EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Bunker Numune Alımı, ISO 8217 Standardına Göre Analiz ve Analizlere Nezaret

Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO) tarafından yayınlanan “ISO 8217:2017 Petrol ürünleri - Yakıtlar (sınıf F) - Denizcilik yakıtlarının özellikleri” standardında, kullanımdan önce gemide geleneksel arıtma (çökeltme, santrifüjleme, filtrasyon) öncesinde deniz dizel motorlarında ve kazanlarda kullanım için yakıtlara ilişkin gereklilikler açıklanmaktadır. Bu standartta yer alan yakıtların özellikleri, denizcilik amaçlı kullanılanlarla aynı veya benzer tipteki sabit dizel motorlarda kullanılan yakıtlara da uygulanabilir.

ISO 8217:2017 standardı, biri acil durum amaçları için kullanılan dizel motorlar için olmak üzere yedi damıtılmış yakıt kategorisi ve ayrıca altı artık yakıt kategorisi içermektedir.

Söz konusu standart, gemi sahipleri, gemi işletmecileri, denizcilik birlikleri, ulusal standart kuruluşları, klas kuruluşları, yakıt test servisleri, motor tasarımcıları, deniz yakıtı tedarikçileri, yakıt katkı maddesi tedarikçileri ve petrol endüstrisi ile iş birliği içinde, deniz yakıtlarının gereksinimlerini karşılamak amacı ile hazırlanmıştır.

Bu standardın amaçları doğrultusunda, yakıtlar terimi şu şunlar içerecek şekilde kullanılmaktadır:

  • Ham petrol, petrol kumları ve şistten elde edilen hidrokarbonlar
  • Petrol damıtılmış yakıtlara benzer bileşimde sentetik veya yenilenebilir kaynaklardan elde edilen hidrokarbonlar
  • İzin verilen yerlerde, bir yağ asidi metil esterleri bileşeni ile yukarıdakilerin karışımları

Yakıt ikmal işlemi boyunca sürekli numune alma, doğru numune kompozisyonunu sağlamak için tercih edilen yöntemdir. Numune alma yeri, alıcı geminin giriş bunker manifoltu olması gerekir, ancak ISO 13739 standardı, numune alma yerinin yakıt doldurma hortumunun herhangi bir ucunda olabileceğini önermektedir. Numune alıcının dağıtım hortumunun mavna ucuna yerleştirilmesi, mavna personeli ve bağımsız denetçiler tarafından güvenli erişim sağlar. Ayrıca ilgili tüm tarafların açıkça görebileceği şekildedir, kalıcı olarak takılır, dolayısıyla bağlantı süresini azaltır ve hasar riski azalır. Numune almak için yeni, kullanılmamış kaplar kullanılmalıdır. Yakıt ikmali başlamadan önce, önceki ürünlerden kontaminasyon meydana gelmemesini sağlamak için numune alma cihazı temizlenmeli veya yıkanmalıdır. Ayrıca numuneleri kontamine edecek yağmur suyu veya döküntüye izin verilmemelidir.

Kuruluşumuz tarafından işletmelere verilen bunker survey hizmetleri arasında bunker numune alımı, ISO 8217 standardına göre analiz ve analizlere nezaret hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Bunker Numune Alımı, ISO 8217 Standardına Göre Analiz ve Analizlere Nezaret Yararları


Güvenilirlik Artışı

Yakıt tedarik ve tüketim süreçlerindeki doğruluk, gemi işletmelerinin güvenilirliğini artırır.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Yakıt tedarik süreçlerinin düzenli kontrol edilmesi, müşterilere güven verir ve onların memnuniyetini artırır.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Profesyonel yakıt yönetimi ve düzenli denetimler, firmanın uluslararası pazarda güven kazanmasını sağlar ve tanınırlığını artırır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Doğru yakıt miktarı ve kalitesinin sağlanması, verimliliği artırır ve gereksiz yakıt tüketimini önleyerek kârlılığı artırır.

Kalite Yönetimi İyileşir

Yakıt ölçümleri ve denetimleri, gemi operasyonlarında kullanılan yakıtın kalitesini garanti altına alır ve kalite standartlarını iyileştirir.

Rekabet Avantajı Sunar

Yakıt tedarik süreçlerinin düzgün yönetilmesi ve yakıt verimliliğinin sağlanması, firmanın sektördeki rekabet gücünü artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu