EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Bebek Ürünleri Testleri

Günümüzde gelişmiş laboratuvarlar tarafından, güvenlik açısından sektör standartlarını karşıladıklarını doğrulamak için tüketici bebek ürünlerine bir dizi test uygulanmaktadır. Üretilen birçok ürün, zararlı maddelerin kullanımını kısıtlayan yasal düzenlemelere tabidir. Ancak özellikle bebek ürünleri kapsamlı, hassas ve dikkatli bir şekilde incelenmektedir. Gelişmekte olan bebekler, damlatmaz bardaklar, bebek arabaları, oyuncaklar ve emzikler gibi günlük kullanılan bebek ürünlerinde bulunabilecek kimyasal maddelere karşı son derece duyarlıdır. Örneğin bebek ürünlerinde Bisfenol A (BPA), ftalatlar, alev geciktiriciler ve formaldehit gibi bazı kimyasal bileşikler bulunmaktadır.

Bisfenol A (BPA), genellikle yiyecek ve içecek kaplarında kullanılan plastiklerin üretiminde kullanılmaktadır. Ancak bu bileşiğin çok az miktarı bile bebekler için zararlı olmaktadır. Yiyecek ve içecek kapları, yiyeceklere ve sıvılara sızmaları halinde yutulabilecek BPA seviyeleri bakımından yakından izlenmektedir. Bisfenol A testleri sırasında, BPA içeriğini trilyonda 100 parçaya (ppt) kadar tespit eden sıvı kromatografi kütle spektrometresi cihazı kullanılmaktadır.

Ftalatlar, plastikleri daha elastik ve dayanıklı hale getirmek için kullanılan kimyasal bileşiklerdir. Bebeklerin vücuduna girmesi durumunda risk oluşturmaktadır. Yetişkinlerde bile potansiyel uzun vadeli sağlık etkileri yaratmaktadır. Çocuk oyuncakları veya bakım ürünlerindeki ftalat içeriği yüzde 0,1 olarak belirlenmiştir. Laboratuvarlarda bebek ürünlerinde bulunan ftalat içeriği seviyesini belirlemek için gaz kromatograf / kütle spektrometresi cihazı kullanılmaktadır.

Tekstil ürünlerinin alev alma riskini azaltmak için üretici firmalar belli ürünlere alev geciktirici kimyasallar ilave etmektedir. Bebek arabaları, emzirme pedleri, şilteler, sandalyeler ve yer paspasları gibi bazı bebek ürünleri de alev geciktirici kimyasallar içermektedir. Bu kimyasal bileşikler yangın sırasında alevin yayılmasını yavaşlatmaktadır, ancak diğer yandan bebek ve çocuklar üzerinde olumsuz sağlık etkilerine neden olmaktadır. Testler sırasında aranan başlıca alev geciktiriciler şunlardır: alev geciktirici tris kloro propil fosfat (TDCPP), tris kloroetil fosfat (TCEP), trifenil fosfat (TPP) ve tris dikloro propil fosfat (TCPP).

Formaldehit, uçucu bir organik bileşiktir, kolayca buharlaşabilen zararlı bir kimyasaldır. Şampuan ve sabun gibi bebek ürünlerinde eser miktarda formaldehit bulunmaktadır. Uzun süreli maruziyet durumunda formaldehite, bebeklerin sağlığını olumsuz etkilemektedir.

Uzun yılların kazandırdığı deneyim ile kuruluşumuz, talep eden işletmelere, eğitimli ve uzman bir kadro ile spesifik test hizmetleri çerçevesinde, bebek ürünleri test hizmetleri de vermektedir.

 

Bebek Ürünleri Testleri Yararları


Standartların Belirlenmesi

Spesifik testler, belirli kalite standartlarının oluşumuna yardımcı olur ve sektördeki genel kaliteyi artırır.

Güvenilirlik Artışı

Bağımsız spesifik testler, ürünlerinizin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, verimliliği artırır ve sürekli iyileştirme kültürünü destekler. Bu, işletmenizin gelişimine katkıda bulunur.

Marka Değerini Yükseltir

Yüksek kalite ve güvenilirlik, markanızın değerini artırır. İyi bir marka imajı, yeni müşteri çekmek için kritik bir unsurdur.

Maliyetleri Düşürür

Etkili test süreçleri, kaynak kullanımını optimize eder ve maliyetleri düşürerek işletmenin kârlılığını artırır.

Verimlilik ve Kârlılık Artışı

Etkili spesifik testler, belirli alanlarda optimizasyon sağlayarak kaynak kullanımını artırır. Bu, maliyetleri düşürür ve kârlılığı artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu