EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Biyolojik Güvenlik Kabinleri

Biyolojik güvenlik kabinleri, biyolojik ajanlarla çalışırken insanları sıçramalardan ve aerosollerden korumak amacı ile laboratuvarlarda kullanılan en yaygın ve etkili koruma cihazları arasındadır.

Düzgün şekilde bakımı yapılan biyolojik güvenlik kabinleri, iyi mikrobiyolojik teknikle birlikte kullanıldığında düşük, orta ve yüksek riskli mikroorganizmaların güvenli manipülasyonu için etkili bir muhafaza sistemi sağlar. Biyolojik güvenlik kabinlerinin düzgün çalıştıklarından ve personel, ürün ve çevre için gerekli korumayı sağladıklarından emin olmak için yetkili kuruluşlar tarafından düzenli bakım yapılması gerekir.

Biyolojik güvenlik kabinleri, rutin prosedürler sırasında personeli, ürünleri ve çevreyi biyolojik tehlikelere ve çapraz kontaminasyona maruz kalmaktan korumak için kullanılır. Çalışma alanı için biyolojik güvenlik kabini seçerken, en iyi korumayı sağlayacak kabin sınıfı seçmek gerekir. Genelde üç sınıf, biyolojik güvenlik kabini bulunmaktadır. Sınıf I kabinler düşük ila orta riskli ajanları içeren işler için uygundur. Gelen hava filtrelenmediğinden bu kabinler steril koşullar altında kullanılması gereken araştırma malzemeleri ile kullanılmaz. Sınıf II kabinler düşük, orta ve yüksek riskli mikroorganizmaların güvenli manipülasyonu için kısmi bir bariyer sağlar. Araştırma ve klinik laboratuvarlarında en sık bu kabinler kullanılır. Sınıf III kabinler ise tamamen kapalı, gaz sızdırmaz havalandırmalı bir kabindir ve en üst düzeyde personel, çevre ve ürün koruması sağlar.

Biyolojik güvenlik kabinleri, temiz oda ortamlarında veya araştırma merkezlerinde ve hastanelerde potansiyel olarak bulaşıcı ajanlarla çalışmak için kullanılan birincil muhafaza bariyerleridir. HEPA filtreleme ve egzoz sistemi ile kullanıcıya çevre koruması sunar. Bu nedenle bu ünitelerin güvenilir olması gerekir.

Biyogüvenlik kabinleri ağırlıklı olarak operatörün korunmasına yöneliktir ancak sınıf II kabin aynı zamanda ürün koruması da sağlar. Bu tür ekipmanların, yetkili kuruluşlar tarafından, gereksinimlere bağlı olarak en az yılda bir kez doğrulanması gerekir. ISO 5 ortamını içeren biyolojik güvenlik kabinleri, yılda iki kez test edilmelidir. Tüm biyogüvenlik kabini cihazlarının rutin doğrulama testlerini kontrol etmek için bir doğrulama sürecinin olması gereklidir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen validasyon hizmetleri arasında, biyolojik güvenlik kabinleri validasyonu hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Biyolojik Güvenlik Kabinleri Yararları


Güvenilirlik Artışı

Doğrulama süreçleri sayesinde ürünlerin güvenilirliği artar ve marka itibarını güçlendirir.

Rekabet Avantajı Sunar

Yüksek doğrulukla gerçekleştirilen validasyon testleri, markanın sektördeki rekabet avantajını artırır.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Doğru doğrulama süreçleri, güvenli ve etkili ürünler sunarak müşteri memnuniyetini artırır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Validasyon süreçleri, yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine yardımcı olarak sektördeki yeni ihtiyaçlara cevap verir.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Validasyon süreçleri, çevre dostu ve sürdürülebilir ürünlerin üretimini teşvik eder.

Süreç İyileştirmesi

Üretim ve iş süreçlerini optimize ederek daha verimli çözümler üretir.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu