Boya, bir bağlayıcı (reçine) ve uçucu bir solventten oluşan bir sıvı içinde ince bölünmüş pigment partiküllerinin bir süspansiyonudur. Bazı durumlarda farklı özellikler kazandırmak için boyalar katkı maddeleri içermektedir. Boyanın temel bileşenleri, boyanın gerektirdiği renge, dayanıklılığa ve diğer özelliklere bağlı olarak çok çeşitli kimyasal bileşiklerdir. Örneğin pigmentler, reçineler, solventler ve katkı maddeleri gibi.
Mimari yapıların iç ve dış yüzeylerinde kullanılan boyalar, duvarlar ve ahşap işçiliği için astar, yarı parlak veya parlak son kat boyalardan oluşmaktadır. Astarlar ve son katlar, öncelikle pigment ve katkı maddeleri bakımından farklılık göstermektedir. Astarlar genelde kapatıcılar olarak adlandırılmaktadır, alt tabakanın değişken gözenekliliğini kapatmaktadır ve alt tabakaya ve üzerine gelecek boya kaplamalarına yapışmak için kullanılmaktadır.
Bugün gelişmiş laboratuvarlar, beton, çelik ve ahşap malzemeler gibi çeşitli malzemeleri işlemek için kullanılan endüstriyel, ticari ve özel kaplamalar dahil olmak üzere boya ve kaplama analizleri konusunda geniş deneyime sahiptir. Boya ve kaplamalar, standart ve özel olarak tasarlanmış protokollerle karşılaştırılmakta ve bu ürünlerin ilgili spesifikasyonları karşılayıp karşılamadığı tespit edilmektedir. Karmaşık analitik test ihtiyaçları da bu kapsamda karşılanmaktadır. Bu test ve analizler, deformasyon ve yeniden formülasyon hizmetleri, boya hatası analizleri, gelişmiş ürün testleri, yeni ürün geliştirme hizmetleri ve kalite kontrol testlerini kapsamaktadır.
Aynı zamanda sadece boyalar için değil yapıştırıcı ve reçineler için de benzer hzimetler sağlanmaktadır. Farklı boya ve kaplama ürünlerinin ihtiyaçları değişebilir. Bu yüzden gelişmiş laboratuvarlar, ürün gerekliliklerini karşılayan veya aşan formüller oluşturmak için gelişmiş analiz yöntemleri kullanmaktadır. Örneğin boya testlerinde sıklıkla şu hizmetler verilmektedir: yapışma, çizilme, boyama ve renk değişikliğinin belirlenmesi, rakip formülasyonun daha hızlı kürlenme, üstün bitirme ve dayanıklılık süresi ile sonuçlanan temel bileşenlerini belirleme, kokuları gidermek için ürünü yeniden formüle etme ve uçucu organik bileşikler ve fitalatlar gibi zararlı maddeleri tespit etme.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, boya, yapıştırıcı ve reçineler, laboratuvar analizi hizmetleri de vermektedir.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Kimyasal maddelerin doğru şekilde test edilmesi, gıda ürünlerinin güvenliğini artırarak tüketicilere sağlıklı ürünler sunar.
Kimyasal maddelerin yasal gerekliliklere uygunluğu test edilerek, ürünlerin hukuki uyumlu olması sağlanır.
Kimyasal maddelerin çevreye duyarlı şekilde test edilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlar.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Kimyasal testler, üretim süreçlerinin daha güvenli ve verimli hale gelmesine katkı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu