yakın kızılötesi bölgede 4000 cm-1 üzerinde yüksek frekanslardaki spektrumların kaydedilmesi için de faydalı bulunmaktadır.
Kızılötesi spektroskopi, organik ve inorganik materyallerin tanımlanmasında en yaygın kullanılan tekniktir. Bu standart, kızılötesi spektroskopinin doğru uygulanmasına yönelik yöntemler içermektedir.
Kızılötesi spektroskopi (IR spektroskopisi), elektromanyetik spektrumun kızılötesi bölgesini, yani görünür ışıktan daha uzun dalga boyuna ve daha düşük frekansa sahip ışıkla ilgilenen spektroskopidir. Çoğunlukla absorpsiyon spektroskopisine dayanan bir dizi tekniği kapsar. Tüm spektroskopik tekniklerde olduğu gibi kimyasalları tanımlamak ve incelemek için kullanılmaktadır. Bu tekniği kullanan yaygın bir laboratuvar cihazı, Fourier dönüşümü kızılötesi (FTIR) spektrometresidir.
Elektromanyetik spektrumun kızılötesi kısmı genellikle üç bölgeye ayrılır. Yakın, orta ve uzak kızılötesi, görünür spektrumla olan ilişkilerine göre adlandırılmıştır. Kızılötesine (IR) yakın daha yüksek enerji, yaklaşık 14000-4000 cm-1, aşırı tonlu veya harmonik titreşimleri tetikleyebilir. Yaklaşık 4000-400 cm-1 orta kızılötesi, temel titreşimleri ve ilgili dönme-titreşim yapısını incelemek için kullanılır. Mikrodalga bölgesine bitişik olan yaklaşık 400-10 cm-1 uzak kızılötesi düşük enerjiye sahiptir ve rotasyonel spektroskopi için kullanılabilir. Bu alt bölgelerin adları ve sınıflandırmaları gelenekseldir ve sadece genel anlamda göreceli moleküler veya elektromanyetik özelliklere dayanmaktadır.
Kızılötesi spektroskopi, moleküllerin yapılarına özgü belirli frekansları absorbe etmesi gerçeğinden yararlanır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kimyasal testler kapsamında, “ASTM E1252-98 Niteliksel analiz için kızılötesi spektrumun elde edilmesine yönelik genel tekniklere ilişkin standart uygulama” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Sağlıklı ve güvenli içeriklerle üretilen ürünler, marka değerini artırır ve pazarda güven kazandırır.
Çevreye zararlı bileşenlerin tespiti ve kullanımdan kaldırılması, sürdürülebilir üretim süreçlerini destekler.
Yeni test yöntemleri ve içerik analizleri, yenilikçi çözümler sunarak sektördeki gelişmeleri destekler.
Ürünlerdeki zararlı maddelerin tespiti, müşteri güvenini artırır ve memnuniyeti sağlar.
Güvenli ve yüksek kaliteli ürünler, pazarda rekabetçi bir avantaj sağlar ve marka değerini yükseltir.
Ürünlerin bileşenleri, güvenlik ve kalite standartlarına göre test edilerek kalite yönetimi süreçleri iyileştirilir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu