EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Beyazlık İndeksi

Tekstil, boya ve kağıt üretimi gibi bazı sektörler, malzemelerini ve ürünlerini beyazlık standartlarına göre değerlendirmektedir. Tipik olarak bu beyazlık indeksi, ister fotoğrafik, ister baskı kağıdı veya plastik olsun, bir malzemenin ne kadar beyaz görünmesi gerektiğine ilişkin bir değerledirme şeklidir. Beyazlık indeksi, belli beyaz ve beyaza yakın yüzeyler için beyazlığın görsel değerlendirmelerine yönelik bir ölçü olmaktadır. Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından yayınlanan ASTM E313-20 standardı, normal renk görüşüne sahip bir gözlemci tarafından gün ışığında görüntülenen, beyaz ve beyaza yakın veya renksiz nesnelerin renginin görsel sarılık veya beyazlık dereceleri ile ilgili dereceler sunmak amacı ile yayınlamıştır. Beyaz tekstiller, boyalar ve plastikler, bu uygulama ile hesaplanan sarılık veya beyazlık indeksleri ile tanımlanan birkaç malzeme türüdür. Bu standardın tam adı şu şekildedir: ASTM E313-20 Aletle ölçülen renk koordinatlarından sarılık ve beyazlık endekslerinin hesaplanması için standart uygulama.

ASTM E313 beyazlık indeksi, kağıt, boya ve plastik gibi beyaza yakın, opak malzemelerin rengini değerlendirmek için kullanılmaktadır. Aslında bu indeks, rengi beyaz görünen herhangi bir malzeme için kullanılmaktadır. Bu indeks, sadece aynı malzemeden ve aynı genel görünüme sahip örnekleri karşılaştırmak için kullanılmalıdır. Karşılaştırılacak bir dizi numune genel olarak benzer parlaklık ve dokuya ve opak değilse benzer kalınlığa ve yarı saydamlığa sahip olmalıdır. Beyazlık ölçümü için bu uygulama, Munsell değeri 8,3’ten ve Munsell kroması B tonları için 0,5’ten, Y tonları için 0,8’den ve diğer tüm tonlar için 0,3’ten büyük olmayan örneklerle sınırlıdır.

Ölçüm ve hesaplamalarıın kombinasyonu, psikofiziksel bir süreçtir. Yani açıklanan prosedürler, belli tipik gözlem koşulları altında yapılan görsel tahminlere dayanmaktadır. Görsel gözlem koşulları büyük ölçüde değişkendir. Bu yüzden uygulanabilirliği sağlamak için hesaplanan indeksleri görsel tahminlerle karşılaştırmak gerekmektedir. Renk ve renk farkının görsel tahminini ele alan başka standartlar da bulunmaktadır (örneğin ASTM D1535, ASTM D1729, ASTM E1360 ve ASTM E1541 gibi).

Uzun yılların kazandırdığı deneyim ile kuruluşumuz, talep eden işletmelere, eğitimli ve uzman bir kadro ile tekstil sektörü fiziksel test hizmetleri çerçevesinde, beyazlık indeksi test hizmetleri de vermektedir.

 

Beyazlık İndeksi Yararları


Yasal Uyum Sağlar

Fiziksel analizler, yasal düzenlemelere uyum sağlamaya yardımcı olur ve olası hukuki sorunları minimize eder. Bu, işletmenizin yasal güvenliğini artırır.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, verimliliği artırır ve sürekli iyileştirme kültürünü destekler. Bu, işletmenizin gelişimine katkıda bulunur.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global standartlara uygunluk, uluslararası pazarda tanınmanızı sağlar ve yeni iş fırsatları sunar. Bu, işletmenizin itibarını güçlendirir.

Rekabet Avantajı Sunar

Standartlara uygunluk, tekstil ürünlerinizi rakiplerinizden ayırarak piyasada öne çıkmanıza yardımcı olur. Sertifikasyon, markanızın değerini yükseltir.

Çalışan Güvenliğini Artırır

Fiziksel testler, üretim sürecinde çalışanların güvenliğini değerlendirir. Bu, iş yerinde motivasyonu artırarak daha güvenli bir ortam sağlar.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Etkili analiz süreçleri, üretim verimliliğini artırır ve kaynakların etkin kullanımını teşvik eder. Bu, maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artması anlamına gelir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu