EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
Çöken Toz Ölçümü

Toz, bütün çalışanlar için çok tehlikeli bir iş sağlığı tehlikesidir. Çok çeşitli toz kaynağı bulunmaktadır ve hemen hemen işletmelerde, bir şekilde toz üretilmektedir. En ciddi solunum yolu hastalıkları ve işyerinden kapılan cilt rahatsızlıkları toz yüzünden olmaktadır.

Çalışanların soluduğu havada asılı kalan toz partikülleri, birden ortaya çıkan toz rahatsızlıklarının başlıca nedenidir. Az sayıda olmalarına rağmen ciddi fiziksel hasara neden olacak kadar şiddetli olabilirler. Tozun kısa vadeli etkilerinden bazıları şunlardır: solunum problemleri, cilt problemleri, görsel rahatsızlıklar ve patlama sonucu yaralanma riskleri. Son derece yanıcı olabilen bir toz bulutu nadiren patlayarak ciddi yangınlara yol açar. Toz yeterince küçük olduğunda havada asılı kalan toz partikülleri üst solunum yollarını tıkayabilir ve solunum güçlüğüne neden olabilir. Toz, tahriş edici kimyasallar içerebilir. Bazen de görme bozukluklarına neden olabilir.

Toz bazen de uzun vadeli tehlikeler yaratmaktadır. Örneğin, astım ve zatürre, akciğer kanseri ve cilt kanseri, tozun uzun vadeli etkileridir. Bunlar, çalışma ortamlarında en yaygın ve en ciddi toz tehlikeleridir. Gelişmeleri yıllar almaktadır ve çoğu zaman bu hastalıkları toza maruz kalma ile ilişkilendirmek güç olmaktadır.

Ülkemiz dahil birçok ülkede, mesleki toz maruziyetine yönelik yasal düzenlemeler çıkarılmıştır. Bu sayede tozun oluştuğu işyerlerinde, çalışanları korumak hedeflenmektedir. İşletmelerin, toz miktarını en aza indirmek için, çalışma alanlarına havalandırma sistemleri kurması, toz emici veya vakum kullanması, koruyucu kıyafet kullandırması ve çalışanları düzenli sağlık kontrollerinden geçirmesi gerekmektedir.

Ancak herşeyden önce çalışma ortamı havasındaki toz ve çöken toz ölçümlerinin yapılması, alınacak önlemlere karar verilmesi bakımından önemli olmaktadır.

Mesleki toza maruz kalma, sadece kapalı çalışma ortamları için değil, tarım, ormancılık ve madencilik dahil olmak üzere çok çeşitli ortamlarda meydana gelmektedir. Kömür madenciliğinden pamuğun taşınmasına kadar birçok toz kaynağı buşunmaktadır. Genelde talaş denilen ahşap tozu da çalışanların sağlığı için risk oluşturan başka bir mesleki toz tehlikesidir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. Aynı zamanda modern test cihazlarını kullanmakta ve dünyanın her yerinde kabul gören test yöntemleri uygulamaktadır. İşletmelere verilen hizmetler arasında imisyon ölçümleri çerçevesinde, çöken toz ölçümü hizmetleri de bulunmaktadır.

 

Çöken Toz Ölçümü Yararları


Standartların Belirlenmesi

İmisyon ölçümleri, çevre yönetimindeki standartları belirler ve endüstri için örnek teşkil eder.

Müşteri Memnuniyeti Artar

İyi hava kalitesi ve çevreye duyarlı uygulamalar, çevreye değer veren müşterilerin memnuniyetini artırır.

Yenilikçi Çözümler Sunar

Hava kalitesi ölçümleri, yenilikçi ve çevre dostu teknolojilerin geliştirilmesine olanak tanır.

Riskleri Azaltır

İmisyon seviyelerinin izlenmesi, hava kirliliğiyle ilgili sağlık ve çevresel riskleri önceden tespit ederek azaltır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Hava kirliliği ve imisyon seviyelerinin azaltılması, kaynak tasarrufu sağlayarak verimliliği artırır ve kârlılığı destekler.

Kalite Yönetimi İyileşir

İmisyon ölçümleri, hava kalitesinin düzenli olarak izlenmesini sağlayarak kalite yönetim sistemlerinin etkinliğini artırır.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu