Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen “MIL-STD-461 Ekipman için elektromanyetik girişim özellikleri gereksinimleri” standardında tanımlanan “CS101 İletilen duyarlılık, güç kabloları” test yöntemi, test edilen ekipmanın giriş güç kablolarına bağlanan sinyallere dayanma yeteneğini doğrulamak için uygulanır. Bu elektromanyetik uyumluluk gereksinimi 30 Hz ila 150 kHz arasında geçerlidir. Frekans aralığı, ekipman ve alt sistem alternatif akım ile ilgilidir, faz başına 30 ampere eşit veya daha az çekilen akımlarla ve doğru akım giriş güç kabloları ile sınırlıdır. Test edilen ekipman doğru akım ile çalışıyorsa, bu EMC gereksinimi 30 Hz ila 150 kHz frekans aralığı için geçerlidir. Ekipman alternatif akım ile çalışıyorsa, 150 kHz’e kadar uzanan frekanslara uygulanabilir.
Test edilen ekipmanın herhangi bir arıza, performans kaybı veya belirtilen göstergelerden sapma göstermemesi gerekir. Sunulacak elektromanyetik uyumluluk cihaz test verileri şu şekildedir:
Güç kabloları, bilgisayarlar, monitörler, klimalar ve benze r cihazlar gibi her türlü elektrikli cihazda kullanılır. Birçok tesis ekipmanı yüksek miktarda akım çektiği için ve orta ila yüksek voltaj gerektirdiği için, askeri endüstriyel ve üretim tesisleri nadiren güç kabloları kullanır. Güç kabloları genel olarak 16 A ila 20 A arasında akım ve 125 V ila 250 V voltaj değerleri ile sınırlıdır.
Askeri güç kablosu, zorlu ortamların ve askeri uyumluluğun kritik olduğu belirli bir uygulama için özelleştirilebilen kabloların bir özelliğidir. Hem elektrikli hem de elektronik olmak üzere çok çeşitli uygulamalar için kullanılır ve kablolar, çeşitli uygulamalardaki fiziksel istismara karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli askeri EMC testleri kapsamında CS101 İletilen duyarlılık, güç kabloları test hizmetleri de bulunmaktadır.
Uyumsuzluk nedeniyle oluşabilecek geri çağırmalar ve hatalı ürünler engellenerek maliyetler düşürülür.
Elektronik cihazların çevresel etkilere karşı dayanıklı olması, ürünlerin güvenilirliğini artırır.
Yüksek güvenlik ve uyumluluk seviyesine sahip ürünler, pazarda rekabet avantajı yaratır.
Elektronik cihazların çevresel etkilerle uyumlu hale getirilmesi, üretim verimliliğini artırır ve kârlılık sağlar.
Çevreyle uyumlu ve dayanıklı ürünlerin üretimi, sürdürülebilir üretim süreçlerine katkı sağlar.
Global güvenlik ve uyumluluk standartlarına uygun ürünler, uluslararası pazarlarda tanınırlık sağlar.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu