EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Bisfenol-A Testi

Bisfenol-A bileşiği kısaca BPA olarak bilinmektedir. 1960’ların başından bugüne belli plastik ve reçinelerin yapımında kullanılan endüstriyel bir kimyasal bileşiktir. Bu bileşik, genellikle su şişeleri gibi yiyecek ve içeceklerin saklandığı kaplarda kullanılan polikarbonat plastiklerde bulunmaktadır. Başka tüketim malları da bisfenol-A içermektedir. Ayrıca yiyecek kutuları, şişe kapakları ve su besleme hatları gibi metal ürünlerin içini kaplamada kullanılan epoksi reçineler de bisfenol-A içermektedir.

Yapılan bir takım araştırmalarda, bisfenol-A kimyasalının, bu kaplardan yiyecek veya içeceklere sızabildiği saptanmıştır. Bu durum fetüslerin, bebeklerin ve çocukların beyin ve prostat bezi üzerinde ve çocukların davranış şekillerinde olumsuz etkiler yapmaktadır. Bazı araştırmalar, bu bileşiğin kan basıncını arttırdığını da ortaya koymuştur. Bu olumsuzluklara rağmen, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bisfenol-A bileşiğinin gıda maddelerinde düşük seviyelerde olmasının güvenli olduğunu açıklamıştır.

Kısaca BPA, yiyecek ve içeceklere nüfuz etme olasılığı barındıran endüstriyel bir kimyasal maddedir. Bazı uzmanlar zehirli olduğunu ve insanların bundan kaçınmak için çaba göstermesi gerektiğini iddia etmektedir.

Güçlü ve esnek plastikler üretmek için diğer bileşiklerle karıştırılabileceği bulunduktan sonra bisfenol-A bileşiği, gıda kapları, hijyen ürünleri ve daha birçok ticari ürüne eklenmeye başlanmıştır. Günümüzde BPA içeren plastikler genelde gıda kaplarında, biberonlarda ve bazı eşyalarda kullanılmaktadır. Öyle ki, metalin aşınmasını ve çatlamasını önlemek için konserve gıda kaplarının iç astarına yayılan epoksi reçinelerin üretiminde de bu bileşik kullanılmaktadır.

BPA içeren başlıca ürünler şu şekilde sıralanabilir: plastik kaplarda paketlenmiş ürünler, konserve yiyecekler, tuvalet malzemeleri, kadın hijyen ürünleri, termal yazıcı makbuzları, CD ve DVD’ler, ev elektroniği, gözlük camları, spor malzemeleri ve diş dolgu macunları.

Bugün işletmeler, üretimde bisfenol-A bileşiği yerine bisfenol-S veya bisfenol-F kullanmaktadır ve BPA içermeyen ürünler üretmektedir. Ancak bu bileşiklerin küçük konsantrasyonlarının bile, hücrelerin işlevini bisfenol-A’ya benzer şekilde bozduğu bilinmektedir.

Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü kimyasal ve ekolojik test hizmetleri çerçevesinde, bisfenol-A testi hizmetleri de vermektedir.

 

Alerjik Dispers Boyarmaddeler Testi Alkilfenoller (AP) ve Alkilfenol Etoksilatlar (APE) Aminoazobenzen Testi Azo Boyarmadde Testi BHT İçeriği Testi Bisfenol-A Testi Biyosit Testi Dimethyl Fumarate (DMF ve DMFA) Testleri Ekstrakte Edilebilen Ağır Metaller (Asidik Ter Çözeltisinde) Elyaf Analizi ve Kalitatif Değerlendirme Elyaf Kompozisyonu Testi Fitalat Testi Formaldehit Testi Kalaylı Organik Bileşikler Testi Kanserojen Dispers Boyarmaddeler Testi Kanserojen Madde Testi Klorofenoller (PCP, TCP, TECP) Klorlu Organik Taşıyıcılar Koku Testi Kozmetiklerde Serbest Formaldehit Testi Krom (VI) Testi Çocuk Metal Aksesuarları ve Metal Ürünlerinde Kurşun Testi Metal Olmayan Çocuk Aksesuarlarında Kurşun Testi İplik Numarası Testi Lif Sayısı Testi Nem Oranı Testi Nikel Miktarı Testi O-Fenilfenol Testi Oyuncak Güvenliği (Parmak Boyaları) Pamukta Merserizasyon Perflorlanmış Tensidler (PFOS ve PFOA) Pestisit Testi pH Değeri pH Değeri, Fischer Çözeltisi Yöntemi Pigmentler ve Dolgu Maddeleri İçin Sulu Bir Süspansiyonun pH Değeri Testi Plastiklerde Kadmiyum Testi Poliaromatik Hidrokarbonlar (PAH) Testi Poliklorlu Bifeniller Primer Aromatik Aminler Testi PVC (Polivinil Klorür) Testi Su Kalitesi Testi (Toplam Kalsiyum ve Magnezyum) (EDTA Titrimetrik Metod) TCMTB (2-Thiocyanomethylthio Benzothiazole) Testi Toksik Ağır Metaller Toplam Kurşun Miktarı Triklosan Testi Vinil Klorür Testi Organik Maddeler Testi Yağ Oranı Testi Yanmazlık Apresi Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Pamuk ve Polyester Hariç Sentetikler İçin) Yasaklı Azo Boyarmaddeler (Polyester İçin)

Bisfenol-A Testi Yararları


Çevresel Etkiyi Azaltır

Bu testler, üretim sürecinin çevresel etkilerini değerlendirir. Sürdürülebilir uygulamalar benimsemek, ekolojik ayak izini azaltır.

Müşteri Memnuniyetini Arttırır

Zararlı kimyasalların olmaması, müşteri güvenini artırır. Tüketiciler, sağlıklı ve çevre dostu ürünleri tercih eder, bu da memnuniyeti yükseltir.

Olası Riskleri Azaltır

Kimyasal testler, potansiyel tehlikeleri belirleyerek riskleri yönetir. Bu, olumsuz olayların ve müşteri şikayetlerinin önüne geçer.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut süreçlerin gözden geçirilmesi, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik iyileştirmeler sağlar. Bu, işletmenizin sürdürülebilirliğine katkıda bulunur.

Güvenilirlik Artışı

Bağımsız testler, ürünlerinizin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Yasal Uyum Sağlar

Kimyasal ve ekolojik testler, yasal düzenlemelere uyumu sağlar. Bu, olası hukuki sorunları minimize eder ve işletmenizin yasal güvenliğini artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu