Kanada Standartları Birliği (CAS) tarafından geliştirilen “CSA C22.2 No 195 Motorlu gıda işleme aletleri (evsel ve ticari)” standardında açıklanan gereklilikler, 600 V ve daha düşük nominal sistem gerilimlerinde kullanılması amaçlanan motorla çalışan gıda işleme cihazlarına uygulanır. Ancak cihazların üniversal tip motorlar veya elektromanyetik mekanizmalar ile çalıştırıldığı durumlar hariç. Standardın kapsamı, 240 V veya daha düşük gerilimler nominal sistemde kullanılmak üzere sınıflandırılmış cihazlar ile sınırlıdır.
Bu standart, “NFPA 70 Ulusal elektrik kodu” standardına uygun olarak tehlikeli olmayan yerlerde kullanılmak üzere tasarlanmış cihazlara uygulanır. Bu standart, tehlikeli olmayan yerlerde ev ve ticari kullanıma yönelik, kalıcı olarak bağlanan, kabloyla bağlanan ve şarj edilebilir pille çalışan cihazlara uygulanır.
Bu standardın kapsamına giren cihazlar şunlardır: motorlu karıştırıcılar, konserve açacakları, yayıklar, kahve öğütücüler, kahve değirmenleri, gıda işlemcileri, dondurma makineleri, buz kırıcılar, meyve suyu sıkacakları, bıçaklar, bıçak bileyiciler, et kıyıcılar, öğütücüler, testereler, dilimleyiciler ve yumuşatıcılar, karıştırıcılar, patates soyma makineleri, parçalayıcılar ve benzeri cihazlar.
Kabloyla bağlanan, çift yalıtımlı cihazlara ilişkin gereksinimler ve şarj edilebilir pille çalışan cihazlara ilişkin gereklilikler standart eklerinde yer almaktadır (Ek A ve ek B).
Evsel ve ticari motorlu gıda işleme aletleri, gıda ve gıda ürünlerini pişirmek, işlemek, paketlemek, hazırlamak veya depolamak için kullanılan işleme makinelerini, bileşenlerini ve sistemlerini ifade eder. Bu ekipmanlar öncelikli olarak tüketilebilirlik, muhafaza, lezzete yöneliktir ancak az sayıda ekipman aynı zamanda hazırlama, taşıma ve paketleme gibi işlevleri de yerine getirir. Ayırma, pişirme, karıştırma, dondurma, yıkama ve kapatma gibi tam bir üretim döngüsü boyunca gerekli olan çeşitli gıda işleme ekipmanları bulunmaktadır. Gıda işleme ekipmanları, operasyonun taleplerine bağlı olarak katı, yarı katı ve sıvı ürünleri partiler halinde veya sürekli olarak işleyecek şekilde tasarlanıp üretilir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında cihaz testi ve sertifikasyonu hizmetleri kapsamında, “CSA C22.2 No 195 Motorlu gıda işleme aletleri (evsel ve ticari)” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Sertifikalı cihazlar, belirli endüstrilerde ve kullanıcı gruplarında talep görür, böylece doğru hedef kitleye ulaşılı
Sertifikalandırma süreci, üretim ve tasarım aşamalarında iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, böylece daha kaliteli ürünler elde edilir.
Cihazlar üzerinde yapılan testler, potansiyel güvenlik risklerini ortadan kaldırır ve arızaların önceden tespit edilmesini sağlar.
Testler ve sertifikasyon, yenilikçi ürünlerin pazara sunulmasında yardımcı olur ve sektördeki teknolojik ilerlemeyi destekler.
Ürünlerin geçerli standartlara ve düzenlemelere uygunluğu, hukuki sorunların önüne geçer ve yasal gereksinimlere uyu
Sertifikalandırılmış ürünler, piyasaya sunulmadan önce hataları tespit ettiğinden, sonradan yapılacak maliyetli onarımları önler.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu