Bütün anne babalar, bebekleri için doğru olduğundan emin olmak için, bebek ürünlerinin test edilmiş ve doğru standartlara uygunluğunun kanıtlanmış olmasını ister. Üretici firmalar da bu testleri zaten yaptırmaktadır. Gelişmiş laboratuvarlar, en hassas bebek cildini önemsemekte ve bebek bakım ürünlerinin bebekleri koruduğunu kanıtlamak için bu ürünleri derinlemesine test etmektedir. Bebek şampuanlarından losyona kadar her formül, güvenlik test ve analizlerinden geçirilmektedir. Bu test ve analizlerin başında, bebek cilt bakım ürünlerinin mikrobiyal biyoanalizleri ve kimyasal yöntemler kullanılarak yapılan toksisite değerlendirmeleri gelmektedir.
Bebek kullanımına yönelik özel kozmetik ürünler de modern yaşam şeklinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Küresel boyutta oldukça geniş bir pazar alanı bulunmaktadır. Bu ürünlerin de güvenlikleri, kimyasal ve fiziksel protokollere dayanmaktadır ve biyolojik sistemlere dayanan bir dizi analiz yöntemi uygulanmaktadır. Bugüne kadar gerçekleştirilen test ve analizlerde test edilen ürünlerin çok azında ağır metal içeriği ve toksisite seviyesi gözlenmiştir. Bir bebek vücudunun ekstra hassasiyetini düşünülürse bu riskli bir durumdur. Laboratuvarlarda, bu yöndeki bulguları doğrulamak için hücre bazlı ve in vivo test yöntemleri de kullanılmaktadır.
Kısaca güvenlik açısından endüstri standartlarını karşıladıklarını doğrulamak için bebek bakım ürünleri için birçok gerçekleştirilmektedir. Üretilen birçok ürün, zararlı maddelerin kullanımını kısıtlayan düzenlemelere tabi olmaktadır. Gelişmekte olan bebekler, damlatmaz bardaklar, bebek arabaları, oyuncaklar ve emzikler gibi günlük eşyalarda bulunma potansiyeline sahip kimyasallara karşı çok duyarlıdır.
Genel olarak bebek ürünlerinde bulunan başlıca kimyasal bileşikler şunlardır: bisfenol A, fitalatlar, alev geciktiriciler ve formaldehit. Örneğin bisfenol A, genelde yiyecek ve içecek kaplarında ve bazı plastik ürünlerde kullanılmaktadır. Küçük miktarlarda bile, bu bileşik bebekler için zararlıdır. Fitalatlar, plastikleri daha elastik ve dayanıklı hale getirmek için kullanılan kimyasal bileşiklerdir. Alev geciktiriciler, malzemelerin alev alma riskini azaltmak için kullanılan kimyasal bileşiklerdir. Formaldehit ise, uçucu bir organik bileşiktir. Bunların hepsi bebek gelişimi için risk yaratmaktadır.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, bebek bakım ürünleri test hizmetleri de vermektedir.
Tekstil analizleri, ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu doğrulayarak kalite yönetim süreçlerini güçlendirir.
Testler sayesinde kalite sorunlarının önüne geçilir, maliyetli geri çağırmalar veya hatalı üretimlerin önüne geçilir.
Doğru analizler, markanın hedef kitlesine daha uygun ürünler sunmasına yardımcı olur.
Tekstil analizleri, endüstriyel standartların oluşumuna katkıda bulunarak ürünlerin kalite seviyesini belirler.
Kaliteli ve güvenilir ürünler, markanın itibarını artırarak sektör içinde daha güçlü bir konuma getirir.
Testler, ürünlerin yasal gerekliliklere uygunluğunu sağlayarak hukuki uyum risklerini azaltır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu