Uluslararası Radyo Parazitleri Özel Komitesi (CISPR) tarafından yayınlanan “CISPR 22 Bilgi teknolojisi ekipmanı - Radyo bozulma özellikleri - Sınırlar ve ölçüm yöntemleri” standardı, bilgi teknolojisi ekipmanı için geçerlidir. Bu standartta, bilgi teknolojisi ekipmanı tarafından üretilen sahte sinyallerin seviyelerinin ölçümü için prosedürler açıklanmakta ve hem A sınıfı hem de B sınıfı ekipmanlar için 9 kHz ila 400 GHz frekans aralığı için sınırlar belirtilmektedir. Sınırların belirlenmediği frekanslarda ölçüm yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
Bu standardın amacı, kapsama dahil ekipmanın radyo bozulma seviyesi için standart gereklilikler oluşturmak ve bozulma sınırlarını belirlemektir. Aynı zamanda bu standart, ölçüm yöntemlerini açıklamakta ve çalışma koşullarını ve sonuçların yorumlanmasını standart hale getirmektedir.
Radyo frekansı (RF), elektromanyetik radyasyon spektrumunun veya elektromanyetik radyo dalgalarının 300 GHz ile 9 kHz kadar düşük frekanslar arasındaki salınım hızını temsil eden bir ölçümdür. Anten ve vericilerin kullanılması ile radyo frekansı alanı, çeşitli kablosuz yayın ve iletişim türleri için kullanılmaktadır.
Radyo frekansı, bir radyo dalgası iletildiğinde saniyedeki döngü sayısını temsil eden hertz (Hz) adı verilen birimlerle ölçülür. Bir hertz saniyede bir döngüye eşittir. Radyo dalgaları saniyede binlerce (kHz), milyonlarca (MHz) hatta milyarlarca (GHz) döngü arasında değişir. Radyo dalgasında dalga boyu frekansla ters orantılıdır. Frekans radyo frekansı spektrumunun ötesine arttıkça, elektromanyetik enerji mikrodalgalar, kızılötesi radyasyon, ultraviyole, X ışınları ve gama ışınları şeklini alır. Birçok kablosuz cihaz türü radyo frekansı alanlarından yararlanır. Cep telefonları, radyo ve televizyon yayın istasyonları, Wi-Fi ve bluetooth, uydu iletişim sistemleri ve iki yönlü telsizlerin hepsi radyo frekansı spektrumunda çalışır.
CISPR 22 uyumluluk testinin kapsamı 9 kHz ila 400 GHz arasında değişmektedir. Bu sınırlar, radyo yayınını ve telekomünikasyon hizmetlerini korumak için yeterli emisyon seviyelerine ulaşmak için yeterli kabul edilmektedir. Bu standart, sahte sinyallerin seviyelerinin ölçümü için prosedürler içermektedir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli ticari test standartları kapsamında CISPR 22 Bilgi teknolojisi ekipmanı - Radyo bozulma özellikleri - Sınırlar ve ölçüm yöntemleri standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Ticari standartlara uygunluk, markanın değerini artırarak sektördeki prestijini güçlendirir.
Ticari test standartlarına uyum, ürünlerin yasal gerekliliklere uygun olmasını sağlar.
Ticari test standartlarına uyum, olası riskleri erken tespit ederek zararları azaltır.
Ürünlerin ticari standartlara uygunluğu, doğru hedef kitleye hitap etmesini sağlar.
Standartlara uygunluk, üretim süreçlerini optimize ederek ürün kalitesini ve verimliliği artırır.
Ticari standartlar, yenilikçi ve yüksek kaliteli ürünlerin geliştirilmesine olanak tanır.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu