Buharla yaşlandırma işlemi, entegre devre ünitelerinin belirli bir süre boyunca bir test odası içindeki kaynar suyun üzerine yerleştirilerek gerçekleştirilir. Esas olarak test numuneleri kaynar suyun yaklaşık 4-8 mm yukarısına yerleştirilir.
Buharla yaşlandırma yöntemi, elektronik bileşenleri, yüksek yoğunluklu ayrık bileşenleri ve devre kartlarını yapay olarak yaşlandırmak için tasarlanmıştır. Buharla yaşlandırma prosesinin zaman ve sıcaklığa maruz kalması, raf ömrünü çoğaltmak için kullanılır.
Buharla yaşlandırma işleminde, cihazların Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen “MIL-STD 202 Yöntem 208 Lehimlenebilirlik” standardının, askeri ve ticari yüksek güvenilirlik spesifikasyonlarını karşılayıp karşılamadığını belirlemek için sıklıkla lehimlenebilirlik testi ile birlikte kullanılır. Yaşlandırma ve sağlamlaştırılabilirlik testinin kombinasyonu, JEDEC ve askeri lehimlenebilirlik testi standartları dahil birçok uluslararası standart ile uyumluluk sağlar.
Buharla yaşlandırma işleminde dikkate alınan bir başka standart, Elektronik Endüstrileri İttifakı (EIA), Baskılı Devreler Enstitüsü (IPC) ve Katı Hal Teknolojisi Derneği (JEDEC) tarafından birlikte geliştirilen “EIA/IPC/JEDEC J-STD-002D Bileşen uçları, sonlandırmalar, pabuçlar, terminaller ve teller için lehimlenebilirlik testleri” standardıdır. Bu standart, elektronik bileşen kablolarının, bağlantı uçlarının, katı kabloların, örgülü kabloların, pabuçların ve tırnakların lehimlenebilirliğini değerlendirmek için test yöntemleri sunmakta ve kusur tanımları, kabul kriterleri ve çizimler içermektedir. Bu standart aynı zamanda metalizasyonun çözünmesine / ıslanmasına karşı direncini belirlemeye yönelik bir test yöntemi içermektedir. Bu standart hem satıcı hem de kullanıcı tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
Lehimlenebilirlik değerlendirmeleri, bileşen kablolarının ve uçlarının lehimlenebilirliğinin bu standartta belirlenen gereksinimleri karşıladığını doğrulamak ve depolamanın, bileşenleri bir ara bağlantı alt tabakasına lehimleme yeteneği üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını belirlemek için yapılmaktadır.
Lehimlenebilirliğin belirlenmesi üretim sırasında, bileşenlerin kullanıcı tarafından teslim alınması sırasında veya montaj ve lehimlemeden hemen önce yapılabilir. Metalizasyonun çözünmeye karşı direncinin belirlenmesi, metalize sonlandırmaların montaj lehimleme işlemleri boyunca sağlam kalacağını doğrulamak için yapılır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında bileşen analizleri kapsamında buharla yaşlandırma ve lehimlenebilirlik hizmetleri de bulunmaktadır.
Testler, ürünlerin ve hizmetlerin yerel ve uluslararası yasal düzenlemelere uygunluğunu sağlar, hukuki riskleri azaltır.
Farklı testler, ürün ve süreçlerin verimliliğini artırarak maliyetleri düşürür ve kârlılığı artırır.
Testlerin uluslararası standartlara uygunluğu, ürünlerin global pazarda kabul edilmesini sağlar ve tanınırlık kazandırır.
Testlerin doğru şekilde yapılması, güvenli ve verimli bir çalışma ortamı yaratır, bu da çalışanların motivasyonunu artırır.
Testlerin başarıyla yapılması, markanın güvenilirliğini ve değerini artırır, pazar konumunu güçlendirir.
Testlerin başarıyla yapılması, ürünlerin güvenilirliğini artırır ve marka imajını güçlendirir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu