Kanada Standartları Birliği (CAS) tarafından geliştirilen “CSA C22.2 No 60950-1 Bilgi teknolojisi ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel gereksinimler” standardı, anma gerilimi 600 V’u aşmayan ve Ulusal Elektrik Yasası, “NFPA 70 Ulusal elektrik kodu” standardına uygun olarak kurulmak üzere tasarlanmış, elektrikli iş ekipmanı ve ilgili ekipmanlar dahil olmak üzere, şebeke elektriği veya batarya ile çalışan bilgi teknolojisi ekipmanlarına uygulanır. Bu standart ayrıca, bir işaret veya talimatlarla aksi belirtilmediği sürece, Ulusal Elektrik Yasası, “NFPA 75 Bilgi teknolojisi ekipmanlarının yangından korunması” standardına uygun olarak kurulmak üzere tasarlanmış ekipmanlar için de geçerlidir.
Bu standart aynı zamanda şu tür bilgi teknolojisi ekipmanlarına da uygulanır:
Diğer yandan bu standart bilgi teknolojisi ekipmanına dahil edilmesi amaçlanan bileşenlere ve alt montajlara da uygulanır. Bu tür bileşenleri ve alt düzenekleri içeren tüm bilgi teknolojisi ekipmanının uygun olması koşuluyla, bu tür bileşenlerin ve alt düzeneklerin standardın her yönüne uyması beklenmez.
Bu standart, büyük ölçekli iklimlendirme sistemleri, yangın algılama sistemleri ve yangın söndürme sistemleri gibi ekipman tamamen kapsamına girmese bile ekipmanın elektronik parçalarına uygulanabilir. Bazı uygulamalar için farklı gereksinimler gerekli olabilir.
Bu standart, ekipmanla temas edebilecek operatör ve meslekten olmayan kişiler için ve özellikle belirtildiğinde hizmet personeli için yangın, elektrik çarpması veya yaralanma risklerini azaltmaya yönelik gereksinimleri belirtir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli test hizmetleri arasında cihaz testi ve sertifikasyonu hizmetleri kapsamında, “CSA C22.2 No 60950-1 Bilgi teknolojisi ekipmanı - Güvenlik - Bölüm 1: Genel gereksinimler” standardında tanımlanan test hizmetleri de bulunmaktadır.
Sertifikalı ürünler, güvenlik açısından yüksek standartlara sahip olduklarından daha güvenilir çalışır ve uzun ömürlüdür.
Ürün güvenliği sertifikaları, yasal düzenlemelere uyumu garanti eder ve hukuki sorunları engeller.
Sertifikalı ürünler, pazara sürülmeden önce güvenlik açıkları ortadan kaldırıldığından daha verimli bir üretim süreci sağlar.
Güvenli ve sertifikalı ekipmanlar, çalışanların güvenliğini artırır ve iş yerindeki memnuniyeti yükseltir.
Sertifikalı ürünler, global pazarda tanınan ve kabul gören standartları karşılayarak uluslararası ticarete olanak tanır.
Ekipmanların güvenlik testleri, potansiyel arızalar ve güvenlik risklerini önceden tespit ederek olası sorunları minimize eder.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu