Amerikan Test ve Malzeme Kuruluşu (ASTM) tarafından geliştirilen “ASTM G21-15 Sentetik polimerik malzemelerin mantarlara karşı direncinin belirlenmesine yönelik standart uygulama” standardında, kalıplanmış ve imal edilmiş ürünler, tüpler, çubuklar, tabakalar ve film malzemeleri formundaki sentetik polimerik malzemelerin özellikleri üzerinde mantarların etkisinin belirlenmesine yönelik prosedürler açıklanmaktadır. Optik, mekanik ve elektriksel özelliklerdeki değişiklikler diğer ASTM test yöntemleri ile belirlenmektedir.
Sentetik polimerik malzemelerin sentetik polimer kısmı, mantarların büyümesi için bir karbon kaynağı olarak hizmet etmediği için genellikle mantarlara karşı dirençlidir. Plastik malzemelere mantar saldırısından genelde plastikleştiriciler, selülozikler, yağlayıcılar, stabilizatörler ve renklendiriciler gibi diğer bileşenler sorumludur. Plastik dışındaki malzemeleri değerlendirmek için bu test yönteminin kullanılması, ilgili taraflarca kabul edilmelidir. Bu tür bir saldırı için uygun koşullar altında, yani 2-38 derece arasında sıcaklık ve yüzde 60-100 arasında bağıl nem altında mikrobiyal saldırıya karşı direncin oluşturulması önemlidir.
Beklenen etkiler şu şekildedir:
Çoğunlukla elektriksel özelliklerdeki değişiklikler temel olarak yüzey büyümesine ve buna bağlı neme ve atılan metabolik ürünlerin neden olduğu pH değişikliklerine bağlıdır. Diğer etkiler arasında plastikleştiricilerin, yağlayıcıların ve diğer işlem katkı maddelerinin eşit olmayan dağılımının neden olduğu tercihli büyüme yer alır. Bu malzemelere saldırı çoğu zaman iyonize iletken yollar bırakır. Yüzey / hacim oranının yüksek olduğu, plastikleştiriciler ve yağlayıcılar gibi besin maddelerinin organizmalar tarafından kullanıldıkça yüzeye yayılmaya devam ettiği film veya kaplama şeklindeki ürünlerde belirgin fiziksel değişiklikler gözlemlenir.
Kuruluşumuz, bilim ve teknoloji alanında dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip eden ve sürekli kendini geliştiren güçlü bir çalışan kadrosuna sahiptir. İşletmelere verilen çeşitli endüstriyel testler kapsamında, “ASTM G21-15 Sentetik polimerik malzemelerin mantarlara karşı direncinin belirlenmesine yönelik standart uygulama” standardına uygun test hizmetleri de bulunmaktadır.
Testler, üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler yapılmasına olanak tanır, bu da verimliliği artırır.
Yüksek standartlara sahip ürünler, markanın değerini artırır ve pazar payını genişletir.
Çevre dostu üretim teknikleri, ürünlerin çevresel etkilerini minimize eder ve sürdürülebilirliğe katkı sağlar.
Ürünlerdeki potansiyel riskler erken dönemde tespit edilerek, sorunlar büyümeden önlenir.
Ürünlerin üretim süreçlerinde yapılan testler, kaliteyi artırarak süreçlerin daha verimli hale gelmesini sağlar.
Güvenilir ve sağlam ürünler, müşteri memnuniyetini artırır ve markaya olan güveni güçlendirir.
Profesyonel gelişiminize destek olmak ve kariyer hedeflerinize ulaşmanız için yanınızdayız. Detaylı bilgi almak ve süreç hakkında rehberlik almak için bizimle iletişime geçin.
Sertifika Başvurusu