EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
ASTM E340-15 Metallerin ve Alaşımların Makro Aşındırılması İçin Standart Uygulama

Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM E340-15 Metallerin ve alaşımların makro aşındırılması için standart uygulama” standardında, metallerin ve alaşımların makro yapılarını ortaya çıkarmak için makro aşındırma yöntemleri açıklanmaktadır.

Makro aşındırma, metallerin ve alaşımların heterojenliğini ortaya çıkarmak için kullanılır. Metalografik numuneler ve kimyasal analizler belirli bölgeler hakkında gerekli ayrıntılı bilgiler sağlar ancak aşırı sayıda numune alınmadıkça bir yerden diğerine varyasyon hakkında veri sağlayamaz.

Diğer yandan makro dağlama şunlar hakkında bilgi sağla:

  • Tane boyutu, akış çizgileri, sütunlu yapı, dendritler ve benzer yapıdaki değişiklikler
  • Ayrışma, karbür ve ferrit bantlama, çekirdeklenme, kalıntılar ve karbürizasyon veya dekarbürizasyon derinliği ile kanıtlandığı gibi kimyasal bileşimdeki değişiklikler.

Kimyasal bileşimdeki farklılıklar hakkında sağlanan bilgiler kesinlikle nitelikseldir ancak ayrışmadaki aşırı noktaların yeri gösterilir. Değişimin boyutunu belirlemek için kimyasal analizlerin veya kimyasal bileşimi belirlemeye yönelik diğer yöntemlerin gerçekleştirilmesi gerekir. Makro aşındırma ayrıca dikişler, katlamalar, gözeneklilik, pullar, patlamalar, ekstrüzyon kopması, çatlaklar ve benzer süreksizliklerin ve boşlukların varlığını da gösterir.

Metallerin üretiminde makro dağlamanın diğer uygulamaları kaynak yapısının incelenmesi, kaynak nüfuziyetinin tanımlanması, dolgu metalinin baz metaller tarafından seyreltilmesi, akı tutulması, gözeneklilik ve kaynak ve ısıdan etkilenen bölgelerdeki çatlaklardır. Ayrıca ısıl işlem atölyesinde sert veya yumuşak noktaların, maşa izlerinin, su verme çatlaklarının, sığ sertleşen çeliklerde kasa derinliğinin, kalıpların karbürizasyonunda kasa derinliğinin, karbürizasyonda durdurma kaplamalarının etkinliğini belirlemek için kullanılır.

Makro aşındırma, çelik endüstrisinde kalite kontrol amacıyla, kalıntılar, ayrışma ve yapıya göre kütüklerdeki ısının tonunu belirlemek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Dövme atölyeleri ayrıca en iyi dövme uygulamasını, kalıp tasarımını ve metal akışını ayarlarken akış çizgilerini ortaya çıkarmak için makro dağlamayı kullanır.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında metalografi ve metal testleri kapsamında, “ASTM E340-15 Metallerin ve alaşımların makro aşındırılması için standart uygulama” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Mikroskopla Kaplama Kalınlığı Belirleme Çeliğin Dekarbürize Edilmiş Derinliğinin Ölçülmesi Zararlı İntermetalik Fazların Varlığının Tespit Edilmesi Ortalama Tane Büyüklüğünün Belirlenmesi Çeliğin İnklüzyon İçeriğinin Belirlenmesi Makro Yapı Analizi Çelik Kasa Derinliği Belirleme ASTM B487-20 Kesitin Mikroskobik İncelenmesiyle Metal ve Oksit Kaplama Kalınlığının Ölçülmesine Yönelik Standart Test Yöntemi ISO 1463 Metalik ve Oksit Kaplamalar - Kaplama Kalınlığının Ölçümü - Mikroskobik Yöntem ASTM E1077-14 Çelik Numunelerin Dekarbürizasyon Derinliğini Tahmin Etmek İçin Standart Test Yöntemleri ASTM E112-13 Ortalama Tane Boyutunun Belirlenmesine Yönelik Standart Test Yöntemleri IS 4748 Çelikler - Görünür Tane Büyüklüğünün Mikrografik Tayini ISO 643 Çelikler - Görünür Tane Boyutunun Mikrografik Olarak Belirlenmesi ASTM E45-18 Çeliğin Katkı İçeriğinin Belirlenmesine Yönelik Standart Test Yöntemleri EN 10247 Standart Resimler Kullanılarak Çeliklerin Metalik Olmayan İçeriğinin Mikrografik İncelenmesi ASTM E562-19e1 Sistematik Manuel Nokta Sayımı İle Hacim Fraksiyonunu Belirlemeye Yönelik Standart Test Yöntemi ASTM E340-15 Metallerin ve Alaşımların Makro Aşındırılması İçin Standart Uygulama IS 6416 Çeliğin Kasa Derinliğinin Ölçülmesi İçin Yöntemler IS 7754 Dökme Demirde Grafitin Mikro Yapısının Tasarım Yöntemi ASTM A247-19 Demir Dökümlerdeki Grafitin Mikro Yapısını Değerlendirmek İçin Standart Test Yöntemi ISO 945-1 Dökme Demirlerin Mikro Yapısı - Bölüm 1: Görsel Analizle Grafit Sınıflandırması
ISO 22716 Kozmetikte İyi Üretim Uygulamaları İyi Tarım Uygulamaları Belgelendirmesi GMP İyi Üretim Uygulamaları Belgelendirmesi Dikey Yerleştirilmiş Kumaş ve Kumaş Kombinasyonlarında Küçük Bir Alev Uygulaması İle Yanmazlık Testi Herbisitler - İyi Laboratuvar Uygulamaları (GLP) Kalıntı Çalışmaları Yardımcı Farmasötik Maddeler - Farmasötik Sanayine Yönelik İyi Üretim Uygulamaları (GMP) Yardımcı Farmasötik Maddeler - Farmasötik Sanayine Yönelik İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP) Aktif Farmasötik Bileşenler - Farmasötik Sanayine Yönelik İyi Üretim Uygulamaları (GMP) Aktif Farmasötik Bileşenler - Farmasötik Sanayine Yönelik İyi Dağıtım Uygulamaları (GDP) ASTM B117-19 Tuz Püskürtme (Sis) Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama ASTM G154-23 Malzemelerin Maruz Kalması İçin Floresan Ultraviyole (UV) Lamba Aparatının Çalıştırılmasına İlişkin Standart Uygulama IEC 61373 Demiryolu Uygulamaları - Demiryolu Araçları Ekipmanları - Şok ve Titreşim Testleri ASTM E1252-98 Niteliksel Analiz İçin Kızılötesi Spektrumun Elde Edilmesine Yönelik Genel Tekniklere İlişkin Standart Uygulama ASTM E340-15 Metallerin ve Alaşımların Makro Aşındırılması İçin Standart Uygulama IEC 62133 Alkali veya Diğer Asit Olmayan Elektrolitler İçeren İkincil Hücreler ve Piller - Taşınabilir Uygulamalarda Kullanılmak Üzere Taşınabilir, Sızdırmaz İkincil Hücreler ve Bunlardan Yapılan Piller İçin Güvenlik Kuralları

ASTM E340-15 Metallerin ve Alaşımların Makro Aşındırılması İçin Standart Uygulama Yararları


Hukuki Uyum Sağlar

Metal malzeme standartlarına uygunluk testi, yasal düzenlemelere uyum sağlar ve sertifikasyon gereksinimlerini karşılar.

Güvenilirlik Artışı

Ürünlerin metalik bileşenlerinin doğru analizi, dayanıklılıklarını artırır ve güvenilirliklerini güçlendirir.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Metal malzemelerdeki gelişmeler ve yeni test yöntemleri, yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine olanak tanır.

Maliyetleri Azaltır

Malzeme hatalarının erkenden tespit edilmesi, üretimdeki israfı önler ve maliyetleri düşürür.

Marka Değerini Artırır

Kaliteli metal ürünler, markanın güvenilirliğini ve itibarını artırır, sektörde güçlü bir konum elde etmesini sağlar.

Gıda Güvenliğini Artırır

Metal bileşenlerin sağlıklı ve güvenli olmasını sağlamak için yapılan testler, gıda güvenliği açısından önemlidir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu