EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Atık Yönetimi - Atık Muhafaza

Tehlikeli atık muhafazası, işletmeler açısından hem yüksek para cezalarından tasarruf hem de çevre ve insan sağlığının güvenliği için kritik öneme sahiptir. Muhafaza etmek amacı ile atığın türü ve miktarına göre uygun bir konteyner seçmek ve düzenli denetim, uygun etiketleme ve muhafazaya hazır olma gibi en iyi uygulamaları sürdürmek, tehlikeli atıkları verimli bir şekilde kontrol altına almak için uygun bir yöntemdir.

Yaşanan olaylarla, tehlikeli atık muhafazası ve bertarafı son zamanlarda artan bir endişe haline gelmiştir. Doğru tipte konteynerler, verimli tehlikeli atık yönetimini kolaylaştırarak işletmelerin çeşitli maliyetlerden kaçınmasına yardımcı olur.

Tehlikeli atıkların doğal özellikleri sıkı depolama gereklilikleri gerektirir. Amerikan Çevre Koruma Ajansı’na (EPA) göre, tehlikeli atıklar özelliklerine göre dört gruba ayrılır:

  • Tutuşabilirlik. Bu grup, kendiliğinden alev alabilen katılar, düşük parlama noktasına sahip sıvılar, sıkıştırılmış gazlar ve oksitleyiciler gibi yanıcı maddeleri içerir. Bu tür atık malzemeler, sıcaklık hassasiyetleri nedeniyle özel muamele gerektirir.
  • Aşındırıcılık. Bu grup, pH değeri 2 veya daha düşük ve 12,5 veya daha yüksek olan sıvılardan oluşur. Bu tür malzemeler, belirli kap malzemelerini yiyip zararlı maddelerin sızmasına neden olabileceğinden, uyumlu malzemeye sahip kaplara ihtiyaç duyar.
  • Tepkime. Bu gruba giren reaktif maddeler uçucudur ve kullanım sırasında azami özen gösterilmesini gerektirir. Patlamadan şiddetli değişimlere uğrayabilirler, suyla karıştırıldıklarında zehirli gazlar salabilirler veya potansiyel olarak patlayıcı karışımlar oluşturabilirler.
  • Toksisite. Bu tür malzemeler yeraltı suları için tehdit oluşturur ve çevre ve insan sağlığı üzerinde uzun süreli bir etkiye sahiptir.

Tehlikeli atıkların kendine has özellikleri nedeniyle depolarken son derece dikkatli olunması gerekir. Tehlikeli atıkları muhafaza etmek için kullanılan konteynerlerin ilgili yasal düzenlemelere ve uluslararası standartlara uygun olması gerekir. Başlıca tehlikeli atık saklama kapları türleri şunlardır:

  • Bidonlar (çeşitli boyutlarda mevcuttur, 55 galonluk variller en yaygın olanlardır)
  • Konteynerler (tehlikeli atıkları yönetmek, depolamak ve taşımak için roll-off konteynerler gibi taşınabilir cihazlar)
  • Tanklar (üstü kapalı tanklar, vakumlu konteyner tankları ve kutular gibi açık veya kapalı sabit cihazlar)
  • Muhafaza binaları (konteynerlere yerleştirilmemiş tehlikeli atıkların işlenmesi ve depolanması için tamamen kapalı yapılar)

Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen çevre hizmetleri arasında atık yönetimi hizmetleri kapsamında atık muhafaza hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Hava, Toz, Gürültü, Koku ve Titreşim - Asbest Yönetimi Hava, Toz, Gürültü, Koku ve Titreşim - Biyojenik Karbondioksit Emisyonları Hava, Toz, Gürültü, Koku ve Titreşim - Kaçak Emisyon Araştırmaları Hava, Toz, Gürültü, Koku ve Titreşim - Uçucu Hava Toksinlerini İzleme Toprak Yönetimi - Asidik Kayaç Drenajı Toprak Yönetimi - Kontamine Arazi Araştırmaları Toprak Yönetimi - Çevresel Sondaj Çalışmaları Toprak Yönetimi - Jeoteknik Toprak Testleri Toprak Yönetimi - Mikrobiyoloji, Bakteriyoloji ve Eko Toksikoloji Araştırmaları Toprak Yönetimi - Geçirgenlik Testleri Toprak Yönetimi - Zemin ve Tortu Numunesi Alma Su Yönetimi - İçme ve Sanayi Suyu Araştırmaları Su Yönetimi - Yeraltı Suları ve Hidrojeolojik Araştırmalar Su Yönetimi - Hidrojeokimyasal Araştırmalar Su Yönetimi - Sanayi ve Atıksu Araştırmaları Su Yönetimi - Pompalama Testleri Su Yönetimi - Yüzey Suları Araştırma Su Yönetimi - Su Ayak İzi Denetimi Atık Yönetimi - Atık Analizleri Atık Yönetimi - Kazılmış Zemin Yönetimi Atık Yönetimi - Atık Deposu Yönetimi Atık Yönetimi - Atık Çöküntü İzleme Atık Yönetimi - Tehlikeli Atık Ürünlerin Yeniden Paketlenmesi Atık Yönetimi - Atık Hizmetleri Atık Yönetimi - Atık Muhafaza Atık Yönetimi - Atıksu Arıtma Hizmetleri Çevresel Değerlendirmeler - Çevresel ve Sosyal Etkilerin Belirlenmesi Çevresel Değerlendirmeler - Çevresel Durum Tespit Hizmetleri İklim Değişikliği - AB Emisyon Ticaret Şeması İklim Değişikliği - AB Emisyon Ticaret Şeması Havacılık Sektörü Denetimi İklim Değişikliği - ISO 14064 Sera Gazı Hesaplama ve Doğrulama Yönetim Sistemi İklim Değişikliği - ISO 14067 Karbon Ayak İzi İklim Değişikliği - PAS 2050 Karbon Ayak İzi İklim Değişikliği - İsteğe Bağlı Aktiviteler ve Projeler Çevresel Veri Yönetimi
ISO 11452-2 Karayolu Taşıtları - Dar Bantlı Elektromanyetik Enerjiden Kaynaklanan Elektriksel Bozulmalar İçin Bileşen Test Yöntemleri - Bölüm 2: Emici Astarlı Korumalı Muhafaza Muhafaza Testi IEEE 299-2006 Elektromanyetik Koruyucu Muhafazaların Etkinliğini Ölçmek İçin IEEE Standart Yöntemi MIL-STD-285 Askeri Standart - Muhafazalar İçin Zayıflama Ölçümleri, Elektronik Test Amaçlı Elektromanyetik Koruma UL 50 Elektrikli Ekipman Muhafazaları, Çevresel Olmayan Hususlar UL 50E Elektrikli Ekipman Muhafazaları, Çevresel Hususlar Atık Yönetimi - Atık Muhafaza IEC 61000-5-7 Elektromanyetik Bozulmalara Karşı Muhafazalar Tarafından Sağlanan Koruma Dereceleri (EM kodu) IEEE 299-2006 Elektromanyetik Koruyucu Muhafazaların Etkinliğinin Ölçülmesi MIL-STD-1377 Kablo, Konektör ve Silah Muhafazası Kalkanının ve Filtrelerin Cihaza Elektromanyetik Radyasyon Tehlikesini Önlemede Etkinliği MIL-STD-285 Muhafazalar İçin Zayıflama Ölçümleri, Elektronik Test Amaçlı Elektromanyetik Koruma EN 60529 Muhafazalar Tarafından Sağlanan Koruma Dereceleri (IP Kodu) IEC 61000-5-7 Elektromanyetik Uyumluluk (EMC) - Bölüm 5-7: Kurulum ve Azaltma Yönergeleri - Elektromanyetik Bozulmalara Karşı Muhafazalar Tarafından Sağlanan Koruma Dereceleri (EM Kodu) MIL-STD-907 Genişletilebilir ve Genişletilemez Muhafazaların Mühendislik, Tasarım ve Koruma Etkinliği MIL-STD-1377 Mühimmatın Elektromanyetik Radyasyon Tehlikelerini Önlemede Kablo, Konektör ve Silah Muhafazası Kalkanı ve Filtrelerin Ölçümü ve Etkinliği

Atık Yönetimi - Atık Muhafaza Yararları


Kalite Yönetimi İyileşir

Çevre hizmetleri, işletmenin çevreye duyarlı politikalar geliştirmesine katkı sağlar ve kalite yönetimini güçlendirir.

Süreç İyileştirmesi

Çevre hizmetleri, operasyonel süreçlerin iyileştirilmesine ve çevresel etkinin minimize edilmesine yardımcı olur.

Hedef Kitleyi Belirler

Çevresel sorumluluk taşıyan hizmetler, çevre bilinci yüksek hedef kitleye ulaşmayı sağlar.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Çevre hizmetleri, çevre dostu teknolojiler ve sürdürülebilir çözümler geliştirilmesini destekler.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevre hizmetleri, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmayı kolaylaştırır ve doğal kaynakların korunmasına yardımcı olur.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Çevreye duyarlı yaklaşımlar, müşterilerin takdirini kazanır ve çevre bilinci yüksek bir müşteri kitlesinde memnuniyeti artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu