Kanada Standartları Birliği (CAS) tarafından geliştirilen “CSA C22.2 No 150 Mikrodalga fırın” standardında açıklanan gereklilikler, Ulusal Elektrik Yasası, “NFPA 70 Ulusal elektrik kodu” standardına uygun olarak, 25 kW’tan daha az mikrodalga gücü üretebilen ve ev ve ticari uygulamalarda tehlikesiz yerlerde kullanılması amaçlanan mikrodalga fırınlara uygulanır.
Bu standart, 890 MHz’in üzerindeki endüstriyel, bilimsel ve tıbbi (ISM) bantları içindeki frekanslarda elektromanyetik enerjinin uygulanması yoluyla çalışması amaçlanan mikrodalga fırınlara uygulanır.
Bu standart şu tür ekipmana uygulanır:
Ancak bu standart, endüstriyel uygulamalarda kullanılan mikrodalga fırınlara uygulanmaz.
Ticari cihazlar restoran ve yemek servisi mutfakları için üretilirken, daha üst düzey, ağır hizmet tipi cihaz seçenekleri arayışında olanların mutfaklarına da kalite ve performans katabilir.
Mikrodalgalar iyonlaştırıcı olmayan radyasyondur, dolayısıyla X ışınları veya diğer iyonlaştırıcı radyasyon türleri ile aynı risklere sahip değildirler. Ancak mikrodalga radyasyonu, yiyecekleri ısıttığı gibi vücut dokularını da ısıtabilir. Yüksek düzeyde mikrodalgaya maruz kalmak cilt yanıklarına veya katarakta neden olabilir.
Mikrodalga fırınların güvenli olduğundan emin olmak için üreticilerin, mikrodalga fırın ürünlerinin Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından oluşturulan ve uygulanan katı radyasyon güvenliği standardını karşıladığını belgelendirmeleri gerekmektedir.
İyi durumdaki bir mikrodalgadan mikrodalga enerjisi sızmaz. Hasar görmüş bir mikrodalga fırın, mikrodalga enerji sızıntısı riski oluşturabilir. Mikrodalga fırının kapı menteşelerinde, mandallarında veya contalarında hasar varsa veya kapı düzgün açılıp kapanmıyorsa bu durum kullanıcı için sağlık riski oluşturabilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında cihaz testi ve sertifikasyonu hizmetleri kapsamında, “CSA C22.2 No 150 Mikrodalga fırın” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Sertifikalandırma süreci, sektörün kalite ve güvenlik standartlarının belirlenmesine yardımcı olur, böylece tüm ürünler yüksek standartlara ulaşır.
Cihazlar üzerinde yapılan testler, potansiyel güvenlik risklerini ortadan kaldırır ve arızaların önceden tespit edilmesini sağlar.
Testler ve sertifikasyon, yenilikçi ürünlerin pazara sunulmasında yardımcı olur ve sektördeki teknolojik ilerlemeyi destekler.
Test edilerek onaylanan cihazlar, gıda üretimi ve taşımacılığında güvenliği artırır, sağlık riski oluşturmaz.
Sertifikalandırma süreci, üretim ve tasarım aşamalarında iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, böylece daha kaliteli ürünler elde edilir.
Sertifikalı cihazlar, belirli endüstrilerde ve kullanıcı gruplarında talep görür, böylece doğru hedef kitleye ulaşılı
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu