Kül içeriği analizi, bir malzemenin doldurulup doldurulmadığını belirlemek için kullanılır. Dolgu maddesi mevcutsa test, toplam dolgu içeriğini belirler. Kül içeriği testi, tartılmış bir numunenin kuru bir potaya yerleştirilmesini ve kül fırını kullanılarak polimerin yakılmasını içerir. Sıcaklıklar genellikle 500 derecenin üzerindedir. Kroze, oda sıcaklığına soğutulduktan sonra tartılır. Geriye kalan herhangi bir kalıntı, yüzde 1’e eşit veya daha az olmadığı sürece dolgu maddesi olarak kabul edilir. Yüzde 1’den az olan herhangi bir kalıntı, katkı maddesi olarak kabul edilir.
Kül fırını kullanılarak genelde şu tür testler yapılmaktadır:
Ateşleme kalıntısı (sülfatlanmış kül) testi, aşağıda açıklanan prosedüre göre numune sülfürik asit varlığında ateşlendiğinde numunede buharlaşmayan artık madde miktarını ölçmek için yapılmaktadır. Bu test genellikle organik bir maddedeki inorganik safsızlıkların içeriğini belirlemek için kullanılır. Ateşleme kalıntısı, kül fırını kullanılarak termogravimetrik analiz yöntemi ile belirlenir.
Genel olarak ateşleme kalıntısı testinin amacı, bir organik maddede safsızlık olarak bulunan inorganik maddelerin içeriğini belirlemek ve bazen de bir organik maddede bileşenler olarak bulunan inorganik maddelerin miktarını belirlemektir.
Genel olarak ilaç geliştirme sürecinde ilaç maddeleri, sentetik ara ürünler ve başlangıç malzemelerinin kalite kontrolünde bu test yöntemi benimsenmiştir. Esas olarak başvurulması durumunda nicelik sınırının belirlenmesi ya da doğruluk ve kesinliğin açıklığa kavuşturulması amacı ile bu test için bazı validasyon çalışmaları yapılmıştır.
Ateşleme kontrol yöntemindeki kalıntı, aktif farmasötik maddenin (API) kalitesini kontrol etmek için bir gösterge olarak kullanılır. Bunların arasında, yanma kalıntısını kontrol etmek için bu yöntemin uygulandığı hidroklorik asit, amonyum klorür gibi uçucu inorganik ilaçlar, ısıyla buharlaşma veya ayrışma yoluyla, artık uçucu olmayan safsızlıklar da bulunmaktadır.
Diğer yandan tutuşma sıcaklığındaki kalıntı miktarını bulmak için polimerin tartılmış bir numunesi ateşlenir, iyice kömürleştirilir ve yüksek sıcaklıktaki bir fırına yerleştirilir. Karbon tamamen tüketildikten sonra kalıntı soğutulur, tartılır ve organik numunedeki inorganik safsızlıkların yüzdesi hesaplanır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında kül içeriği analizleri kapsamında ateşleme kalıntısı belirleme hizmetleri de bulunmaktadır.
Çeşitli testlerin başarıyla tamamlanması, müşterilere ürünlerin güvenli ve kaliteli olduğunu garanti eder, bu da müşteri memnuniyetini artırır.
Çeşitli testler, mevcut süreçlerdeki zayıf noktaları ortaya çıkarır ve bu da süreç iyileştirmelerine olanak tanır.
Farklı testler, ürün ve süreçlerin verimliliğini artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı artırır.
Testler, erken tespit edilen hatalar sayesinde ürün geri çağırma ve üretim hatalarını azaltarak maliyetlerin düşmesine yardımcı olur.
Testler, gıda üretimi ve işleme süreçlerinde güvenliği ve hijyeni artırarak sağlık risklerini azaltır.
Testlerin başarıyla yapılması, markanın güvenilirliğini ve değerini artırır, pazar konumunu güçlendirir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu