EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Çelik Kasa Derinliği Belirleme

İndüksiyonla sertleştirmenin faydalarından biri, çelik malzemelere seçici olarak yüzey sertliği veya yüzey sertliği uygulama yeteneğidir. Kasanın sertliği, parçanın yüzeyde üstün aşınma ve mukavemet özelliklerine sahip olmasını sağlarken, parçanın iç kısmının esnek kalmasına da olanak tanır.

Kasa sertliği, dış yüzeyin iç kısımdan veya çekirdekten daha sert hale getirilmesi olarak tanımlanır. Kasa derinliği terimi, kasanın derinliğini veya bir malzeme parçasının sertleştirilmiş katmanını ifade eder. Kasa derinliği genellikle toplam veya etkili olarak ölçülür.

Toplam kasa derinliği terimi, sertleştirilmiş katmanın taban veya çekirdek malzeme ile aynı sertliğe ve özelliklere ulaştığı sertlik derinliğini ifade eder. Toplam kasa derinliği tipik olarak iş parçasını keserek ve sertleşmiş katmanın derinliğini ortaya çıkarmak için bir asit çözeltisiyle cilalayıp aşındırarak ölçülür. Ölçümler daha sonra görsel olarak alınabilir ve toplam derinliği belirlemek için kalibre edilmiş bir göz merceği veya ölçek kullanılarak ölçülür.

Toplam kasa derinliği tanımı, bir sertlik ölçümünün belirli bir noktanın altına düştüğü derinliği ifade eder. Daha sonra sertlik, toplam kasa derinliğine ulaşılıncaya kadar azalmaya devam eder. Etkin derinlikteki sertlik, malzemenin gerekli özelliklerine ve sertleşebilirliğine göre belirlenir.

Etkili kasa derinliğini belirleme yöntemi, parçanın kesilmesini ve yüzeyin parlatılmasını içerir. Daha sonra sertlik belirlenen aralığa düşene kadar düzenli derinlik aralıklarında sertlik ölçümleri alınır. Etkin derinliği belirlemek için yüzeyden bu mesafe ölçülür.

Kısaca kasa derinliği çeliğin yüzeyinden çekirdeğin başlangıcına kadar olan normal mesafedir. Kasa derinliğinin ölçümü, yüzey sertleştirme türüne, orijinal çelik bileşimine, su verme koşuluna ve hatta test yöntemine oldukça duyarlıdır.

Çeliklerde, yanma analizi ve spektrografik analiz gibi kimyasal yöntemler, mikrosertlik test yöntemi, makroskobik ve mikroskobik görsel yöntemler ve tahribatsız yöntemler dahil olmak üzere çelik kasa derinliğini ölçmenin çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Ancak bu yöntemler genelde numunenin kenarından merkeze doğru bir dizi sertlik ölçüsünün gerçekleştirilmesini içerir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında metalografi ve metal testleri kapsamında, çelik kasa derinliği belirleme hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Mikroskopla Kaplama Kalınlığı Belirleme Çeliğin Dekarbürize Edilmiş Derinliğinin Ölçülmesi Zararlı İntermetalik Fazların Varlığının Tespit Edilmesi Ortalama Tane Büyüklüğünün Belirlenmesi Çeliğin İnklüzyon İçeriğinin Belirlenmesi Makro Yapı Analizi Çelik Kasa Derinliği Belirleme ASTM B487-20 Kesitin Mikroskobik İncelenmesiyle Metal ve Oksit Kaplama Kalınlığının Ölçülmesine Yönelik Standart Test Yöntemi ISO 1463 Metalik ve Oksit Kaplamalar - Kaplama Kalınlığının Ölçümü - Mikroskobik Yöntem ASTM E1077-14 Çelik Numunelerin Dekarbürizasyon Derinliğini Tahmin Etmek İçin Standart Test Yöntemleri ASTM E112-13 Ortalama Tane Boyutunun Belirlenmesine Yönelik Standart Test Yöntemleri IS 4748 Çelikler - Görünür Tane Büyüklüğünün Mikrografik Tayini ISO 643 Çelikler - Görünür Tane Boyutunun Mikrografik Olarak Belirlenmesi ASTM E45-18 Çeliğin Katkı İçeriğinin Belirlenmesine Yönelik Standart Test Yöntemleri EN 10247 Standart Resimler Kullanılarak Çeliklerin Metalik Olmayan İçeriğinin Mikrografik İncelenmesi ASTM E562-19e1 Sistematik Manuel Nokta Sayımı İle Hacim Fraksiyonunu Belirlemeye Yönelik Standart Test Yöntemi ASTM E340-15 Metallerin ve Alaşımların Makro Aşındırılması İçin Standart Uygulama IS 6416 Çeliğin Kasa Derinliğinin Ölçülmesi İçin Yöntemler IS 7754 Dökme Demirde Grafitin Mikro Yapısının Tasarım Yöntemi ASTM A247-19 Demir Dökümlerdeki Grafitin Mikro Yapısını Değerlendirmek İçin Standart Test Yöntemi ISO 945-1 Dökme Demirlerin Mikro Yapısı - Bölüm 1: Görsel Analizle Grafit Sınıflandırması

Çelik Kasa Derinliği Belirleme Yararları


Gıda Güvenliğini Artırır

Metal bileşenlerin sağlıklı ve güvenli olmasını sağlamak için yapılan testler, gıda güvenliği açısından önemlidir.

Hukuki Uyum Sağlar

Metal malzeme standartlarına uygunluk testi, yasal düzenlemelere uyum sağlar ve sertifikasyon gereksinimlerini karşılar.

Maliyetleri Azaltır

Malzeme hatalarının erkenden tespit edilmesi, üretimdeki israfı önler ve maliyetleri düşürür.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Dayanıklı ve çevre dostu metal malzemelerin kullanılması, sürdürülebilir üretim süreçlerini destekler.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Metal malzemelerdeki gelişmeler ve yeni test yöntemleri, yenilikçi ürünlerin geliştirilmesine olanak tanır.

Standartların Belirlenmesi

Metal malzemelerin test edilmesi, sektördeki kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesine yardımcı olur.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu