EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Çatı ve Kompozit Testleri

Çatı kaplama, genel olarak bir binanın dış cephesinde en savunmasız bölgelerden biridir ve genellikle şiddetli rüzgarlar sırasında hasar görmektedir. Konutlarda geleneksel çatı kaplama sistemleri, genelde rüzgar kuvvetine dirençli sistem ve bileşenlerden oluşmaktadır. Yüksek rüzgar kaldırma kuvvetleri, bu sistemlerin kısmen veya tamamen tahrip olmasına neden olmakta ve bu durum binaya su girmesine ve bina içinde hasarlara neden olmaktadır. Üretici firmalar günümüzde çok daha güçlü kompozit çatı kaplama sistemleri tasarlamakta ve geliştirmektedir. Aynı paralelde bu sistemlerin testlerinin yapılması da bir zorunluluk olmaktadır.

Yeni çatı kaplama sistemleri, fiber takviyeli polimer ağ ve çubuklarla güçlendirilmiş hafif beton panellerden oluşmaktadır. Yüksek profilli kiremitlere sahip geleneksel bir konut çatısının mimari estetiği korunurken, yapısal sertlik ve mukavemet sağlamaya destek olmak için kompozit çatı panelleri benimsenmektedir. Gelişmiş laboratuvarlarda panel sistemleri, eşdeğer rüzgar yükleri altında bir dizi teste tabi tutulmaktadır.

Bütün yapı malzemeleri gibi çatı kaplama ve kompozit malzemeler de, hava koşullarına dayanacaklarından ve yıllarca faydalı olarak kullanılacaklarından emin olmak için test edilmektedir. Günümüzde, çatı kaplama malzemelerinin performans eşiğini anlamak, üretici firmalar ve ürün tasarımcıları için önemli bir özelliktir. Malzemelerin özelliklerini anlamak için, Amerikan Test ve Malzeme Kurumu (ASTM) standartlarına göre testler gerçekleştirilmektedir. Bu testler malzemelerin çeşitli koşullar altında ve standartlara uygun şekilde performansını belirlemek için, kiremit, arduvaz, karo, mermer, taş ve kompozit malzemelere uygulanmaktadır.

Bu testlerde dikkate alınan birkaç standart şunlardır: beton ve harcın görünen yoğunluğu (ASTM C905), basınç dayanımı (ASTM C579), eğilme direnci (ASTM C580), çekme dayanımı (ASTM C307), aşınma direnci (ASTM C501), kimyasal analiz (ASTM C150), sürtünme katsayısı (ASTM D4518, ASTM C1028) basınç dayanımı (ASTM C170), çatı kaplama kayrak testi (ASTM C406, ASTM C120, ASTM C217 ve ASTM C121), üretan köpük çatı boyutsal kararlılık (ASTM D2126), köpük basınç dayanımı (ASTM D1621), köpük yoğunluğu (ASTM D1622), üretan köpük çatı test yöntemleri (ASTM D3574) ve su emme (ASTM C97).

Uzun yılların tecrübesine sahip kuruluşumuz tarafından, eğitimli ve deneyimli bir kadro ile işletmelere, endüstriyel test hizmetleri çerçevesinde çatı ve kompozit test hizmetleri verilmektedir.

 

Çatı ve Kompozit Testleri Yararları


Verimlilik Artışı ve Kârlılık Sağlar

Test süreçleri, üretim verimliliğini artırır ve kaynakların etkin kullanımını teşvik eder. Bu, maliyetlerin düşmesi ve kârlılığın artması anlamına gelir.

Hedef Kitle Analizi

Müşteri ihtiyaçlarının belirlenmesi, daha iyi hizmet sunmanızı sağlar. Bu, pazarlama stratejilerinizi güçlendirir.

Güvenilirlik Sağlar

Bağımsız testler, ürünlerin güvenilirliğini artırarak müşteri ve paydaşların güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Süreç İyileştirmeleri

Mevcut üretim süreçlerinin gözden geçirilmesi, etkinlik ve verimliliği artırarak sürekli iyileştirmeyi destekler.

Çevresel Sürdürülebilirlik

Test süreçleri, çevresel etkileri değerlendirerek sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine katkı sağlar. Bu, çevre dostu bir imaj oluşturur.

Müşteri Memnuniyetini Yükseltir

Doğru test ve analizler, ürünlerin güvenilirliğini artırır ve müşterilerin güvenini kazanmada önemli rol oynar. Bu da memnuniyetin artmasına yol açar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu