EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
CE102 İletilen Emisyonlar, Radyo Frekansı Potansiyeli, Güç Kabloları

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen “MIL-STD-461 Ekipman için elektromanyetik girişim özellikleri gereksinimleri” standardında tanımlanan “CE102 İletilen emisyonlar, radyo frekansı potansiyeli, güç kabloları” test yöntemi, test edilen ekipmanın parçası olmayan diğer kaynaklardan güç elde eden 30 Hz ila 10 kHz arasındaki güç kabloları için geçerlidir. Güç kaynaklarının çıkış kablolarına gerek yoktur. Düşük frekans kısmı, test edilen ekipmanın platform güç veri yollarındaki güç kalitesini (izin verilen voltaj değerini) bozmamasını sağlamak içindir. Gerilim bozulması güç kalitesinin temeli olduğundan CE102 sınırı gerilim cinsindendir. Emisyon seviyeleri, hat empedansı stabilizasyon ağlarının (LISN) çıkış portunda mevcut voltajın ölçülmesiyle belirlenir. CE101 test yönteminden farklı olarak CE102 sınırları voltaja dayalıdır. Temel sınır, artan kaynak gerilimleri için gevşetilmiştir ancak akımdan bağımsızdır. CE102 sınırlarının karşılanmaması genellikle anahtarlama regülatörleri ve bunların harmoniklerinden kaynaklanmaktadır.

CE102 testi, alternatif akım veya doğru akım güç girişleriyle test edilen ekipmandan gelen elektromanyetik emisyonların, geri dönüşler dahil güç girişi kabloları için belirtilen gereksinimleri aşmadığını doğrulamak için gerçekleştirilir.

CE102 testi, orta frekanslı bir akım ölçüm testidir. Emisyon seviyeleri, hat empedansı stabilizasyon ağlarının (LISN) çıkış portunda mevcut olan akımın ölçülmesiyle belirlenir. Sınırlar test edilen ekipmanın akımına veya kaynak voltajına bağlıdır. Başarılı / başarısız kriteri, test edilen ekipman tarafından belirlenen limite bağlıdır.

20 dB zayıflatıcı ve darbe sınırlayıcı, elektromanyetik girişim alıcısını korumak ve ayrıca hat empedansı stabilizasyon ağlarının sinyal çıkışı ile EMI alıcısının girişi arasında daha iyi bir empedans uyumu sağlamak için gereklidir.

İletkenlik yoluyla yayınım (iletilen emisyon), elektromanyetik enerjinin elektronik bir cihazda oluşmasını ve ana şebekeye veya telekomünikasyon portlarına bağlanmasını sağlayan sistemi ifade eder. Bu konuda sadece Amerikan Savunma Bakanlığı değil, Uluslararası Radyo Bozuklukları Özel Komitesi (CISPR) ve Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (ICE) gibi kuruluşlar da birçok standart geliştirmiştir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli askeri EMC testleri kapsamında CE102 İletilen emisyonlar, radyo frekansı potansiyeli, güç kabloları test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

MIL-STD-461 Ekipman İçin Elektromanyetik Girişim Özellikleri Gereksinimleri CE101 İletilen Emisyonlar, Ses Frekansı Akımları, Güç Kabloları CE102 İletilen Emisyonlar, Radyo Frekansı Potansiyeli, Güç Kabloları CE106 İletilen Emisyonlar, Anten Portu CS101 İletilen Duyarlılık, Güç Kabloları CS103 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İntermodülasyon CS104 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İstenmeyen Sinyallerin Reddedilmesi CS105 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, Çapraz Modülasyon CS109 İletilen Duyarlılık, Yapı Akımı CS114 İletilen Duyarlılık, Toplu Kablo Enjeksiyonu CS115 İletilen Duyarlılık, Toplu Kablo Enjeksiyonu, Darbe Uyarımı CS116 İletilen Duyarlılık, Sönümlü Sinüzoit Geçici Akımlar, Kablolar ve Güç Kabloları CS117 İletilen Duyarlılık, Yıldırım Geçişleri, Kablolar ve Güç Kabloları CS118 Personel Kaynaklı Elektrostatik Boşalma RE101 Yayılan Emisyonlar, Manyetik Alan RE102 Yayılan Emisyonlar, Elektrik Alanı RE103 Yayılan Emisyonlar, Anten Sahte ve Harmonik Çıkışları RS101 Yayılan Duyarlılık, Manyetik Alanlar RS103 Yayılan Duyarlılık, Elektrik Alanı RS105 Yayılan Duyarlılık, Geçici, Elektromanyetik Alan MIL-STD-464 Elektromanyetik Çevresel Etkiler, Sistemler İçin Gereksinimler MIL-STD-907 Genişletilebilir ve Genişletilemez Muhafazaların Mühendislik, Tasarım ve Koruma Etkinliği MIL-STD-1377 Mühimmatın Elektromanyetik Radyasyon Tehlikelerini Önlemede Kablo, Konektör ve Silah Muhafazası Kalkanı ve Filtrelerin Ölçümü ve Etkinliği MIL-STD-750 Yarı İletken Cihazlar İçin Test Yöntemleri MIL-STD-1399/300 Elektrik Gücü, Alternatif Akım MPD-7011 Füze Satın Alma Açıklaması - Kablo Demeti Testi Boeing D6-85182 Genel Elektromanyetik Uyumluluk Yeterlilik Test Prosedürü Boeing D6-16050-4 Elektromanyetik Girişim Kontrolü Gereksinimleri Boeing D6-16050-5 Elektromanyetik Girişim Kontrolü Gereksinimleri

CE102 İletilen Emisyonlar, Radyo Frekansı Potansiyeli, Güç Kabloları Yararları


Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevreyle uyumlu ve dayanıklı ürünlerin üretimi, sürdürülebilir üretim süreçlerine katkı sağlar.

Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global güvenlik ve uyumluluk standartlarına uygun ürünler, uluslararası pazarlarda tanınırlık sağlar.

Maliyetleri Azaltır

Uyumsuzluk nedeniyle oluşabilecek geri çağırmalar ve hatalı ürünler engellenerek maliyetler düşürülür.

Marka Değerini Artırır

Güvenli ve yüksek kaliteli ürünler, markanın itibarını artırarak sektördeki değerini güçlendirir.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Elektronik cihazların çevresel etkilerle uyumlu hale getirilmesi, üretim verimliliğini artırır ve kârlılık sağlar.

Süreç İyileştirmesi

Uyumluluk testleri, üretim süreçlerinin optimize edilmesine ve ürün kalitesinin artırılmasına katkı sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu