EUROLAB Anasayfa Sertifika Başvurusu Sertifika Sorgulama Hakkımızda İletişim Site Haritasi
EUROLAB
WhatsApp
CS104 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İstenmeyen Sinyallerin Reddedilmesi

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı tarafından geliştirilen “MIL-STD-461 Ekipman için elektromanyetik girişim özellikleri gereksinimleri” standardında tanımlanan “CS104 İletilen duyarlılık, anten portu, istenmeyen sinyallerin reddedilmesi” test yöntemi, 30 Hz ile 20 GHz arasındaki ekipmanlar için kullanılır.

Bu EMC tarafından yürütülen duyarlılık / bağışıklık test yöntemi, iletişim alıcıları, amplifikatörler, alıcı-vericiler, radar alıcıları ve elektronik harp alıcıları gibi ekipmanları kapsar.

CS104 standardı gereklilikleri, donanma gemileri ve denizaltılarda kullanılan tüm alıcılar için geçerlidir. Uygulanabilir frekanslar, değerlendirilen ünitenin ön uç tasarımının bir fonksiyonudur.

Test yapılırken test edilen ekipman, istenmeyen herhangi bir tepki göstermemelidir. Bu tepkiler, limit koşuluna tabi tutulduğunda belirli toleransların ötesinde olamaz.

Bu elektromanyetik uyumluluk (EMC) test prosedürü, sahte yanıtların varlığını belirlemek için kullanılır. Bu yanıtlara test edilen ekipman anten giriş portlarındaki istenmeyen sinyaller neden olabilir.

CS104 test yönteminin amacı, anten portunda görünen bant dışı sinyallerin sahte yanıtlara veya alıcının duyarsızlaşmasına neden olup olmadığını belirlemektir. Test sırasında, alıcıya aynı anda 2 sinyal girişi yapmak için 3 bağlantı noktalı bir ağ kullanılır. Sinyallerden biri, uygulanan test edilen ekipman modülasyonu ile alıcının ayarladığı frekansa ayarlanır. Genlik, alıcının çalışmasını sağlamak için alıcı duyarlılığı eşiğinin hemen üzerinde olacak şekilde ayarlanır. İkinci frekans sinyali, amplitüd, alıcı hassasiyetinin üzerindeki ret gereksinimi seviyesine ayarlanarak test frekansına ayarlanır. İkinci frekans sinyali test frekansı aralığı boyunca ayarlanırken, alıcı duyarlılık belirtileri açısından izlenir. Duyarlılık gözlemlenirse, reddetme kapasitesini belirlemek için alıcı iyileşene kadar ikinci sinyal genliği düşürülür.

İstenmeyen sinyal (gürültü), bir sistemde beklenen sinyalin aslına uygun şekilde çoğaltılmasına müdahale eden, rastgele veya deterministik her türlü istenmeyen sinyaldir. Başka bir ifadeyle, genellikle voltaj veya akımda rastgele dalgalanmalar olarak fark edilen ve istenen sinyalleri karartıp maskeleyen herhangi bir girişim sinyalidir.

Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli askeri EMC testleri kapsamında CS104 İletilen duyarlılık, anten portu, istenmeyen sinyallerin reddedilmesi test hizmetleri de bulunmaktadır.

 

MIL-STD-461 Ekipman İçin Elektromanyetik Girişim Özellikleri Gereksinimleri CE101 İletilen Emisyonlar, Ses Frekansı Akımları, Güç Kabloları CE102 İletilen Emisyonlar, Radyo Frekansı Potansiyeli, Güç Kabloları CE106 İletilen Emisyonlar, Anten Portu CS101 İletilen Duyarlılık, Güç Kabloları CS103 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İntermodülasyon CS104 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İstenmeyen Sinyallerin Reddedilmesi CS105 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, Çapraz Modülasyon CS109 İletilen Duyarlılık, Yapı Akımı CS114 İletilen Duyarlılık, Toplu Kablo Enjeksiyonu CS115 İletilen Duyarlılık, Toplu Kablo Enjeksiyonu, Darbe Uyarımı CS116 İletilen Duyarlılık, Sönümlü Sinüzoit Geçici Akımlar, Kablolar ve Güç Kabloları CS117 İletilen Duyarlılık, Yıldırım Geçişleri, Kablolar ve Güç Kabloları CS118 Personel Kaynaklı Elektrostatik Boşalma RE101 Yayılan Emisyonlar, Manyetik Alan RE102 Yayılan Emisyonlar, Elektrik Alanı RE103 Yayılan Emisyonlar, Anten Sahte ve Harmonik Çıkışları RS101 Yayılan Duyarlılık, Manyetik Alanlar RS103 Yayılan Duyarlılık, Elektrik Alanı RS105 Yayılan Duyarlılık, Geçici, Elektromanyetik Alan MIL-STD-464 Elektromanyetik Çevresel Etkiler, Sistemler İçin Gereksinimler MIL-STD-907 Genişletilebilir ve Genişletilemez Muhafazaların Mühendislik, Tasarım ve Koruma Etkinliği MIL-STD-1377 Mühimmatın Elektromanyetik Radyasyon Tehlikelerini Önlemede Kablo, Konektör ve Silah Muhafazası Kalkanı ve Filtrelerin Ölçümü ve Etkinliği MIL-STD-750 Yarı İletken Cihazlar İçin Test Yöntemleri MIL-STD-1399/300 Elektrik Gücü, Alternatif Akım MPD-7011 Füze Satın Alma Açıklaması - Kablo Demeti Testi Boeing D6-85182 Genel Elektromanyetik Uyumluluk Yeterlilik Test Prosedürü Boeing D6-16050-4 Elektromanyetik Girişim Kontrolü Gereksinimleri Boeing D6-16050-5 Elektromanyetik Girişim Kontrolü Gereksinimleri

CS104 İletilen Duyarlılık, Anten Portu, İstenmeyen Sinyallerin Reddedilmesi Yararları


Uluslararası Tanınırlık Kazandırır

Global güvenlik ve uyumluluk standartlarına uygun ürünler, uluslararası pazarlarda tanınırlık sağlar.

Maliyetleri Azaltır

Uyumsuzluk nedeniyle oluşabilecek geri çağırmalar ve hatalı ürünler engellenerek maliyetler düşürülür.

Sürdürülebilirlik Sağlar

Çevreyle uyumlu ve dayanıklı ürünlerin üretimi, sürdürülebilir üretim süreçlerine katkı sağlar.

Müşteri Memnuniyeti Artar

Güvenli ve uyumlu ürünler, kullanıcıların güvenini kazanarak müşteri memnuniyetini artırır.

Verimlilik ve Kârlılık Sağlar

Elektronik cihazların çevresel etkilerle uyumlu hale getirilmesi, üretim verimliliğini artırır ve kârlılık sağlar.

Hukuki Uyum Sağlar

Ürünlerin yasal düzenlemelere uygun olması, hukuki açıdan güvenli ve geçerli ürünlerin pazara sunulmasını sağlar.

Sertifikanızı almak için bizimle iletişime geçin, bu adımı birlikte atalım!

Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.

Sertifika Başvurusu