Kurşun, dünyanın birçok yerinde yaygın olarak kullanılmaktadır ve çevresel kirliliğe ve sağlık sorunlarına neden olan zehirli bir elementtir. Kurşuna maruziyet yüzünden her yıl 150 bine yakın ölüm olmaktadır ve küresel hastalık yükünün binde altısı, kurşun kaynaklı olmaktadır. Kurşun, sinir sistemi rahatsızlıkları, kan hastalıkları, sindirim sistemi rahatsızlıkları, kalp ve damar hastalıkları ve boşaltım sistemi hastalıkları dahil olmak üzere vücudun birçok sistemini etkileyen kümülatif bir toksik maddedir. Özellikle çocuklar kurşunun sinir sistemi etkilerine karşı savunmasızdır ve düşük seviyelerde maruz kalıldığı durumlarda bile ciddi ve bazı durumlarda geri dönüşü olmayan hasara neden olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre çocuklukta kurşun maruziyeti, her yıl yaklaşık 600 bin yeni zihinsel engelli çocuk vakasına katkıda bulunmaktadır.
Günümüzde kurşun kullanımında yaşanan azalmalara rağmen, kurşun esaslı boya dahil olmak üzere önemli ölçüde kurşuna maruz kalma kaynakları bulunmaktadır. Kurşun bazlı boya, binaların iç ve dış kısımları, oyuncaklar, mobilyalar, oyun ekipmanları ve diğer bazı eşyaları boyamak için hala kullanılmaktadır. Kurşun bazlı boya hemen hemen her ülkede bulunmaktadır. Belli kullanımlar için yasaklanan ülkelerde bile kurşunlu boyalara, eski evlerde ve eski eşyalarda rastlanmaktadır.
Boyadan kaynaklanan kurşun mazruziyeti, esas olarak evde kullanıldıkça dökülen veya tebeşirlenen veya zamanla bozulan ev boyasından kaynaklanmaktadır. Bu, solunabilen veya yutulabilen kurşun içeren toz oluşumu ile olmaktadır. Kurşunla kirlenmiş ev tozu, çocukların vücudundaki toplam kurşun yüküne önemli bir katkı sağlamaktadır. Bazı ülkelerde kurşun bazlı boya, çocuklar için en yaygın ve tehlikeli yüksek dozda kurşun maruziyeti kaynağıdır.
Boyadaki kurşun içeriğini belirlemede üç temel yaklaşım bulunmaktadır: bir kimyasal test kiti kullanmak, taşınabilir bir X-ışını floresanı (XRF) kullanmak, ya da bir laboratuvarda çeşitli analitik teknikler kullanmak.
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, kimyasal maddeler ölçüm ve test hizmetleri çerçevesinde, boya, yapıştırıcı ve reçineler, numune alımı, yönetimi ve dağıtımı hizmetleri de vermektedir.
Güvenlik ve kalite açısından test edilmiş kimyasal maddeler, markanın güvenilirliğini artırarak değerini yükseltir.
Kimyasal testler, üretim süreçlerinin daha güvenli ve verimli hale gelmesine katkı sağlar.
Kimyasal testler, sektör genelindeki güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesinde önemli rol oynar.
Kimyasal testler, hatalı ürünlerin piyasaya sürülmesini engelleyerek gereksiz maliyetleri ortadan kaldırır.
Kimyasal testler, sektördeki yeni güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler geliştirilmesine olanak tanır.
Kimyasal maddelerin çevreye duyarlı şekilde test edilmesi, sürdürülebilirlik hedeflerine katkı sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu