Bir çanta, korumak üzere tasarlandığı ürüne bağlı olarak birçok formda olmaktadır ve çeşitli malzemelerden üretilmektedir. Bayan çantalarından, ofis çantalarına kadar, okul çantalarından beslenme çantalarına kadar, tıbbi amaçlı çantalardan ilk yardım çantalarına kadar oldukça geniş bir yelpazede çanta üretilmektedir. Üstelik bu çantalar deri gibi doğal malzemelerden veya plastik gbi sentetik malzemelerden üretilmektedir. Gelişmiş laboratuvarlarda bu çantaların, beklenen işlevi yerine getirip getirmediğini belirlemek için bir dizi test uygulanmaktadır.
İşletmeler, ürünlerinin küresel düzenlemelere ve standartlara uygun olmasını sağlamak için kalite ve güvenlik testleri yaptırmaktadır. Bu testlerde çantaların ve küçük valizlerin kalite değerlendirmesinin bir parçası olarak kayışların ve kayış bağlantılarının gücü de test edilmektedir. Örneğin tokalar veya kayışın, ürünün gövdesine tutturulduğu noktalarda olası kayış arızalarını belirlemek için kuvvet testleri uygulanmaktadır. Ayrıca giyeceklere renk aktarımı riskini ve maruz kaldığında deri cilalarının olası kabarmasını ölçmek için çok çeşitli renk haslığı testleri ve su lekelenme testleri gerçekleştirilmektedir. Keza etiketleme, renk haslığı ve tokaların ve metal bileşenlerin kararmasına yönelik kapsamlı kayış testleri yapılmaktadır. Çantalar deri veya kumaş malzemeden yapılmış olsa da bitmiş ürünlerin tüketici memnuniyetine uygun olduğundan emin olmak için bu test sonuçlarına güvenilmektedir.
Çanta testlerinde dikkate alınan birkaç standart şunlardır:
Yıllardır çok geniş bir yelpazede gerçekleştirdiği test, ölçüm, analiz ve değerlendirme çalışmaları ile her sektörden işletmelere destek olmaya çalışan kuruluşumuz, eğitimli ve uzman bir kadro ve gelişmiş teknolojik donanımı ile, tekstil sektörü spesifik test hizmetleri çerçevesinde, çanta testi hizmetleri de vermektedir.
Tekstil analizleri, ürünlerin kalite standartlarına uygunluğunu doğrulayarak kalite yönetim süreçlerini güçlendirir.
Testler sayesinde kalite sorunlarının önüne geçilir, maliyetli geri çağırmalar veya hatalı üretimlerin önüne geçilir.
Spesifik testler, üretim sürecinde hataları minimize ederek kaynak verimliliğini ve kârlılığı artırır.
Testler, ürünlerin yasal gerekliliklere uygunluğunu sağlayarak hukuki uyum risklerini azaltır.
Gelişmiş analiz yöntemleri, tekstil sektöründe daha yenilikçi çözümler sunulmasına olanak sağlar.
Tekstil analizleri, endüstriyel standartların oluşumuna katkıda bulunarak ürünlerin kalite seviyesini belirler.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu